Katrulrering: hvorfor og hvad man skal gøre?

Kæledyrsejere ved, hvor vigtigt det er at være opmærksom på kæledyrs opførsel, deres humør og velvære. De kan ikke tale klart om deres problemer og bede om hjælp. Ofte er det ejerens opmærksomhed, der kan redde dem helbred eller liv.

Kat droolende fra hendes mund

Værdien af ​​spyt i arbejdet med kattens krop

Øget spyt er ofte forårsaget af helt normale årsager, f.eks. Lugten af ​​mad, når man bruger tør mad, hvis katten er meget bange, efter at have taget medicin med bittert indhold. Dette er en standard fysiologisk proces, den stopper hurtigt efter fjernelse af årsagen. Den samme reaktion skyldes indtrængning af dyresand, jord, hårde græsstrå og uld i munden.

En anden grund er beredskaben til at slikke, og i dette tilfælde bliver spyt en vigtig komponent i at bevare dyrets sundhed. Men hvis overdreven sekretion forekommer, er dyret bekymret eller ser apatisk ud - dette er et signal til den omsorgsfulde ejer om problemer i kæledyrets krop.

Bemærk: med langvarig voldelig spyt uden nogen åbenbar grund, skal du vise katten til dyrlægen.

Tegn og typer spyt

Det er ikke altid muligt at etablere langtidsovervågning af et kæledyr, men nogle tegn kan indikere, at spyt produceres i overskud. Du skal være forsigtig, hvis:

 • katten sluger konstant;
 • ofte ridse ansigtet på fremspringende møbler eller hjørner;
 • våde pletter forbliver på sengen;
 • omkring snuten og på brystet bliver håret til "istapper";
 • spidsen af ​​tungen er konstant synlig.

Fysiologiske årsager

De kan være ganske almindelige, for eksempel en fiskeskala eller græsstråle, der sidder fast på siden af ​​tungen. De fleste katte er meget nysgerrige og simpelthen ikke i stand til at komme forbi en bug, en edderkop eller en flue, der er viklet ind i et web. De smager dem og sorterer ikke racen og arten, og mange sorter er bitre og giftige.

Under turen kan katten rokkes, ligesom en person. I dette tilfælde normaliseres spyt efter nogle timer. Man skal være særlig opmærksom på kæledyret under den antiparasitiske behandling af uld og ikke for at lade det slikke produktet. Ved en bestemt koncentration kan det forårsage forgiftning med spyt og fordøjelsesbesvær.

Andre grunde kan være mere betydningsfulde:

 • trichobesoar, udtrykt i en klump svulmet uld, der ikke kan komme ud naturligt;
 • forgiftning af planter, kviksølv, rotte lokkemad, udløbet diæt;
 • cyste i spytkirtlen;
 • tandkødsbetændelse;
 • byld;
 • viral leukæmi.

Du skal vide: rabies begynder også med spyt, gradvis øget aggression, frygt for vand og lys tilføjes det.

Det samme symptom er til stede, når det inficeres med helminths; kompleks behandling med specielle lægemidler er nødvendig. En alvorlig advarsel er den rigelige spytning under overgangen til et nyt foder. Dette indikerer en alvorlig allergisk reaktion forårsaget af en af ​​komponenterne. Hvis processen ikke stabiliseres inden for 2-3 dage, er det fornuftigt at vende tilbage til det forrige strømforsyningssystem.

Når en nedsat appetit, ubehagelig lugt og nedsat tarmbevægelse tilsættes overskydende spyt, er det værd at foretage en omfattende undersøgelse af tilstanden i mave-tarmkanalen og leverfunktioner. Hos dyr i fremskreden alder indikerer symptomet en mulig onkologi. Hendes lumskhed er i meget mindre symptomer.Som regel vises de i de sidste faser, hvor det ikke længere er muligt at hjælpe dyret.

Psykologiske grunde

Katte oplever undertiden stærke følelser, der tjener som en katalysator for øget spyt.

 1. Under østrus er katten bekymret, spytningen øges med 2-3 gange.
 2. Meget kærlige individer klatrer ofte op på ejerens hals og hænger derfra, som en eksotisk boa, der rigeligt irrigerer kraven og andre dele af tøjet med tyktflydende spyt fra lykke.
 3. Stærk frygt provokerer ikke kun ufrivillig tømning af tarmen og blæren, men også en overflod af spyt.

Procedure for mistanke om sygdom

Hvad skal man gøre, hvis en kat sikler
Først og fremmest er det nødvendigt nøje at undersøge kæledyret for blå mærker og mavesæthed. Inde i kattene er der en tynd film, der holder tarmen i en fast tilstand. Hvis katten fik et slag eller sprang uden held, brydes skallen, "tarmene" glider "ind i området med de nedre poter og danner en blød klump. I dette tilfælde forsvinder spytet fuldstændigt, og dyret nægter vand eller flyder kontinuerligt i en tynd strøm.

Hvis alt udad er normalt, skal du analysere adfærd, appetit og ændring i vaner, husk om maden er ændret eller behandlingen er udført. Disse faktorer er meget vigtige for at fastlægge årsagerne sammen med dyrlægen.

Når naturlige faktorer udelukkes, og symptomet varer mere end en dag, mens katten ikke blev transporteret, ikke bange, ikke gav medicin, er det nødvendigt at konsultere en klinik.

Det er vigtigt at: i tilfælde af umotiveret aggression, frygt for lys og vand, kramper, skum og spyt fra munden, isoleres dyret straks, inden det undersøges af en dyrlæge.

Det er ikke værd at udsætte en tur til klinikken, nogle kattesygdomme overføres til mennesker. En kats liv afhænger også undertiden af ​​hastigheden af ​​de trufne foranstaltninger.

diagnostik
De fleste sygdomme hos katte er asymptomatiske eller med mindre manifestationer. For at stille en diagnose og ordinere behandling skal en fluffy patient gennemgå:

 1. kompleks af analyser;
 2. helminth infektioner test;
 3. undersøgelse af spiserøret og munden på fremmedlegemer, tilstanden af ​​tænderne og tandkødet;
 4. Ultralyd og røntgen.

Nogle gange er en tredjepartshøring nødvendig.

Terapeutiske foranstaltninger
Efter foretagelse af anamnese bestemmes terapi. Infektiøse sygdomme kræver konstant overvågning af kæledyrets tilstand med introduktion af lægemidler, så de kan tilbyde behandling til indlagte patienter. Hjemme har du også brug for øget opmærksomhed og overvågning af kattenes helbred.

Til lokal eksponering ordineres salver og pulvere med et antal sygdomme, en recept på dråber, tabletter, suspensioner ordineres. I alvorlige tilfælde er droppers og injektioner nødvendige.

Hvis der er mistanke om rabies, og diagnosen bekræftes, skal kæledyret aflives. De vil ikke give ham op til hans hænder; i henhold til sanitære krav udføres kremering for at udelukke spredning af sygdommen. Hvis vaccination udføres i tide, udvikler dyret immunitet og truer ikke dets helbred.

Tip til forebyggelse og pleje

Forebyggelse af spyt hos katte
Mange problemer kan undgås, hvis du regelmæssigt besøger dyrlægen og følger vaccinationsplanen. Dette er især vigtigt for dyr med fri adgang til gaden.

Et par anbefalinger hjælper med at undgå overdreven spyt:

 1. Lægemidler, kemikalier, gnaver lokkemad og kakerlakgift opbevares et utilgængeligt sted.
 2. Indendørs planter med giftig eller bitter juice hæves til en højde, hvilket fjerner kæledyret fra adgangszonen.
 3. Det er nødvendigt at undersøge munden for betændelse og partikler, især efter en fiske diæt.
 4. Skift ikke foderet skarpt, og observer kæledyret, når du skifter diæt i 2-3 dage.
 5. Loppemiddel anvendes kun mellem skulderbladene uden for kattens rækkevidde.
 6. Klinikken besøges årligt, og en forebyggende undersøgelse af en specialist udføres.

Dyret skal have fri adgang til vand, skåle og drikkere vaskes grundigt og behandles regelmæssigt. Kosten må ikke omfatte kyllingeben, fisk med små knogler. Det er bedre at koge eller passere gennem en kødslibemaskine for at undgå injektioner og fastklemte knogler i spiserøret. At normalisere fordøjelsen af ​​katte, spirede frø og specielle urtegræsplæner, som er moderigtigt at vokse på vindueskarmen, er nyttige.

Overdreven spyt er ofte temmelig ufarlig og har ganske forståelige hverdagsårsager. For at have ro i sindet skal du vise katten til dyrlægen og gennemgå en grundlæggende undersøgelse. Det vil hjælpe med at identificere sygdommens første fase eller fjerne enhver tvivl om kæledyrets helbred. En munter kat vil give sin kærlighed og med fordel kærtegne og genoprette den følelsesmæssige balance hos husholdninger, der holder af deres kæledyr.

Video: sikling i en kat - mulige årsager

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer