Fordele og ulemper ved at køre om morgenen for mænd og kvinder

I dag får opretholdelse af en sund livsstil popularitet. I nogen grad er det endda blevet et moderne moderne fænomen. Der er et rationelt korn i dette. Når alt kommer til alt, at opgive dårlige vaner og spille sport - betyder muligheden for at forlænge dit liv i flere år, udsætte alderdom betydeligt og sår, der falder som sne på dit hoved i denne periode. Selvom der stadig er tid, er det nødvendigt at skabe alle betingelser for at bevare ens helbred på det rette niveau. En af de nemmeste og mest effektive måder at opnå dette på er gennem dit morgenløb. Det er selvfølgelig vanskeligt at tvinge dig selv til at gøre dette dagligt, men du kan prøve.

Fordele og ulemper ved at køre om morgenen

Fordelene ved morgenkørsel

Løb om morgenen har flere fordele:

 1. Hjertet og dets kar styrkes, hvilket uden tvivl er en fremragende forebyggelse af hjertepatologi. Risikoen for tilstopning af blodkar og som et resultat af hjerteanfald reduceres.
 2. Blodtrykket vender tilbage til det normale, pulsen bliver mindre hyppig. For dem, der er gamle, er dette en meget gunstig indikator.
 3. Skelettemuskler udvikler sig og styrker. Som et resultat af øget blodgennemstrømning forsynes væv og organer mere intensivt med ilt, hvilket er et positivt øjeblik for deres normale funktion. Dette er en god forebyggelse af ledsygdomme.
 4. Der er en intensiv forbrænding af overskydende fedt, hvilket fører til vægttab. Effekten er mere udtalt og stabil end med alle slags diæter.
 5. Aktivering af åndedrætsværn. Der er en stigning i lungerne i luftvejene. Blod er mere intensivt beriget med ilt og transporterer det til bogstaveligt talt alle celler i kroppen.
 6. Om morgenen er luften renere med mindre forurening, der ophobes i løbet af dagen.
 7. At køre om morgenen hele dagen giver energi til kroppen, hvilket vil sikre et godt humør.
 8. Jogging om morgenen starter de metaboliske processer, som de siger, "til fulde."
 9. Om morgenen kan klasser finde sted uden indblanding, fordi der stadig er få mennesker og ikke så meget tung trafik.
 10. Hvis jogging finder sted i gymnastiksalen, er der ikke så mange mennesker i det, og du kan altid finde en gratis løbbane.

Hvis nogen har en øm rygsøjle, vil morgenjogging være særligt nyttigt for dem.

Vær opmærksom! En regel skal forstås godt. Hvis der er en patologi fra bevægeapparatet, kan jogging kun udføres med tilladelse fra en læge.

Hvilken tid er bedre at køre?

Det er nødvendigt at vælge et tidspunkt for løb, afhængigt af hvilken type en bestemt person er. Det vides, at alle mennesker er opdelt i ”larke” og ”ugler”. Hvis en person er en "ugle", er det bedre at løbe om eftermiddagen. Disse menneskers krop er mere tilpasset til fysisk aktivitet på dette tidspunkt. Hvis en sådan person begynder at løbe om morgenen, vil der ikke være nogen fordel ved dette. Tværtimod vil kroppen modtage yderligere stress. Hele dagen i dette tilfælde vil de, som de siger, ikke blive spurgt. En person opnår ikke noget i løbet af dagen, fordi han simpelthen ikke kan koncentrere sin opmærksomhed. Derfor er det mere tilrådeligt for sådanne mennesker at løbe om aftenen.Hvad tid er bedre at køre

Men "larker" kan løbe om morgenen, mens de ikke kun får glæde af moderat fysisk aktivitet, men også gavn. Løb om morgenen vil være behageligt og nyttigt for dem i alle henseender.

Løb om morgenen har også negative punkter, som skal tages i betragtning, når man træner. Om morgenen er kroppen endnu ikke gået ind i sin aktive fase.I denne periode bemærkes forøget blodviskositet. Du bør ikke begynde at løbe umiddelbart efter, at du er kommet ud af sengen. Det er nødvendigt at vente et stykke tid, som om det tillader kroppen at vågne helt op.

Følgende skema er optimalt:

 • løft;
 • et glas kogt vand ved stuetemperatur på tom mave;
 • bruser;
 • gymnastik i 5 minutter;
 • kop kaffe (te);
 • jogging klasser.

At drikke væske før kørsel er ikke et tilfældigt krav. Dette hjælper med at sænke blodviskositeten. Dette vil reducere byrden på hjertet.

Morgenkørsel for begyndere

De, der stadig er i begyndelsen af ​​stien til denne nyttige aktivitet, skal være opmærksomme på, at processen skal overholde den korrekte teknik og regelmæssighed af klasser. Kun på denne måde kan du få mest muligt ud af dit morgenløb. Du skal ikke straks starte fra lange afstande. Mange gør netop det. Indlæst fuldt ud den første dag, om morgenen føler de utroligt alvorlige smerter i alle muskler. Efter dette vil ønsket om at løbe fra dem naturligvis helt klart forsvinde.

Før du starter klasser, er en opvarmning påkrævet. Det er nødvendigt at udføre flere enkle øvelser, squats, bøjninger. Opvarmning i 10 minutter vil varme alle muskelgrupperne godt nok. Derefter kan du straks begynde at jogge.

Belastningen i starten af ​​undervisningen skal være moderat. Det bør ikke være tungt belastet, ellers påvirker det hjertemuskulaturen negativt. Overholdelse af træningens varighed og teknikkerne i selve klasserne er påkrævet. Følg reglerne for at fjerne negative punkter:

Morgenkørsel for begyndere

 1. Håndbevægelser. De holdes konstant på taljeniveau, hvilket gør bevægelser i takt med benene. Hænderne må ikke være anstrengt, de skal være i en afslappet tilstand. Giv ikke op ofte. Lad dem konstant være på taljeniveau.
 2. Boliger. Ryggen holdes lige. Dette sikrer ensartet blodcirkulation gennem kroppen. Brystet er let stående ud. Slouching er forbudt.
 3. Rytme og åndedrætsfrekvens. Holdene skal startes i et tempo, så vejrtrækningen forbliver rytmisk i naturen. Det er nødvendigt at sikre, at vejrtrækning ikke kommer på afveje. Den, der starter klasser med store belastninger, gør det forkerte. Samtidig bliver det svært at trække vejret. Oxygen er ikke nok, og atleten bliver hurtigt træt. Indånding skal udføres med næsen og udåndes gennem munden.
 4. Benindstillingsteknik. De, der spiller sport professionelt, står på deres fødder. Men for en begynderløber i starten vil det være vanskeligt at gøre. Derfor er begynderløbere tilladt en vilkårlig indstilling af fødderne. Du kan fokusere på hælen eller på tåen, da det er praktisk for enhver.

I starten af ​​undervisningen anbefales intervalløb, som kombineres med gåture. Ved hjælp af denne teknik kan du slippe af med ekstra kilo og tabe dig. Når træningen er færdig, behøver du ikke at stå stille, det er bedre at bare gå rundt i et bestemt tidsrum.

Helt i starten af ​​træningen skal du udarbejde en tidsplan, i henhold til hvilke klasser der vil blive afholdt. Start med et kvarter, og tilføj derefter gradvist tid. Holdene skal afholdes i et gennemsnitstempo. Hvis nogen har sat et hurtigt emne for sig selv, er det nødvendigt at stille et par dage til hvile i skemaet. Dette er nødvendigt for at gendanne styrke.

Ingen grund til at køre ved siden af ​​motorvejen, som er en intensiv trafik. Der vil ikke være nogen fordel ved dette. Du bliver nødt til at indånde udstødningsgasser fra biler med intenst lys. Den bedste mulighed ville være en sti i skoven eller parken. For begyndere skal banen være glat uden stejle op- og nedstigninger. Den bedste mulighed er at starte træning på stadion, hvor der for begyndere er en ideel løbebånd.

Vær opmærksom på det tøj, hvor klasser holdes. Det skal være praktisk, ikke lægge pres på kroppen, men ikke hænge ud på samme tid.

Vinteraktiviteter

Hvis vinduet er frostigt, er det ikke alle, der ønsker at fortsætte deres studier. Samtidig er jogging på frosten forbundet med visse fordele:

Jogging om vinteren

 1. I frost slukkes kroppen. Sammen med ham bliver karakteren stærkere. I sådan vejr er joggingydelsen meget højere.
 2. Immuniteten styrkes. Korrekt vejrtrækning i fryseluften træner kroppen med hensyn til beskyttelse mod luftvejssygdomme.
 3. Den psykologiske stemning forbedres. En person er glad for at indse, at han overvinde sin frygt og uvillighed og efterlod et komfortabelt rum i kulden. En halv times kørsel gennem vinterfrosten takler vinterdepressionen og giver et godt humør.
 4. Frostagtig luft indeholder negative ioner, som kan give kroppen en følelse af vitalitet. Intens vejrtrækning vil berige blodet med ilt og give det energi hele dagen.

Gå ned i vægt med morgenkørsel

Jogging om morgenen vil hjælpe med at slippe af med ekstra pund. Når man løber, gennemgår kroppen opvarmning, hvilket fører til øget blodgennemstrømning. Sammen med dette øges stofskiftet, elimineringen af ​​toksiner og salte øges. Jogging undertrykker sult og fører til et fald i indholdet af skadeligt kolesterol med lav molekylvægt.

For at tabe sig skal du jogge hver dag i mindst en time. Den bedste mulighed for vægttab er intervalløb. Med det er der en kombination af moderat og betydelig belastning.

Ved morgenkørsler skal der være en stærk motivation. Ikke alle vil være i stand til at overvinde deres dovenskab og udføre morgenkørsel. Du kan finde ledsagere til klasser, som kommunikation altid er behagelig med. Dette vil være en lejlighed til endnu et møde med dem. For nogle er den første gang af undervisningen meget vanskelig, men så kommer alt tilbage på banen og bliver den samme rutine som morgenhygiejne. Fordelene ved at løbe vil være mere end nok. Det vigtigste er ikke at være doven og gøre alt godt.

Video: 9 grunde til at starte med at køre

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer