Fedt under graviditet - fordele og skader

Undertiden forstår vi, at vores russiske delikatesser ikke kan sammenlignes med oversøiske hamburgere og pizzaer. Hvor godt det er at koge eller stege kartofler i et godt selskab, åbne en krukke syltede agurker, finhugge løg og sørg for at dekorere bordet med lækker og duftende bacon, skåret i tynde lag. Selv den mest lunefulde fremtidige mor vil ikke nægte en sådan behagelig middag. Men er det sikkert at fedt, hvordan det påvirker kroppen af ​​en gravid kvinde, og er fedt acceptabelt i en interessant position, lad os prøve at finde ud af det.

Fedt under graviditet

Nyttige egenskaber ved fedt under graviditeten

Reef er et fast fedt, der deponeres under forbedret dyrefoder. Fedt spises rått, saltet, røget, stuet og stegt. Dyrefedt indeholder vitaminer og mineraler, det indeholder værdifulde fedtsyrer. Alt dette gør smult virkelig nyttigt, især til en organisme, der er opbrugt af graviditeten.

  1. Fedtet indeholder E-vitamin, der positivt påvirker hudens tilstand, gør det mere elastisk og strækbart. Regelmæssigt og moderat forbrug af fedt hjælper med at beskytte huden mod strækmærker - dette er en fremragende forebyggelse. En tilstrækkelig mængde tocopherol i kroppen forbereder vævet til strækning af arbejdskraft, hvilket hjælper med at undgå tårer og kvæstelser.
  2. Salo har en høj næringsværdi. Dette giver dig mulighed for at få nok af kun et lille stykke godbidder. Dette er meget vigtigt under graviditet, fordi maven fra store portioner af mad strækker sig, presser på det voksende foster, en kvinde bliver tvunget til at opleve alvorligt ubehag efter at have spist.
  3. Fedt er en fremragende kilde til energi og styrke. Et stykke bacon vil hjælpe med at øge din arbejdsevne og aktivere mentale evner. Dette er især vigtigt for fremtidige mødre, der fortsætter med at arbejde, studere osv.
  4. Kvinder under graviditet får ofte en forkølelse på baggrund af lav immunitet. Ofte ender det med bronkitis. Salo har en fremragende slimløsende effekt. Dette er virkelig vigtigt, fordi det er uønsket at tage medicin under graviditeten, især i de tidlige stadier.
  5. Regelmæssig indtagelse af fedt letter processen med iodoptagelse i kroppen.
  6. Salo fungerer perfekt på leveren og renser den. Dette giver dig mulighed for at slippe af med toksikose og en konstant følelse af kvalme.

Selvfølgelig kan fordelene ved smult ikke sammenlignes med de værdifulde stoffer i grøntsager, frugter og bær. Derudover har fedt en masse negative aspekter.

Hvad er skadeligt fedt under graviditeten?

Den vordende mor får ofte at vide, at hun skal spise i to. Hvis du følger denne regel, vil en kvinde ved slutningen af ​​graviditeten komme med en enorm mængde overskydende fedt og en masse relaterede problemer. Ernæring er virkelig nødt til at ændre sig, men ikke kvantitativt, men kvalitativt. Diæt skal være afbalanceret, sund og varieret. Men du kan ikke læne dig på kalorieindholdet i mad. Salo er en af ​​de mest kalorifødevarer, du kan forestille dig. Fedtet indeholder mere end 700 kcal pr. 100 gram produkt, dette er en fuld portion af en voksen. Derfor er det nødvendigt at begrænse indtagelsen af ​​fedt - højst et stykke om dagen. En sådan del vil ikke skade den fremtidige mor og vil kun være til gavn.

Et andet minus af fedt er dets evne til at hæve kolesterol i blodet. Derfor er det stadig ikke værd at introducere fedt i en regelmæssig diæt, det er nok at nyde en delikatesse kun med et specielt ønske, ikke mere end to gange om ugen. Salt smurt betragtes som endnu mere skadeligt, fordi det indeholder en enorm mængde salt, og dette provoserer dannelse af ødemer.Røget fedt indeholder meget mere salt, og desuden kan det indeholde farlige kemikalier, hvis produktet ikke blev røget naturligt, men ved behandling med flydende røg. Selv en sund person kan føle mavesmerter og tyngde i leveren efter røget bacon, hvad så en gravid kvinde.

Hvordan spiser man fedt under graviditeten?

Hvordan man spiser fedt under graviditeten
Når vi opsummerer og sammenligner fordelene og mulige skader ved produktet, kan vi sige, at du under graviditeten kan spise fedt, men kun i moderation. Det er bestemt værd at opgive saltet og røget bacon. Derudover forkæles nogle med stegt bacon - de såkaldte knitrende. Under stegning frigiver animalsk fedt en enorm mængde skadelige komponenter, dette er en slags kolesterolbombe. Spisning af fedt under graviditet er strengt kontraindiceret. Du kan heller ikke læne dig på fedt med tilsætning af forskellige slags krydderier - til den almindelige skade, vil sådant fedt få en kvinde til at sprænge, ​​halsbrand og andre problemer med mave-tarmkanalen.

Når du vælger fedt til en gravid kvinde, skal du nøje overvåge, at produktet ikke indeholder konserveringsmidler, smagsstoffer og andre lavt anvendelige tilsætningsstoffer. Det er bedre at købe fedt i supermarkeder - det viser udløbsdato og tidspunkt for emballering af produktet. På naturlige markeder ligger smult ofte ved siden af ​​rått kød, og det er meget farligt at konsumere en sådan forret. Salt skal vaskes før måltider for at reducere mængden af ​​salt i produktet. Råt fedt uden varmebehandling skal fryses for at slippe af med mulige mikrober og bakterier i dets sammensætning. Det mest nyttige under graviditet er kogt fedt. Der er ikke noget salt og forskellige patogener i det. Desuden indebærer tilberedning ikke de kritisk høje temperaturer, hvormed kræftfremkaldende stoffer dannes. Det er bedst at lave mad smult selv derhjemme, du vil være sikker på dens sammensætning.

Det er mere lækkert og sundere at spise et smf med grøntsager, en skorpe af sort brød og løg. Husk, at fedt fordøjes i lang tid, det kan ikke kombineres med mejeriprodukter og søde fødevarer, ellers er tyngden i din mave garanteret. Spis smør korrekt, og det vil kun gavne dig!

Video: fordelene og skadene ved smult

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer