Tufted titmuse - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Selv i byområder er der et stort antal forskellige fugle, hvoraf mange er vilde. Hvis man tidligere i byen kunne se udelukkende duer og spurve, nu langt fra altid kan byfolk bestemme, hvilken slags fugl de mødte på vej. Ofte har bybeboere en kam tit, der hovedsageligt er udbredt i landdistrikter.

Tufted Titmouse

De mest almindelige typer bryster i vores land

Inden du bestemmer, hvilke bryster der findes i Rusland, skal du finde ud af, hvilke arter af disse fugle der generelt findes. De mest populære og almindelige sorter er følgende:

  1. Fantastisk tit. Denne type blåfisk er mest almindelig i byen. Disse fugle er slet ikke bange eller genert for mennesker, så de er glade for at gå til byen for at få mad.
  2. Blue Tit. Disse bryster ignorerer tværtimod byerne kategorisk. Fugle er vandrende.
  3. Tit. Denne række bryster er også ret almindelig i byer, men ikke alle forstår, at det er en tit, fordi dens farve er helt fraværende blå.
  4. Brunhovedet gangart. Disse fugle kan heller ikke lide mennesker, de prøver at undgå byer, og de vælger faktisk myrede steder for livet.
  5. Halemejse. Denne repræsentant for fugle elsker ro og ensomhed, så det er næsten umuligt at møde dem i byen. Oftest lever disse fugle langs flodens kyster.
  6. Remez. Denne fugl kan også tilskrives flodarter. Men med alt dette er denne repræsentant for slægten også helt vild, og omgår derfor også bosættelserne af mennesker.

Udseendet af en hohlushka-tit

Crested bryster er meget kompakte fugle, der er endnu mindre end en spurv i størrelse. Disse fuglers maksimale kropslængde er 14 centimeter. Vingespænden på disse små bryster er 21 centimeter. Fuglens kropsvægt er ret lille - kun 14 gram højst. Farven på kuperede bryster er ganske interessant, i den øverste del har fjerene en grålig og brun skygge, og bunden af ​​maven er for det meste hvid, men ikke helt. Om halsen kan du se en sort strimmel, der glat bliver til den samme farve på halsen. Det vigtigste kendetegn ved disse fugle er naturligvis en mærkbar kam med en skarp ende og sorte og hvide pletter.

Hvor bor de?

Tidligere var det nordlige europæiske territorium et traditionelt levested for kæmpede pupper. I dag har disse fugle også fundet deres udbredelse i de midterste territorier i Volga-regionen og Arkhangelsk-regionen, i Bashkiria, i de østlige territorier i Kaukasus, det er i disse regioner, at brysterne føles store.

I løbet af de sidste par år er fordelingen af ​​disse fugle udvidet markant. I dag findes crested puder i andre regioner, hovedsageligt de besætter det område, hvor nåletræer vokser. En interessant kendsgerning er, at ornitologer fandt en kråne selv i Grækenland og Spanien, skønt disse kun var isolerede individer.

Opførelsen og karakteren af ​​den crested tit

Opførelsen og karakteren af ​​den crested tit
Tuftet musemasse er kendetegnet ved alle de fordele og vaner, der er karakteristiske for fugle i dens slægt. Dette er meget aktive fugle, som konstant er på farten, mens de er meget muntre og dristige, og deltager ofte i forskellige skænderier og kampe. Khokhlushka har en meget modig karakter, og derfor elsker hun at klatre.

Crested bryster kan ikke kaldes store sangere, da disse evner ikke er meget udviklede. Dette kan lidt skuffe opdrættere, der prøver at temme en titmuse. Imidlertid kan Khokhlushka være interessant i deres andre vaner. For eksempel i mødesæsonen tager hanner sådanne positioner, at de største fjerede forførere kan misundes.

Det er også unikt, at kamfugle om vinteren let kombineres med andre fuglearter for at gøre det lettere at overleve. Som regel er deres ledsagere konger, giftfrøer, pikas og Muscovites. Rejse med disse fugle foregår udelukkende under opsyn af en broget spætte. Denne tilgang gør flyvning sikrere.

Khokhlushka - fjedret livredder

Khokhlushka er ligesom Moskva en ægte sygeplejerske, der renser barskove. Hovedfordelen ved disse fugle er, at selv i den kolde sæson, crested dem ikke nægter insekter og fortsætter deres søgning i skoven. De henvender sig kun til kornfoder i ekstreme tilfælde, når insekter overhovedet ikke kan findes. Det er værd at bemærke, at søgningen efter insekter og larver tager meget lang tid for fuglene, dog fortsætter de ikke til kornet, før de sulter helt. Hvis du beslutter at have crested titmouse derhjemme, kan du have nogle vanskeligheder med fodring, da fuglen konstant skal få levende mad.

Vinter vanskeligheder

Parus cristatus
Den dårligste tid for crestede bryster er vinteren. Denne sæson kommer de til at spise næsten alt, hvad der kommer over, da det bliver næsten umuligt at finde insekter eller deres larver. Der er endnu ikke forekommet alvorligt koldt vejr, Khokhlushka fortsætter med at søge efter levebrød, men så snart temperaturen falder til under -15 grader, begynder bryster at acceptere enhver mad.

Mennesker, der foder fugle om vinteren, ved ofte ikke, at fugle kan få noget andet end korn. Du skal dog vide nøjagtigt, hvad det er muligt at give fuglene, for ikke at forgifte dem. Den bedste mulighed for yderligere ernæring kan være usaltet smult, vandmelon og græskarfrø samt rå solsikkefrø. Hvis du har købt kokosnød, skal du ikke smide skaller ud. Om vinteren kan de simpelthen hænges på gaden, da er de glade for at bide dem. Du er nødt til at vide, at brød, såvel som hirse, crested titmouses ikke spiser, så denne mad er bedst tilbage til spurve eller duer. Hvis der absolut ikke er noget til blåfisken, kan du kaste dem rå knogler eller kød uden fedt.

Titmouses bør også bygge foderstoffer i vinterperioden, det vil hjælpe dem med at beskytte sig mod frost. Det er værd at bemærke, at titmouses om vinteren glæder at besøge byen, de ikke er bange for en person og måske endda spiser fra hans hænder. Du kan opbygge en feeder fra improviserede midler, og at gøre dette er slet ikke svært. Det er nok at tage en tom, ren 5 liters vandflaske og skære et bredt hul i siden. I bunden af ​​flasken skal du drysse mad til bogmusen og binde den til grenen af ​​et træ på gaden ved halsen. Placer arkføderen i en højde af ca. 1-2 meter fra jorden.

Glem ikke, at bogmusen er en meget kvikk fugl. Om vinteren kan de også flyve mellem rammer, i vinduet og nyde mad, som ofte opbevares om vinteren på vinduet eller bag det. De nyder gerne bacon, smør, pølse eller cottage cheese. Så glem ikke at rengøre produkterne.

Video: Tufted Titmouse (Parus cristatus)

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer