Pine nåle - nyttige egenskaber og kontraindikationer

Pine almindelig er en nåletræ, der skiller sig ud i højden blandt mange træer og når 40 meter. Udad kan det skelnes fra andre træer med en lige stamme, en revnet bark eller en rund krone. I stedet for blade er fyrrenåle ganske tæt placeret på fyrretræer. På trods af dette kan et træ, som alle planter, blomstre. Blomstringsperioden er som regel maj, og det er på dette tidspunkt, der dannes kegler på grenene. Med tiden bliver disse kegler sværere og bliver bogstaveligt talt stive. Fyrretræer kan stå i et stort antal år. Den gennemsnitlige levetid for denne plante er 400 år.

Fyrretræ nåle

Pine er populært primært på grund af dets mange helbredende egenskaber. Ved behandling blev denne plante brugt for mere end 5 tusinde år siden. Nåle er fremragende som basis til forberedelse af kompresser og fjerkræ. I det gamle Egypten blev fyrharpiks hovedsageligt brugt. Dette materiale blev brugt i balsameringsprocessen. På det gamle Russlands område brugte folk i de fleste tilfælde harpiks til desinfektion af mundhulen og behandling af forskellige tandkødssygdomme. For at gøre dette, bare tygges harpiksen.

I traditionel og traditionel medicin er alle dele af fyrretræet længe blevet brugt: harpiks, fyrrenåle, bark, skud, der dannes i foråret og endda grene. Forskellige dele af træet inkluderer et stort antal forskellige nyttige stoffer:

 • vitaminer;
 • æteriske olier;
 • tanniner;
 • stivelse;
 • harpiks;
 • karoten og meget mere.

I gamle tider rådede forskellige healere folk til at gå oftere i en fyrreskov for at forbedre deres velbefindende. Mange hævder, at hvis du snubler op til et fyrretræ i bare et par minutter, kan du føle dig bedre og øge din præstation. Forskere fra Japan siger, at duften af ​​essentielle olier i fyrretræ forbedrer hukommelsen markant, forbedrer humøret og har en forfriskende virkning.

Hvordan kan pinjeknopper bruges?

Afkogning baseret på fyrretræer har en række nyttige egenskaber, takket være hvilke det bruges i medicin:

 • eliminerer betændelse;
 • har en vanddrivende effekt;
 • ødelægger mikrober;
 • besidder en desinficerende egenskab;
 • har en hæmostatisk virkning.

Ud over disse egenskaber er fyr også i stand til at hjælpe en person med at slippe af med hoste, da det er en slimløsende. Faktum er, at denne plantes olier er i stand til at begejse luftvejenes epitel. Desuden har fyr en stimulerende effekt på ciliærepitel.

For at bekæmpe bronkitis kan du lave te fra fyrretræer. En lignende medicin kan også hjælpe med at bekæmpe lungebetændelse med nyresygdom og kolelithiasis. For at lave sådan te, skal du tage 10 gram fyrretræer og hæld et glas kogende vand. Derefter skal den resulterende bouillon afkøles til stuetemperatur.

Nyttige egenskaber ved fyrretræ

Fyrnåler er også rige på gavnlige stoffer. Fra det kan du forberede mange forskellige afkok og infusioner, som nu aktivt bruges til behandling af mange sygdomme. Det er bedst at samle nåle om vinteren eller sent på efteråret. Det var på dette tidspunkt, at det var mest rig på nyttige egenskaber.

Nyttige egenskaber ved fyrretræ

 1. Fra fyrretræ kanyler kan du lave en rigtig vitamininfusion. For at gøre dette skal du indsamle omkring 4 kopper råvarer. Derefter skal det vaskes grundigt og skæres i små stykker med en saks.Dernæst skal nålene fyldes med koldt vand, kun en halv liter væske er nok. For at fjerne bitterheden i infusionen skal du tilføje 2 spiseskefulde eddike. Derefter skal den resulterende blanding anbringes på et mørkt og køligt sted, hvor vitamindrink kan tilføres i 2-3 dage. Du skal tage en lignende drink et glas om dagen. Det vil hjælpe med at berige kroppen med det C-vitamin, den har brug for, samt øge kroppens modstand mod forskellige forkølelser og styrke immuniteten.
 2. Du kan også meget hurtigt forberede endnu en vitamininfusion baseret på nåle. Først skal du koge 200 ml vand og hælde ca. 40 gram af det vaskede råmateriale i det. For smag kan du tilføje en teskefuld sukker og lidt citronskum. Derefter skal du reducere varmen og koge den resulterende blanding lidt. Derefter skal du afkøle infusionen og tilføje lidt citronsaft til den.
 3. Nålens infusion kan ikke kun bruges til intern brug, men også til badet. Det er godt at bruge nåletræ infusion i badet til forskellige depressive tilstande såvel som neurose. Til madlavning har du brug for et kilogram af en blanding af nåle og nyrer. Denne blanding hældes med kogende vand og dampes i 3-4 timer. Efter dette kan den resulterende infusion filtreres og hældes i badet.
 4. Fyrretræer er gode til at rense blodkar. At forberede en sådan afkok er også ganske enkel. Du skal tage 5 spiseskefulde nåle, som først skal hakkes, samt et par spiseskefulde hakkede løgskaller. Der tilsættes også tre spiseskefulde vilde roser til blandingen. Hele blandingen skal fyldes med en liter varmt vand. Al denne infusion skal koges i et kvarter, hvorefter buljongen filtreres og tages en gang dagligt før måltiderne.
 5. Pine nåle kan bruges som vanddrivende middel. For at forberede det har du brug for en spiseskefuld knuste råvarer. Denne mængde hældes med en liter kogende vand og lades i en halv time til dampning. Den resulterende bouillon skal drikkes en spiseskefuld fire gange om dagen.

Hvordan kan jeg bruge tyggegummi?

Zhivitsa er en meget populær komponent hentet fra fyr. Det bruges hovedsageligt til helbredelse af en lang række sår, inklusive tilbagevirkende og våde. Zhivitsa bruges ofte til tilberedning af salver. Det er værd at bemærke, at salven derfra kan tilberedes uafhængigt derhjemme.

Hvordan kan jeg bruge tyggegummi

 1. Salveopskrift: 25 gram bivoks, kolofonium og vegetabilsk olie kræves. Disse komponenter skal blandes og opløses i et vandbad. Derefter tilsættes 50 gram harpiks til den resulterende masse. Blandingen koges, men koges. Salven er klar. Derefter skal det bare afkøles, hvorefter det kan bruges til at behandle sår og skabe komprimeringer.
 2. Zhivitsa kan bruges til behandling af abscesser, forskellige grader af blå mærker og brud. For at tilberede en sådan salve har du brug for 200 gram harpiks, olivenolie, løg og 15 gram vitriol. Alle ingredienser skal blandes og derefter koges. Den resulterende blanding bør også afkøles og bruges til behandling af sår og ømme pletter. Derudover kan en sådan salve bruges sammen med en løbende næse. I dette tilfælde er det nok at påføre en lille mængde salve på næseslimhinden.
 3. Zhivitsa kan bruges til at behandle en kogning. I dette tilfælde er det nok bare at fastgøre det på et ømt sted, og snart kan du føle, at smerten går tilbage. Efter tre dage med sådan brug vil kogene helt opløses. Du kan også anvende harpiks på forskellige sår.

Brug af fyrretræ i kosmetologi

Pine almindelig i dag bruges aktivt ikke kun i medicin, men også i kosmetologi. For eksempel er det meget populært at fjerne skaldethed.

For at forberede afhjælpningen skal du bruge et pund fyrknopper og fem liter vand. Disse to komponenter blandes og koges derefter i 30 minutter. Dernæst skal bouillon filtreres. Det skal bruges til skylning. Det er vigtigt, at dette værktøj kan bruges både til skaldethed og til forebyggelse og styrkelse af hår. Skylning med et afkok af fyrretræer er meget nyttigt for hår, de bliver silkeagtige, skinnende, stærkere og tættere. Derudover forsvinder overdreven fedtindhold.

Pine bliver et fremragende værktøj i nærvær af acne eller forskellige purulente formationer i ansigtet. Forberedelse af et afkok til bekæmpelse af disse ubehagelige udslæt er også ganske enkelt. Det tager kun to håndfulde nåle og en liter kogende vand. Kog infusionen i 10 minutter, sil derefter og afkøl. En sådan afkogning skal vaskes to gange om dagen, om morgenen og om aftenen.

Hvem skal ikke bruge fyrretræ til behandling?

Træet indeholder forskellige aktive komponenter i en ret stærk koncentration. Af denne grund skal overdreven forbrug af infusioner eller afkogninger være på pas. En sådan behandling skal kontaktes med forsigtighed, det er bedre at bruge lidt mindre medicin end at overdrive doseringen og få uønskede reaktioner i kroppen. Derudover er der nogle specifikke kontraindikationer:

 • tilstedeværelsen af ​​individuel intolerance over for nogle af stoffets bestanddele;
 • forskellige nyresygdomme;
 • perioden med at føde et barn og amme;
 • glomerulonephritis;
 • hepatitis.

Der skal udvises særlig omhu, når du bruger terpentin. Faktum er, at den øgede anvendelse af dette middel kan fremkalde skylning af huden, og hvis terpentin bruges for ofte, kan huden på det sted, hvor salven bruges, først blive blemmer og derefter helt død. Det er også værd at overveje, at selv en lille gnidning af terpentin i huden kan føre til en stigning i blodtrykket samt søvnløshed og åndenød. Det er strengt forbudt at bruge midler og lægemidler, der indeholder fyrretræ og dets komponenter til børn under to år.

Video: helende egenskaber ved nåle

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer