Tørret kumquat - fordele og skade på kroppen

Tørrede frugter fra kumquat er usædvanlige i smag og sund delikatesse, som er lavet af små gyldengule frugter af kumquat, der hører til rutov-familien. Denne citrusfrugt har en rund eller let langstrakt oval form på størrelse med en blomme. For at smage ligner det mandarin med en lille citronsurhed. Citrusskal er ret tyk, lidt papirmasse. Vægten af ​​en frugt er ca. 30 g. Den spises i rå form til mad. Der fremstilles forskellige aromatiske marmelader, konserves, kandiserede frugter og læskedrikke.

Fordelene og skadene ved tørret kumquat

Beskrivelse, placering og brug

Tørrede frugter fra kumquats har en særlig sød og sur smag. De er meget udbredt i Kina og Japan, hvor de er en uundværlig egenskab ved vinterferiefeiringer. Frugten bruges hele eller i knust form, de er dekoreret med drinks og lækre kulinariske retter.

Det vokser i Kina, Japan, Sydøstasien og Mellemøsten. I vores land dyrkes den i Kaukasus, Krim og Abkhasien. Den første omtale af frugt stammer fra 1100-tallet. I europæiske lande blev han berømt i det 19. århundrede takket være botanikeren Robert Fortune, der bragte ham til England.

I kinesisk medicin bruges tørret citrus oftest til behandling af forkølelse, hvilket gør helende bouillon og aromatiske drikke af det.

Produktion af tørret frugt

I produktionen af ​​tørrede frugter bruges aflange, runde frugter og deres hybrider opnået ved krydsning med andre citrusfrugter. Der er mange typer af dette produkt. Frugterne tørres hele og knuses, når frøene er fjernet.

Kandiserede frugter er en anden delikatesse, der lages af denne frugt. Tilberedningsprocessen er ganske enkel. Citruser koges i sukker sirup, tørres og knuses derefter i pulveriseret sukker.

I nogle kinesiske provinser producerer de ikke kun tørrede, men også sukkede kumquats, men også saltede dem. Sådanne usædvanlige smagsfrugter anvendes til behandling og forebyggelse af luftvejssygdomme.

Tørrede frugter fra denne citrus har en karakteristisk gul-orange farve. De lyse røde og grønne frugter, der findes på butikshylder, opnås ved farvning med madfarver.

Ernæringssammensætning

Tørrede og tørrede frugter af en tropisk frugt bevarer alle sporstoffer, der er rige på friske citruser. De betragtes som en rig kilde til vitamin C, E, B, beta-caroten, fiber, kobber, selen, jern, zink, mangan og pektin.

En særlig effekt på helbredet, når du bruger dette helbredende produkt, tilvejebringes af mikroelementer, der er rig på over kumquat:

 • antioxidanter;
 • Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer;
 • æteriske olier.

Egenskaber og fordele ved tørret frugt fra kumquat

I asiatiske lande kaldes citrus japansk appelsin. På Den Russiske Føderations område er kumvat ikke så populær som andre citrusfrugter, som kan findes i butikshylder. I mellemtiden er det et fremragende ekstra værktøj, der bruges i forskellige diæter, der sigter mod den generelle forbedring af kroppen og vægttab.

Han viste sig på den gode side i kampen mod kronisk træthed, nervøs belastning. Brug af denne usædvanlige frugtsmag forbedrer humøret markant, hvilket hjælper med at lindre stress og lindre tilstanden med sæsonbetonede ændringer i kroppen.Vegetarer kan berige deres kost ved at tilsætte tørrede frugter fra orientalsk citrus.

Egenskaber og fordele ved tørret frugt fra kumquat

Fordelene ved tørret tropisk frugt er virkelig uvurderlige:

 1. Kumquat-tørrede frugter spises med en skræl, der er mættet med fiber, æteriske olier og antioxidanter. 100 gram tørret frugt giver 17-18 procent af det daglige fiberindtag.
 2. Brug af tørret citrus kan have en positiv effekt på processen med at rense kroppen for giftige stoffer. I asiatiske lande bruges det som et glimrende middel til at lindre et tømmerhindrose-syndrom.
 3. Diætfibre normaliserer fordøjelsesprocessen, lindrer mavekramper og eliminerer en ubehagelig tilstand ved oppustethed.
 4. På grund af det høje indhold af flavonoider og antioxidanter har tørrede frugter en positiv effekt på kroppen i processen med at bekæmpe kræft.
 5. De gavnlige virkninger af tørret frugt på styrkelse af immunsystemet hjælper med i kampen mod influenza og andre infektioner.
 6. Tørret citrus reducerer blodcholesterol markant, normaliserer blodtrykket, forbedrer hjertemuskelens funktion og forhindrer forekomst af hjerteanfald og slagtilfælde.
 7. Riboflavin indeholdt i kumquat forbedrer stofskiftet og giver fremragende energi til den menneskelige krop.
 8. Kumquats har en overvældende effekt på svampesygdomme og patogene bakterier.
 9. Frugtens antioxidantegenskaber bremser aldringsprocessen markant.
 10. Tørrede frugter er en profylaktisk i kampen mod gigt, øger hæmoglobin i blodet og styrker knoglevæv.

Kontraindikationer

 1. Overdreven forbrug af kandiseret frugt fra det østlige foster kan provosere en betydelig stigning i kropsvægt.
 2. Det anbefales ikke at bruge eksotiske frugter til kroniske sygdomme i nyre- og urinveje, allergi over for citrusfrugter og øget surhedsgrad af gastrisk juice.
 3. Spis ikke tørrede frugter til gravide og ammende kvinder.

Køb af tørret frugt og opbevaring heraf

For at få fordel af og diversificere din menu med et produkt, der er rig på sporstoffer, skal du vælge tørrede frugter og tørrede kumquats, som ikke inkluderer farvestoffer og sukker. Frugter, der er tørret under naturlige forhold, har en mørk, kedelig farve, og tørrede frugter er uattraktive og krympet, men det gør dem ikke mindre velsmagende og sunde. Det er vigtigt at huske, at citruser ikke bør have hvide striber eller prikker, der indikerer, at de blev kemisk behandlet før tørring for at beskytte dem mod skimmel.

Kumquat-tørrede frugter har en sød citrusaroma med mintnoter. Den kemiske lugt er et bevis på, at frugten er blevet kemisk behandlet. Sådanne frugter bør ikke indtages for at undgå uønskede konsekvenser.

For at produktet skal bevare sin oprindelige friskhed, skal det opbevares i et varmt, tørt rum i lukkede beholdere. Opbevaringsstedet skal være beskyttet mod direkte sollys.

Madlavning ansøgning

Tørrede citrus bruges normalt som en ekstra komponent til forskellige cocktails og martini. De pynter kager, is, kager, soufflé, gelé. De tilsættes som ingrediens i nogle eksotiske salater. De tilføjer kompott og saucer til en usædvanlig pikant smag. Ofte bruges tørrede frugter i stedet for appelsiner, når de kager bagning for at give det en sød smag. Farvede frugter kan bruges til at dekorere desserter og andre retter.

Video: hvad er kumquat?

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer