Hvad de drikker hvid tørvin med: nyttige tip

Hvidvin har en let smag og udsøgt aroma. Han er ufortjent værdsat mindre end rød og helt forgæves. Det bringer også fordele for kroppen og nydelse af smag for kendere af denne ædle drik. De foretrækker at drikke det som en aperitif, de elsker det til syrte tærter og en udsøgt frugtbuket.

Hvad drikker du hvid tørvin med

beskrivelse

Et fantastisk træk ved hvidvin er, at den kan produceres selv fra sorte druesorter. Til dette bruges skrælede bær, der har næsten farveløs juice. Kvaliteten af ​​udgangsmaterialet er kritisk. Ligesom rødvin er der ledere. Disse inkluderer:

 • chardonnay;
 • Sauvignon Blanc;
 • Gewurztraminer;
 • Muscat;
 • Riesling.

Smagen af ​​surhedsgrad afhænger af sort og produktionsteknologi.

Drik historie

Rød og hvidvin er næsten samme alder. De er allerede nævnt i det antikke Grækenland. Håndværkere er blevet så avancerede inden for blanding af sorter og arter, at i processen med eksperimenter med forskellige tilsætningsstoffer lyses vinens farve og får en delikat elfenbenfarve. Det var ikke muligt at finde ud af forfatteren til et så vellykket eksperiment, men han modtog en betydelig del af taknemmelighed fra eftertiden.

Efterhånden spredte drikken sig gennem de østlige lande og bevægede sig jævnt ind i Europa. De satte pris på al charmen ved en lys aromatisk vin og begyndte målrettet at fremstille blandinger og få alle nye smagsfarver. I den moderne verden er de største producenter af hvidvin:

 • Italien;
 • Frankrig;
 • Spanien;
 • Kina;
 • Argentina;
 • Australien;
 • Rusland.

Det er i disse lande de mest gunstige betingelser for dyrkning af vinsorter har udviklet sig, og det er muligt at forarbejde råmaterialer på stedet uden at transportere det over lange afstande.

Jeg undre: afhængigt af land og klimatiske forhold giver den samme sort en helt anden smag af bær og den vin, der er opnået derfra.

I hvid tørvin overskrider mængden af ​​sukker ikke 4 g / l.

Nyttige egenskaber ved vin

Den vigtigste egenskab ved vin er dens antibakterielle virkning. Befolkningen fra antikken var godt opmærksom på ham. Hærerne fra Alexander fra Macedon og Julius Caesar led ikke tab af tarmsygdomme, idet de beordrede soldaterne til ikke at drikke råt vand, men at blande det med vin, der desinficerede det fuldstændigt.

Et glas god, tør hvidvin renser blodkar, sænker kolesterol, stimulerer tarmen og vekker appetit. Det anbefales af ernæringseksperter i programmer, der sigter mod vægttab, fordi aminosyrerne indeholdt i vin fremskynder stofskiftet. Som enhver medicin har vin to sider af mønten. I små doser kan det lindre stress, reducere luftvejskrammer i astma og bronkitis og øge mandlig styrke. Og ramte en boomerang, når den blev misbrugt.

Forretter regler

Tør hvidvin af ethvert mærke har en let smag. Aromaen er kendetegnet ved frugtagtig, frisk urteagtig, bærnoter. For en fuldstændig afsløring af smagen er det nødvendigt at indstille bordet korrekt ved at vælge en kombination af produkter, der understreger drikkens fordele.

Af en eller anden grund har udtrykket ”rød til kød, hvidt til fisk” rodfæstet i hverdagen. Dette er til dels sandt, men der er stadig en række produkter, som den ædle drik perfekt eksisterer sammen med.

En god tilføjelse vil være retter fra fjerkræ, mør kalvekød og vildt. Til den klassiske fiskemulighed er at tilføje skaldyr.

Det er værd at overveje: kun ædle sorter af fisk tages til opvask, sild, makrel, saltede og syltede produkter er uacceptable.

Ost, fetaost, grøntsager komplementerer organisk det festlige bord, hvorpå tør hvidvin flaunts.

Fedte, salte, sure og krydret retter er i stand til at ødelægge smagen af ​​en drink.Læg ikke citrusfrugter, salater med hvidløgsdressing, tallerkener med masser af peber og krydderier på bordet.

Vinkendere ved valg af snacks tager højde for mærket, produktionsåret, oprindelseslandet og funktionerne i en buket af en bestemt sort. Betragtes som et godt valg:

 • bagt spil;
 • pålæg med en overvægt af kalvekød, kanin;
 • udstoppet fisk;
 • rejer, muslinger, blanding af skaldyr;
 • salater af friske grøntsager under neutrale forbindinger uden krydderier, eddike og citronsaft;
 • champignonretter, inklusive pate, julienne, grillet svamp med grøntsager;
 • sandwich, tartlets og canapes med kaviar og fisk.

Dette udvalg af retter vil være en fantastisk tilføjelse til hvid tørvin i vintage.

Valg af drikkevarer og servering

Teknologien til produktion af hvide sorter er lidt enklere, prisen er lavere, og valget er så bredt som det med rødvin. De tre bedste inkluderer italienske vine.

Valg og servering af hvidvin

Pino Grigio Torresella, Bosio Gavi, Pratello Lugana. Den franske Pavillon Blanc Du Chateau Margaux Bordeaux AOC slår i sin usædvanlige smag, hvor ananas, stikkelsbær, et grønt æble med et lille antydning af kandiseret frugt er sammenflettet.

Hvis der ikke er noget ønske om at imponere gæsterne med et dyrt oversøisk produkt, men du bare vil sidde i godt selskab og nyde smagen af ​​hvidvin, skal du huske et par regler, når du køber.

 1. Se ikke efter god vin i en lille bås i nærheden af ​​huset.
 2. Undgå flasker med et uklar sediment, hvilket indikerer en for tidlig død af vinen eller ekstrem lav kvalitet på råvarer.
 3. Prangende farver og buede linjer på etiketten er tydelige tegn på falske. Producenter, der respekterer sig selv og køberen, er begrænset til begrænsede nuancer og trykning i høj kvalitet.
 4. Korken lukker tæt halsen og har ingen tegn på deformation.
 5. Inskriptionen på etiketten indeholder oplysninger om producenten, høstdato.
 6. For at føle charmen ved smagen og aromaen af ​​tør hvidvin serveres den kølet til + 14-16 grader i små glas på et tyndt ben, halvt fyldt. Efter at have flettet flasken, skal vinen "trække vejret" i flere minutter, først derefter tappes den og tilbydes gæsterne.

Tør hvidvin betragtes som en let drink, så den serveres før hovedretter. Overgangen fra rød, som har en høj mætning og smagstæthed, anbefales ikke.

Iagttagelse af de enkle regler for bordsætning og servering af vin, kan du fuldt ud nyde denne drink, når du har arrangeret en rigtig smag for dig.

Video: hvordan man drikker vin

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer