Sushi og ruller under graviditet - fordele og skader

Den japanske sushiskål er længe inkluderet i slavernes diæt. Der er mange varianter af det, der har tjent kærligheden til millioner af foodies. Både mænd og kvinder elsker at spise sushi. Sidstnævnte spekulerer dog undertiden på, om sushi kan spises, mens de venter på fødslen af ​​et barn.

Sushi og ruller under graviditet

Fordelene ved sushi og ruller

Eksperter mener, at overdreven kærlighed til en eksotisk ret faktisk kun er en hyldest til modetrenden. Oprindeligt dukkede ruller op i amerikanske virksomheder, og først derefter migrerede de til Europa og SNG. I Japan kaldes skålen "sushi", navnet tilpasset det russiske sprog. Nogle kan ikke lide sushi, men der er mange beundrere af japansk køkken i verden. En gravid kvinde skal forstå, at traditionelle retter fra russisk køkken er mere velegnet til vores krop end oversøiske innovationer. Vores produkter svarer til den menneskelige krops genetiske hukommelse.

Landets sammensætning inkluderer havfisk og undertiden tang. Som du ved, indeholder disse skaldyr mange iodforbindelser. De er meget nyttige til funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen, hjertet og leveren. Fisk, der bruges til madlavning, indeholder andre nyttige og nødvendige elementer til den menneskelige krop:

 • calcium;
 • phosphor;
 • jern;
 • kalium;
 • mangan;
 • komplekse kulhydrater.

Ovenstående sporstoffer har en gavnlig virkning i den menneskelige krop - bidrager til dens sunde funktion, styrker immunitet, knogler og nervesystemer. Når man laver mad på vores breddegrader, anvendes fiskearter som tun, ål og laks. Da mode til japansk køkken ikke forsvinder, er der flere og flere elskere af skålen hvert år. Sushi inkluderer krydderier såsom wasabi og ingefær, som er formarinerede. Japanske ruller findes i dag i næsten enhver russisk restaurant.

Ris er også inkluderet i skålen - det mest berømte diætprodukt. De mineraler, der er indeholdt i det, hjælper med at fjerne overskydende væske fra kroppen og stabilisere metaboliske processer og cellulær metabolisme. Rissammensætningen inkluderer de samme sporstoffer, der findes i havfisk.

Jo mere korn der behandles, desto mindre opbevares der elementer, der er nyttige for mennesker. Ris bruges i mange diæter til vægttab, da det er et værdifuldt diætprodukt, der indeholder få kalorier. Den største fordel ved ris er, at det:

 • opretholder energibalancen;
 • lindrer hævelse af organisk væv;
 • styrker nervesystemet;
 • hjælper hjertet med at pumpe blod;
 • normaliserer tarmfunktion;
 • forbedrer fordøjelsen;
 • forhindrer afsætning af salte.

Havfiskbaseret sushi er hurtig. Imidlertid er forventningsfulde mødre nødt til at vide, at det at fremstille sushi på vores breddegrad er grundlæggende anderledes end den japanske opskrift. Japans nationaliteter bruger kun frisk fisk til skålen, som ikke er tilgængelig på vores område. Japanerne kender grundigt teknologien i deres køkken og sushi-opskriften, fordi dette er deres nationale køkken. Ikke enhver restauratør gider at matche essensen af ​​den japanske ret. Mange restaurantejere ansætter ikke professionelle renserier, der er trænet i alle nuancer ved at lave japanske retter.

Et produkt, der er kendt for den japanske mave, kan gøre et dårligt stykke arbejde for slaverne. Læger anbefaler at spise mindre farlige typer sushi - fisk, der har gennemgået termisk forarbejdning.

Eksisterende risici: ekspertudtalelse

Når hun kommer til at smage sushi i den periode, hvor hun fødte et barn, skal en kvinde overveje, om hun vil skade hans helbred. Vores krop er ikke i stand til fuldt ud at absorbere rå fisk. Som et resultat af at spise rå frosset fisk kan moderen forstyrre det etablerede arbejde i maven og mave-tarmkanalen. Meget ofte gennemgår fisk, der leveres til cateringvirksomheder, ikke korrekt forarbejdning og opbevares ikke korrekt. Før madlavning serveres fisk som frisk. Forgiftning med forkælet skaldyr er den største risiko, når man spiser en japansk skål.

Skader på sushi under graviditet

Der er også en stor sandsynlighed for at fange helminthiasis fra at spise et råprodukt. Parasitter provoserer en funktionsfejl i maven og tarmen og forårsager alvorlig skade i menneskekroppens toksiner. Ved helminthiasis optager kroppen ikke de nødvendige stoffer og vitaminer i den rigtige mængde.

Enhver læge anbefaler, at en gravid kvinde spiser de fødevarer, som kroppen er genetisk vant til. Dette betyder, at oversøiske havfisk ofte ikke er egnede til vores mave. For at fordøje en delikatesse er kroppen nødt til at bruge meget mere energi. Vores forfædre spiste ikke rå fiskstykker. Derfor rådgiver læger kraftigt mod sushi under graviditet.

Sushi er nyttigt i deres rette forberedelse i overensstemmelse med alle teknologiregler. Desværre er situationen i vores restauranter værre. Manglende korrekt opbevaring af fisk og varmebehandling kan have negativ indflydelse på den vordende mors helbred. Ved at spise rå skaldyr risikerer en kvinde sig at få listeriose og toksoplasmose. Russiske restauranter serverer næsten aldrig friskfanget havfisk. Kun frosne fødevarer bringes ind på territoriet. Dette skal huskes, når der var et ønske om bestemt at smage sushi i baren.

Hvordan man laver sikker sushi

Mange vordende mødre er desperate efter at prøve sushi. Fisk skal fryses i en dag. Frysning bidrager til død af helminthelarver. Derefter skal fisken koges. Du kan ikke købe en færdiglavet sushi i et supermarked til en kommende mor. Det er bedre at tilberede en fiskedisk derhjemme.

Hvis opskriften indikerer, at det er nødvendigt at tilsætte ingefær og wasabi, er brugen kontraindiceret under drægtighed. Japansk peberrods forårsager halsbrand og ømhed i maven, og ingefær kan forårsage en allergisk reaktion. Krydderier under graviditet forårsager kvalme, halsbrand, flatulens. Mor skal heller ikke spise sojasovs, som negativt kan fungere i den kvindelige krop.

Traditionel japansk mad er elsket af mange kvinder. Under graviditet er det dog vigtigt at overveje de eksisterende risici for dårligt helbred. En kvinde kan kun spise fisk, der har gennemgået varmebehandling. Det er nok at koge det ganske lidt eller stå i 5 minutter i ovnen i en gryde.

Kogt fisk med ris, kogt hjemme som sushi, er et fremragende sikkert alternativ til japansk delikatesse under graviditet. Mor kan godt lide denne nye sunde skål, fordi du kan spise den uden at bekymre dig om dit eget helbred og det fremtidige babys helbred. Hvis du er sushilover, skal du være opmærksom på lægeres råd - ikke risikere at spise frisk fisk under graviditeten.

Video: er det muligt at spise sushi og ruller under graviditeten

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer