Vallota - hjemvækst og pleje

Vallota er en blomst af sydamerikansk afstamning, og den skylder sit navn til den franske naturforsker Pierre Vallo. Planten hører til slægten Amaryllis og skiller sig ud fra familien ved at:

Wallot

 1. Bladpladen er lilla-grøn i farve.
 2. En lille oval pære, der repræsenterer rotsystemet, er dækket med lys crimson flager.
 3. Knopper af datterpærer opstår på grund af frastødende ben, så de kommer til overfladen, og når de vokser, dannes rodenden, hvilket trækker de pærer, der vises i jorden. I andre arter modnes børnene i tarmen i et jordisk koma.

Wallota-blomster er placeret på en lang pedunkel, som ikke har kelkblomster, og de samles i en "paraply". Du kan normalt tælle fra 3 til 9 blomster på en plante. Afhængig af sorten er de lys rød og lyserosa og orange. Bladene ligner formen af ​​et sværd, og deres mørkegrønne farve ved kronbladet bliver lilla.

Det skal huskes, at denne plante betragtes som giftig.

Hvordan tåler en plante varme og kulde?

Det er let nok at tage sig af lommen, den vokser hurtigt og er en stærk og stabil plante.

Da hendes hjemland ligger i et varmt klimazon, elsker Wallota feber. Derfor er det nødvendigt for planten at skabe komfortable forhold med skarpt lys og varme. Men i de varmeste dage skal den beskyttes i løbet af dagen mod for intens sol. Hvis lufttemperaturen overstiger 25 grader celsius, er det bedre at fjerne planten fra vindueskarmen om eftermiddagen. På sådanne dage bliver du nødt til at irrigere det fra specielle enheder, men sørg for, at der ikke falder fugtdråber på blomsterblade - dette kan skade deres overflade.

Blade skal holdes rene ved at aftørre dem med en blød svamp eller en fugtig bomuldsklud. Hvis planten ikke er skjult for solen og vandes under varmt vejr, kan der forblive forbrændinger på bladene.

Om vinteren skal rummet, hvor wallota opbevares, være køligt - højst 12 grader. Det vigtigste er, at anlægget ikke oplever skarpe temperaturændringer og ikke falder ind under et træk. Iagttagelse af disse enkle regler kan du opnå mere rigelig blomstring, da planten dvale, og i løbet af denne periode opbygger styrke til at være aktiv i den varme sæson.

Vigtigt! Hvis stuetemperaturen er under 8 grader celsius, kan rødderne fryse, og da dør planten helt.

vanding

Wallot vandes såvel som andre blomsterholdige planter, hvilket betyder, at det ikke tillader overdreven fugt i jorden.

Når der optræder aktiv vækst, kræves vanding først, når topjordene er tørret ud. I koldt vejr, især fra januar til april, når planten er i ro, jo lavere temperaturen, desto mindre skal vandet vandes. Nogle gartnere mener, at det på dette tidspunkt slet ikke bør vandes. Den sikreste måde at bestemme forkert vanding - wallota begynder at miste blade. I dette tilfælde skal tilstanden hurtigt ændres.

Når foråret kommer, vil nye blade begynde at dukke op, planten har brug for styrke til vækst, hvilket betyder, at vanding skal stige. I vækstsæsonen efter vandprocedurer, hvis der er vand tilbage i sumpen, skal det fjernes, da wallota er en af ​​de arter, der er bedre at få mindre vand end at vandes. Mellem vanding bør jorden have tid til at tørre med mere end 70 procent.

Afbrydelser mellem regelmæssig kunstvanding afhænger helt af årstiden og betingelserne, hvor blomsten er indeholdt.Om sommeren skal vanding ske to gange hver 7. dag, vinterperioden dikterer en anden tidsplan - ca. en gang hver 15. dag.

Top dressing

Planteernæring er påkrævet. Det vil være nyttigt fra foråret indtil den endelige efterårsblomst. Men igen, og her er eksperternes udtalelser forskellige: Nogle er sikre på, at det om vinteren er nødvendigt, men sjældent, at tilføje gødning på trods af plantens sovende tilstand.

Du kan købe færdiglavet kompleks gødning, mættet med de nødvendige mineraler, til blomstrende indendørs planter eller løg. For at planten skal udvikle sig, skifter mineralsk gødning med organiske.

Hjemme kan du selv tilberede næringsrig jord. For at gøre dette skal du:

 • torvland - 3 dele, løvfældende - 1 del;
 • sand, helst flod, - 1 del;
 • humus - 1 del;
 • knoglemel - 1 del.

En lille mængde mullein og tørv tilsættes til blandingen som ønsket. Fodring bør ikke udføres oftere end hver 14. til 20 dage. Sørg for at tømme.

transplantation

Planten reagerer meget smertefuldt på transplantationen, selvom den nye jord er bedre end den foregående. Rottesystemet i valotta er meget følsomt, og derfor kan en irreversibel forfaldsproces begynde. Derfor tilrådes blomsteravlere kun at transplantere blomsten, hvis den dyrkede plante har brug for mere plads. Hvis gryden er for smal, producerer moderpæren kraftigere og skubber derefter datterpærerne ud. Men de udtømmer også hovedpæren, derfor anbefales det at adskille dem så hurtigt som muligt.

Et nyt sted er en del af mors pære ikke begravet: her med tiden vil "børn" begynde at dukke op. Jo bredere den nye kapacitet er, jo mere vil planten udvikle sig i bredde og blive meget tættere.

I de første par år forsøger de ikke at transplantere planten, men da jorden er udtømt, kommer tiden til transplantation alligevel. Denne procedure udføres efter 3 til 5 år.

Hvordan forekommer reproduktion?

Omsorg og korrekt pleje giver positive resultater, og bulbotpæren producerer pedunkler. Oftest forekommer denne behagelige begivenhed to gange i løbet af sæsonen, 2 til 3 knopper kan åbnes med det samme. Levetiden for en stilk med blomster er mindre end en uge. Derefter er det ikke nødvendigt at skynde sig at bryde peduncle. Du skal vente til den tørrer grundigt og først derefter skære den forsigtigt meget kort tid.

Reproduktion forekommer:

 1. Frøene. Den mest tidskrævende proces, fordi den sjældent bruges derhjemme. Det vil være nødvendigt at så frø om efteråret, fugtige jorden og dække det med glas. Det vil være nødvendigt at ventilere jorden under overholdelse af et temperaturregime på 16 - 18 grader. Om en måned vil spirer begynde at dukke op. Det første dykke skal udføres, når frøplanterne er 6 måneder gamle, under plantning er pærerne helt nedsænket i jorden, og efter to år under transplantationen skal den øverste del forblive udenfor. Blomstringen begynder om 3 år.
 2. Børnepærer. I dette tilfælde begynder at blomstre om 1-2 år. Hovedpæren tilvejebringer datterpærer, som stadig skal adskilles og plantes, halvt uddybende, i separate potter med et underlag. De slår normalt hurtigt rod og vokser godt. Vanding bør ikke udføres meget ofte, især denne regel gælder for de første måneder.
 3. Skær i 4 dele fra løgen. De plantes i et underlag og dyrkes som datterselskaber.

Hvad kan skade en plante

Da vægten ikke tåler et forøget niveau af fugtighed, med forkert pleje, begynder det at gennemgå en sygdom såsom grå rådne. Forskellige skadedyr forekommer i sådan jord, som også er skadelige for en delikat plante. Derfor skal det plantes i jord, der er blevet desinficeret. Dette er især vigtigt for unge pærer.

Påvirker oftest wallota:

 1. Edderkop mide. Du kan identificere det ved synlige spor - skadedyret fletter planten med en tynd bane og efterlader hvide prikker.
 2. Bladlus. Det formerer sig meget hurtigt, skaber adskillige kolonier og migrerer, angriber andre planter. Han kan godt lide juice, især unge blade. Efter at bladlus bliver, krøller bladpladen, kan planten dø.
 3. Skjoldlus. Når han har slået sig ned på en plante, kan han drikke alle safter og ødelægge den. Efterlader en klæbrig væske, hvorpå en sod-svamp udvikler sig.
 4. Thrips. Farlige skadedyr kan skjule sig i blomster og knopper.
 5. Uldlus. De ligner små knolde, og der vises en specifik hvid bomuldsbelægning på bladene på grund af dem.
 6. Fusarium - ødelægger først og fremmest rødderne, især hvis planten er ung.

Fra hver kategori af skadedyr og fra sygdomme er der mange kemiske pesticider, der sælges i specialforretninger.

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer