Fig syltetøj - fordele og skade på kroppen

Ikke en eneste sød tand vil nægte et overraskende velsmagende, duftende og utroligt sundt fikenesylt. Tidligere blev denne marmelade kogt fra resterne af en haveafgrøde for at bevare frugter og bær til vinteren. I dag er denne søde godbid lavet af eksotiske og undertiden meget sjældne frugter. Figner er en figtræfrugt, der hovedsageligt dyrkes i Centralasien, Kaukasus, Krim, Karpaterne. Dette er en af ​​de ældste frugtplanter, ifølge legenden dækkede Adam og Eva deres nøgne krop med et figenblad. Figentræet er uhøjtideligt - vokser i tørre områder, på klippekyster. Figenfrugter er utroligt sunde; de ​​spises friske, tørrede og dåse. Alle former for syltetøj, konserverede, kandiserede frugter tilberedes aktivt ud fra datatræets frugter. Delikatesser fra figner har en overraskende delikat og fyldig smag, marmeladen er meget sød. Men hvad der er brugen, lad os prøve at finde ud af det.

Fordelene og skadene ved figen-marmelade

Nyttige egenskaber ved figenstopp

For det første er figner meget søde, frisk frugt kan indeholde 20-30% glukose og fruktose, og tørrede frugter er endnu sødere, nogle gange endda med en sukkerholdig eftersmag. Dette antyder, at figner er en kilde til hurtige kulhydrater, et par frugter kan redde en person fra sult. Tørrede figner var altid i posen med købmænd, der krydsede ørkenen på kameler. En lille tørret frugt tog ikke meget plads, gav energi, havde et højt kalorieindhold, blev opbevaret i lang tid og forværredes ikke. På trods af det faktum, at frugten er sød, slukker den tørsten perfekt. Figner hjalp campingvogne med at overleve.

Foruden sukker har figner proteiner, kulhydrater, tanniner, syrer. Der er mange vitaminer i frugterne - kalium, natrium, calcium, fosfor, magnesium. Siden oldtiden er figner blevet betragtet som en kilde til næringsstoffer.

  1. Fra en forkølelse. Asiater i gamle tider blev mange sygdomme behandlet med figner. Frugterne har en antiinflammatorisk virkning, de er meget effektive mod forkølelse, figner kan klare en ondt i halsen. For at gøre dette, æl den modne frugt i et glas, hæld kogende vand eller varm mælk, lad det brygge og drikke. Fig. Har en diaphoretisk og antipyretisk virkning, dette giver dig mulighed for at slippe af med høj temperatur. Sørg for at tilføje tørrede figenfrugter til tekanden i den kolde sæson - dette er en fremragende forebyggelse af influenza og forkølelse.
  2. Til hoste. En anden egenskab ved figner er, at frugterne har en kraftig slimløsende virkning. De fortynder effektivt sputum og letter udskillelsen af ​​slim. Figner er nyttige til bronkitis, lungebetændelse, kighoste, fikentram anbefales til astma.
  3. Til højt hæmoglobin. Fig. Indeholder en enorm mængde jern, som er perfekt absorberet. Figner har mere jern end grønne æbler. Derfor er figen marmelade en fremragende forebyggelse af anæmi. En sådan velsmagende medicin er især populær blandt børn og gravide - fordi det ikke kun er en effektiv, men også en sikker måde at øge hæmoglobinet på.
  4. Vanddrivende handling. Frugten har en markant vanddrivende virkning, hvorfor frugterne af figner anvendes i kampen mod ødemer og hævelse. Fig-syltetøj skal være i kosten for kerner og patienter med nyresygdom. Kursets indtagelse af figner hjælper med at slippe af med nyresten og galdeblære. Den vanddrivende egenskab giver dig mulighed for at rense kroppen for toksiner og toksiner, fordi den har en stor mængde kumarin. Dette stof er kroppens naturlige forsvar mod stråling.
  5. Tabe sig. På trods af det faktum, at figner er ret kalorierigt (mere end 200 kcal pr. 100 gram produkt), kan du tilfredsstille din sult med kun to stykker af denne frugt. Dette er en sund og sund snack, der hjælper med at videregive tiden mellem hovedmåltiderne.
  6. Afføringsmiddel. Figekstrakt er en del af det afføringsmiddel Kafiol. Dette er et lægemiddel til blød og effektiv tarmrensning. Marmelade og marmelade fra denne frugt har en lignende virkning. Figner er ikke vanedannende, derfor kan den uden frygt bruges i kampen mod forstoppelse, endda kronisk.
  7. For hjertet. Fig. Indeholder en enorm mængde kalium, som er nyttigt til det kardiovaskulære system. Regelmæssig indtagelse af figner i fødevarer vil beskytte dig mod et hjerteanfald og slagtilfælde, normalisere blodtrykket og stabilisere blodkar.
  8. For vitalitet. Figner er en kraftfuld energisk, der er i stand til hurtigt at genvinde vitalitet, lindre milt og dårligt humør. Tilsæt finsylsirup til barnets te - dette vil styrke hans immunitet, forbedre appetitten og fordøjelsen.

Syltesirup bruges ikke kun inde. Dette er en fremragende medicin mod hudinflammation, muskelsmerter, forstuvninger. Bladet på et fikentræ har også medicinske egenskaber - på grundlag af deres ekstrakt tilberedes en farmaceutisk salve Psoberan, der bruges i kampen mod psoriasis og vitiligo.

Kontraindikationer til brug af figenstopp

Intet produkt kan være unikt nyttigt, figner er ingen undtagelse. Her er et par advarsler, som du skal være opmærksom på, inden du spiser en lækker godbit.

Kontraindikationer til brug af figenstopp

Som nævnt er figner med mange kalorier, så det er farligt at konsumere dem i store mængder, især for diabetikere og dem, der overvåger deres vægt.

I figner og marmelade er der små knogler, der kan sidde fast mellem tænder, i tandhuller osv. I kombination med en utrolig mængde sukker i sammensætningen af ​​produktet, kan figner provokere udviklingen af ​​karies og andre tandproblemer. Derfor, efter at have spist figen slik, skal du grundigt børste dine tænder.

Som ethvert sødt produkt, og især hvis det er en ukendt behandling, kan figner være årsagen til en allergisk reaktion, der manifesterer sig i elveblest. Hvis dette er din første gang at spise frugt eller marmelade, skal du starte med små portioner.

Brug ikke frugter under forgiftning og med en svag tarm. Desværre kan figenes afførende egenskaber udløse diarré.

En anden stor schweizisk læge, Paracelsus, hævdede, at ethvert produkt kan være en medicin eller gift, det handler om dets dosis. Spis figen-syltetøj med moderation, og det giver dig kun fordel.

Hvordan man fremstiller figen marmelade

At fremstille syltetøj fra figner er ikke anderledes end lignende delikatesser fra andre frugter. Skrællede figenfrugter skal skæres i to eller fire dele, dækket med sukker, og lad stå i flere timer. Derefter skal du bringe sammensætningen i kog, fjerne den fra varmen, afkøle - så tre gange. Efter karamellisering vil figenstykkerne blive som marmelade. For tredje gang hældes kogende marmelade i steriliserede krukker, rull op. Marmelade koges på samme måde, bortset fra at frugterne først skal knuses til en homogen masse. For at bevare marmelade med flere næringsstoffer er det bedre at hælde figner med sukker, overføre til plastbeholdere og fryse. Om vinteren vil marmelade glæde dig ikke kun med dens bevarede fordele, men også med sin utrolige aroma!

Figner er en fantastisk frugt med over hundrede sorter. Fig. Anvendes aktivt i medicin, kosmetologi og madlavning. Kog figen marmelade og vær altid sund!

Video: hvordan man fremstiller helbredende figen-marmelade

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer