Citron blade falder: hvorfor og hvad man skal gøre?

Få mennesker i dag kan blive overrasket af eksotiske blomster eller planter dyrket på vinduet. Ofte opdrættes citroner på vindueskarme. Det nordlige russiske klima er ikke det bedste for disse indfødte i fjerne tropiske lande, fordi når betingelserne, der er gunstige for vækst, ændrer sig, begynder citrontræer at skade.

Citronblade falder

Sygdomme og lidelser er ikke de samme: det forekommer, at bladene falder helt, og nogle gange forbliver de på plads, men bliver gule og tørrede, når de foldes sammen i et rør. Blomsteravlerne beskæftiger sig med dyrkning af citroner i lang tid, er godt opmærksomme på årsagerne til, at bladene falder, og er opmærksomme på, hvilke handlinger der skal tages i sådanne situationer, end hvordan man hjælper træet. Og for begyndere er disse subtiliteter og visdom ukendte - de har endnu ikke stødt på sådanne ting. Her for dem er beskrevet nedenfor en gennemgang af årsagerne, der bidrager til udseendet af forskellige problemer, og beskriver, hvordan det efterfølgende er muligt at genoprette planten til liv.

Af hvilken grund falder citronblade?

I hjemlandet med citrusfrugter er der altid endda gunstige klimatiske forhold, der er gunstige for vækst uden skarpe temperaturhopp. Og en gang i de barske nordlige regioner, hvor temperaturen stiger og falder, og belysningen konstant er anderledes, kan citroner ikke akklimatisere sig og begynde at skade. Nogle gange falder alt løv fra planterne, nogle gange forbliver bladene på træet, men bliver gule, tørre og krølle op i et rør. Her er grundene til, at sådanne negative ændringer forekommer:

 1. Mangel på lys.
 2. Planten er oversvømmet, og jorden er meget fugtig.
 3. Citron vandes sjældent, ikke nok fugt.
 4. Mangel på nødvendige stoffer til vækst i jorden.
 5. Værelset er tørt og varmt.
 6. Værelset er koldt, planten fryser.
 7. Store temperaturforskelle.
 8. Planterne føler sig utilpas på grund af det faktum, at de placerer det et andet sted.
 9. Transplantation fra en gryde til en anden.
 10. For meget gødning.

For at finde ud af årsagen til, at citrusblade falder, skal du nøje se på ovenstående faktorer. Kontroller jorden for tilstedeværelse eller mangel på fugtighed i den, uanset om parasitter er afviklet i planten, vær opmærksom på fugtigheden og temperaturen i det rum, hvor citronen står i. Når man sammenligner alle faktorer, vil det være muligt at finde svaret på, hvorfor planten mistede sine blade.

Hvordan belysning påvirker

Dendrologer betragter hjemmelavede citroner som "betinget løvfældende." Hvad betyder dette? Og dette koncept betyder følgende - med vinterens begyndelse kasserer citronen ikke bladene, men reagerer kun ved at reagere på en eller anden ydre irriterende faktor.

Tip! Mest af alt lider citron af mangel på lys, så om vinteren, når belysningen er knap, og dagen er kort, er det værd at supplere naturlig belysning med kunstig. Og bladene ophører med at smuldre og bliver gule.

For at gøre citronen bedre tændt om vinteren kan flere metoder anvendes:

 1. Læg en potteplanter på vinduet mod syd. Der falder meget lys på sydsiden, og denne faktor vil glæde den lyselskende citron.
 2. Sæt 2-3 spejle omkring planten. De reflekterer lyset, og citronen vil ikke længere opleve en mangel på levende fornemmelser.
 3. Efter solnedgang skal du tænde for lamperne og forlænge dagslysetidene.

Hvis belysningen forbedres og forlænges, og citronbladen sammen med blomsterne stadig falder, ligger grunden i noget andet.

Meget vand

En af grundene, der fører til de faldende blade af en citron, er, at jorden syrner, hvilket sker på grund af den store mængde fugt deri. For fugtig jord bliver for hård, og ilt kan ikke nå rødderne. Og dette er dårligt for planten, og det falder i stress. Små tynde rødder tørrer og dør. Et træ, der ikke modtager ernæring, kan ikke give hele kronen de nødvendige stoffer. Som et resultat tørrer de nyklækkede skud op, og kronen flyver rundt og bliver nøgen.

Mangel på vand

Mangel på vand til citron
Men det er heller ikke værd at spare vand til kunstvanding af citron - mangel på vand fører heller ikke til noget godt. I et træ, der vokser i tør jord, begynder bladene også at blive gule, krølle og falde af. Konsekvenserne af en mangel på livgivende fugt er stadig de samme - små rødder dør af, og planten kan ikke absorbere stoffer, der er nødvendige for livet fra jorden. Hvilket gør citronen stressende og sænker cirkulationen af ​​juice gennem vævene på planten. Som et resultat har skud, der vokser på toppen og løv intet at spise, så du skal droppe en del af kronen.

Forsøger at bringe liv i lang tid ikke vandet citron, kan du ikke begynde at straks fylde jorden. Fordi overskydende vand (dette var allerede diskuteret) ødelægger plantens rødder ikke mindre end en mangel på fugtighed.

Derfor, i dette tilfælde, bør genoplivning af planten udføres gradvist: spray på bladene med vand, tilføje lidt fugt til jorden. Den daglige mængde vand skal øges. Så er alt i orden - jorden vil langsomt blive våd, mængden af ​​fugtighed øges, og citronen kommer sig igen.

Jorden er opbrugt

Om sommeren, i den varme sæson, prøver citronen at give så mange skud som muligt. For at de skal vokse og udvikle sig, har vi brug for stoffer, der nærer planterne. Og blomsten, der vokser i et karbad eller en gryde, har ingen steder at tage de nødvendige mineraler fra; de kan ikke vises i jorden fra intetsteds. Her skal ejeren fodre citrus fra tid til anden.

Kvælstofbaserede stoffer, fosfater såvel som gødning baseret på kaliumsalte skal tilsættes jorden. Derudover er det nødvendigt at befrugte jorden med humus og forskellige agn baseret på jern og zink. Så snart en citron mangler nogle af de ovennævnte elementer, vil den begynde at miste blade. Du kan se manglen på disse næringsstoffer ved følgende tegn:

 • Blade er dækket med gule pletter eller bliver helt gule.
 • Bladene ser ned, hvilket giver indtryk af sløvhed og sløvhed.
 • Nogle gange er der en ændring i formen på løvet.
 • Det ses tydeligt, at bladene og de unge skud tørrer ud.

Hvis en citron har forladt løv på grund af en mangel på mikronæringsstoffer, er det ikke svært at vende træet tilbage til sit tidligere sunde liv. Det er kun nok at tilføje næringsstoffer til jorden hver måned i henhold til det skema, der er angivet på pakningen. Og hvis citronens blade er faldet af en anden grund, skal du se på det klima, der hersker i rummet. Måske er det ham?

Det er koldt for planten

Det er allerede sagt, at citron ikke er en fan af høje temperaturer. Og for at han skal overvintre har han brug for et lavtemperaturregime. Men dette betyder ikke, at anlægget skal tages ud til balkonen - på gaden fryser den helt. Det bedste er at anbringe det, hvor det ikke er varmere, plus ti grader. Hvis det er koldere, vil citronen blot kaste bladene væk.

Men når du ser, at citronen er frosset, behøver du ikke hurtigt at bringe den ind i et varmt rum - en kraftig temperaturændring vil påvirke den eksotiske beboer i rummet, og den vil dø. Alt hvad du skal gøre er gradvis at hæve temperaturen omkring træet - sig, sæt varmeovner.

Vær forsigtig med at sikre, at der ikke er træk i rummet. - De fører også til en ændring i temperaturen. Og det er allerede skrevet, at temperaturændringer påvirker en citronkrone negativt.

Sygdomme og skadedyr, der fører til bladudgydelse

Citronsygdomme og skadedyr
Uanset hvordan ejeren korrekt plejer sitrontræet, er det alligevel - i modsætning til ejerens indsats, kan det dele med blade og blomster. Hvorfor det? Og alt sker på grund af det faktum, at nogle sygdomme sætter sig på et træ eller parasitter besætter en citron. Sygdomme og skadedyr vil blive drøftet yderligere.

Der er mange skadedyr, der vil leve i en citron. Planten inde i rummet irriteres oftest af edderkoppemider, almindelige bladlus og insekter i skala.

Der er flere typer skadedyr, disse er de mest almindelige:

 1. Bladlus. At bestemme dets tilstedeværelse er meget enkel - hele indersiden af ​​bladet er dækket med en parasit. Hvilket fører til dets gradvise vridning
 2. Edderkop mide. Måske den mest almindelige skadedyr. Normalt flytter det til et citrontræ fra de blomster, der står ved siden af. Det kan ses, at grenene er dekoreret med krøllede strenge af nettet, og bladene begynder at falde skarpt fra træet.
 3. Skjoldlus. Dets vigtigste ernæring er citrontræ juice, tilstedeværelsen af ​​denne skadedyr giver ud tilstedeværelsen af ​​små huller på bladene.

Hvad skal man gøre, når man ser en citron flyve rundt

Hvis blade og blomsterstande fløj rundt fra et citrontræ på grund af forkert pleje eller dårlig kvalitet, fjernes dette problem let - du skal ændre de forhold, som planten er indeholdt i.

Hvis årsagen var tilstedeværelsen af ​​parasitter på planten, eller den blev inficeret med nogle svampe, foretrækkes det i denne situation at bruge specielle medicin designet til at slippe af med sådanne uheld.

Traditionelle metoder til at slippe af med skadedyr

Naturligvis behandles planteaffektive sygdomme og angribende parasitter bedst på traditionel måde - ved hjælp af medikamenter. Og hvis der ikke er nogen mulighed og ønske om at bruge penge på stoffer, er der andre folkelige måder at slippe af med skadedyr.

En af dem er en sæbeopløsning. Skadedyr er meget bange for almindelig sæbe. Det er værd at fremstille en mættet opløsning med tilsætning af sæbe (det betyder ikke noget, husholdning eller toilet), og spray dem med alle de steder, der besættes af parasitter. Umiddelbart efter den første påføring vil resultaterne blive mærkbare - der vil være meget mindre parasitter, og citronen kommer frem. Proceduren, gentaget tre til fire gange, sparer citrus fra parasitter i lang tid.

Video: hvorfor rumcitron bliver gul og flyver rundt

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer