I hvilken alder kan børn få mango?

Mango er en eksotisk frugt, hvis kød smager som gulerødder. En person, der har smagt denne frugt mindst en gang i sit liv, foretrækker at spise den konstant. Mange forældre ønsker at forsyne deres børns diæt med ikke kun værdifulde, men også velsmagende mad. Mango hører til sådan en sådan, men du kan ikke give den til babyen tankeløst. I dagens artikel vil vi overveje alt, hvad der er forbundet med indtagelse af tropiske frugter fra børn.

Fra hvilken alder kan børn få mango

Mango-beskrivelse

 1. Vores landsmænd kunne ikke prøve mango før, først i 80'erne af det forrige århundrede dukkede op på hylderne, mosede tropiske frugter. Det fik hurtigt universel anerkendelse, og derfor begyndte leverandører at bringe frugt i små mængder.
 2. Vækstens område er ret omfattende. Det påvirker Thailand, Indonesien, Indien og andre asiatiske lande. Nogle af indbyggerne der omtaler mango som et asiatisk æble.
 3. Den ægformede frugt er større end et stort æble, dets skræl kan pigmenteres med grønligt, kirsebær eller rødligt. Papirmassen er farvet orange eller gul. I smag ligner det gulerødder. I kernen er der en stor knogle.
 4. Indtil videre isoleres mere end et og et halvt tusinde sorter af denne frugt. Imidlertid kan ikke enhver sort prale af fremragende smag, hvis vi taler om brugen i rå form. De fleste er velegnede til indtagelse udelukkende i dåseform. Men i vores enorme bredde af vores hjemland kan sådanne frugter ikke købes.
 5. Det er forbudt at spise mango sammen med skrælen, den skal fjernes før et måltid. Efter afskalning spiser nogle mangoen og efterlader den hele som et æble. Andre foretrækker at skære aromatisk kød i terninger og stikke dem med spyd.

Fordelene ved mango for barnets krop

 1. Tropiske frugter er kalorifattige og har mange fibre. Fiber er ansvarlig for at rense tarmene fra overbelastning. Det forbedrer afføring og forhindrer gæring af mad i fordøjelseskanalen. Efter at have taget mango begynder fordøjelsessystemet at fungere problemfrit, glitches vises sjældent.
 2. Kun de frugter, der er fuldt modnet, har en fuldt ud dannet kemisk liste over stoffer. De fokuserer på et omfattende vitamin-mineralkompleks, der erstatter apotekstilskud. Derfor skal du spise massen under vitaminmangel for at styrke immunforsvaret.
 3. Sammensætningen af ​​frugterne indeholder mange forbindelser med antioxidantegenskaber. Der er også carotenoider, aminosyrer og andre vigtige enzymer. Alle af dem er påkrævet af den yngre generation. En særlig fordel for produktet er hjertemuskelen.
 4. Mango har mange positive egenskaber, nemlig det bekæmper forkølelse, forbedrer hjerneaktivitet, renser nyrerne og leveren, styrker synet og forhindrer mave-tarm-sygdomme.

Introduktion af mango i kosten efter alder

Introduktion af mango i kosten for et barn

 1. For beboere i Rusland og nabolande betragtes denne frugt stadig som eksotisk. Så en allergisk reaktion kan ikke kun forekomme hos et barn, men også hos en voksen. Blandt bivirkningerne er diarré, udslæt, hævelse.
 2. I de fleste lande, hvor eksotisk frugt er ret populær, er mango blevet introduceret i kosten for børn siden seks måneders alder. Da produktet i vores land forbliver et under, skal du ikke skynde dig med introduktionen til børnemenuen.
 3. Så barnet fuldt ud nyder den usædvanlige frugt, skal du begynde at give den i små mængder fra 2 år.Dette gøres bedst, når babyen allerede er bekendt med abrikoser, kirsebær, blommer. Husholdningsprodukter forbereder den voksende krop på en eksotisk frugt.
 4. Press en lille mængde juice fra frugten for første gang, fortynd med den samme mængde kogt vand. Hvis babyens krop normalt har accepteret den nye sammensætning, skal du gradvis øge koncentrationen af ​​saften. Giv fostret i denne form op til 3 år.
 5. Herefter får babyen give mango i form af potetmos med andre frugtblandinger, som han allerede kender. Som et resultat minimerer du risikoen for at udvikle en allergisk reaktion. I førskolealderen får børn lov til at give frugten i små stykker uden en skræl.

Mango valg

Mango valg

 1. I supermarkedet eller på markedet kan du se forskellige frugtsorter, der præsenteres. De kan visuelt variere i farve og størrelse. Mango har en usædvanlig farve, men med denne funktion er det vanskeligt at vurdere frugtens kvalitet.
 2. Derfor skal du ikke kun stole på udseende. Du kan lære meget mere, hvis du tager frugten i dine hænder og let trykker på den. Frugten skal være tilstrækkelig elastisk. Når der trykkes på, bliver kvalitetsfrugten blød og vender straks tilbage til sin oprindelige form.
 3. Husk, at der ikke skal være buler eller skader på frugten. Undgå også frugter med skrællet hud og mørke pletter. Dette kan indikere, at frugten gradvist begynder at rådne. Der er en risiko for forgiftning.
 4. Tag mangoen i dine hænder. En moden frugt skal have en behagelig aroma. Men hvis du får en umoden frugt, skal du ikke være forstyrret. Det kan godt bringes til den ønskede modenhed. Læg produktet i en papirpose, lad det stå ved stuetemperatur i flere dage.
 5. Hvad angår fuldt moden frugt, anbefales de heller ikke at anbringes i kulden og opbevares i mere end en uge. Hvis du ignorerer det, vil mango hurtigt gå dårligt. Et sådant produkt er ikke egnet til spisning. Slip af med overmoden mango, så du ikke bliver forgiftet.

Mango kontraindikationer

 1. Ethvert naturligt produkt har både positive og negative egenskaber. I dette tilfælde var den pågældende frugt ingen undtagelse. Derfor, før du introducerer mango i en børns diæt, skal du gøre dig bekendt med nogle af finesserne.
 2. Hvis der for første gang giver en baby et produkt i sin rene form, er der sandsynligvis en allergisk reaktion. Oftest er dette milde former for sygdommen. Barnet manifesterer et lille udslæt på huden, der ligner meget urticaria.
 3. Glem dog ikke, at hver organisme er individuel. I nogle tilfælde kan reaktionen derfor være uforudsigelig. Det er af denne grund, at det anbefales at tilbyde babyer eksotisk frugt først efter 3 år.
 4. Det er forbudt at konsumere en eksotisk frugt sammen med skrellet. Dette gælder ikke kun børn, men også voksne. Problemet er, at det er i skallen, at skadelige forbindelser koncentreres. I store mængder kan de provosere alvorlig forgiftning.
 5. Når man indtager mango med en skræl, forekommer ofte diarré og opkast, og trivsel forværres markant. I dette tilfælde er det bedre at ty til gastrisk skylning og tage adsorbenter. Risiker ikke det igen, for ikke at støde på lignende problemer.

Introducer den eksotiske frugt i børnenes diæt under overholdelse af alle regler. I dette tilfælde kan du undgå de fleste af problemerne. Vær seriøs, når du vælger et produkt. Det er forbudt at konsumere frugt med skrælen. Hvis et spædbarn har en allergi, skal mango undgås fra kosten.

Video: hvordan man vælger en saftig mango i butikken

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer