Tørrede morbær: nyttige egenskaber og kontraindikationer

Et højt, spredt træ med en kraftig krone og elegante udskårne blade er velkendt i mange lande. Det rodede ikke kun i syd, men spredte sig også i regioner med et tempereret klima, der godt tolererede varme og frost. Mulberry bær findes i flere farver, sort-violet og hvidt bly, rød, lyserød og brunlig findes. Deres sammensætning er næsten den samme, så du behøver ikke specifikt at kigge efter morbær i en bestemt farve til at forberede et afkog, du kan tage enhver. Det handler mere om æstetiske præferencer.

Tørret morbær

Velsmagende hundredeårig

Efter botaniske standarder lever et træ et langt liv, som undertiden når en alder af 500 år. Den gennemsnitlige varighed spænder fra 200-300. Den aktive vækst fortsætter til 15 og stopper derefter næsten, hvilket viser en lille årlig stigning i højden. Cirka 202 arter af morbær er kendt. Træet begynder at bære frugt ved 4-5 års levevis. Afgrøden er rigelig, op til 180-190 kg. fra et træ vokser bær i små grupper på flere stykker.

struktur

Små aflange bær ligner en bjørnebær, men i modsætning til det krøller de let sammen og er ikke underlagt transport.

Bemærk: et fuldt modnet morbærtræ kan kun smages fra en gren.

Høsten forarbejdes straks, ellers begynder saften at fermentere, og i stedet for en medicin eller velsmagende marmelade opnås en mos. Dette skyldes det høje sukkerindhold i de enkelte sorter. Derudover indeholder frugterne:

 • retinol;
 • pyridoxin;
 • vitaminer C, A, gruppe B;
 • phylloquinone;
 • resveratrol;
 • cholin;
 • mikro- og makroceller.

Frugterne er rige på magnesium og kalium, der nærer og understøtter nervesystemet og det kardiovaskulære system.

Brug af morbær

Det kaldes livets træ. I landene i Asien behandler de dem som en familieamulet, hvor de plantes foran huset eller i gården, så senere kan hele familien samles under hans krone. Silkeorme dyrkes på dens blade, og dermed træets andet navn. Træ er så stærk og elastisk, at møbelsnekkere sætter stor pris på det.

Komplekset med vitaminer og nyttige elementer giver dig mulighed for at bruge bær, juice, blade og bark som en del af opskrifter på:

 • anæmi og anæmi;
 • nedsat funktion af det kardiovaskulære system;
 • funktionssvigt i skjoldbruskkirtlen;
 • reduceret immunitet;
 • diabetes mellitus;
 • øget intrakranielt tryk;
 • træg tarmmotilitet;
 • øjensygdomme;
 • følelsesmæssig ustabilitet;
 • neuroser.

Regelmæssigt forbrug af friske bær og afkok fra tørrede råmaterialer hjælper med at forhindre tidlig aldring, aktivere kroppens indre reserver, fremskynde regenerering og modstand mod vira og patogene bakterier.

Det er vigtigt at: på trods af det høje vandindhold i bærene, tørrer de hurtigt, mens de opretholder fordelagtige egenskaber.

Tørrede mulber er let at opbevare indtil en ny afgrøde. Kompoter fremstilles derfra i en blanding med andre bær og frugter. Afkok og infusioner anbefales i kursusansøgningen for sygdomme i det kardiovaskulære system, herunder truslen om hjerteanfald, åreforkalkning, koronar sygdom, takykardi.

Tørret morbær

Børn og teenagere
For skolebørn og studerende er afkok af tørret morbær, frisk og konserves juice fra bær nyttige til at øge effektiviteten, fokusere, lindre følelsesmæssig stress under kontrol og session, styrke immunitet. Du kan tilberede eksplosioner med citron og kanel for at øge sygdomsresistensen under influenzaepidemier.

Mikro- og makroelementer understøtter knogletæthed i perioden med aktiv vækst, forhindrer udvikling af rakitt, gendanner den positive flora i tarmen i behandlingen af ​​dysbiose.

For kvinders sundhed
Bærens sammensætning inkluderer et kompleks af antidepressiva, som er nødvendigt i overgangsalderen og under graviditeten. De jævner stemningen, forhindrer indtræden af ​​depressive tilstande. Den vanddrivende virkning lindrer hævelse, stimulerer nyrerne og forhindrer stagnation af galden. Nyttige elementer i sammensætningen af ​​morbær hjælper med vægttab, accelererer stofskiftet, øger aktiviteten og ydeevnen.

I kosmetologi bruges morbær som en del af blegning og anti-aging masker til at opretholde sundt hår og vække sovende hårsækker.

For mænd
Regelmæssigt forbrug af friske bær og afkok af tørret frugt øger testosteronproduktionen, forbedrer de seksuelle funktioner, øger mandlig udholdenhed og forhindrer udviklingen af ​​prostatitis. Anbefalet introduktion til kosten med øget mental og fysisk stress, regelmæssig stress, lav modstand mod forkølelse.

Tørrede morbær bruges i tinkturer, afkok, gnidning, sirupper, salver.

Kontraindikationer

Med en rimelig tilgang er rækkevidden af ​​begrænsninger for brug meget smal. Brug ikke morbærtræet i nogen form til allergi, leversvigt, type I-diabetes, amning eller kronisk hypertension.

Fordelene ved morbærfrugter er store, det forsyner kroppen med de nødvendige stoffer, er en del af traditionelle medicinopskrifter og kosmetik.

Video: funktioner i voksende mulber

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer