Øl under graviditet - fordele og skader

Under graviditeten ændres ikke kun lugtesansen, men også den vordende mors smagspræferencer. Ofte kan der være et uimodståeligt og uforklarligt ønske om at drikke en alkoholholdig drik, såsom øl.

Øl under graviditet

Lægernes mening om brugen af ​​gravid alkohol er kategorisk - nej og igen nej. Det anbefales ikke at drikke selv alkoholfrit øl, hvis sammensætning er virkelig skræmmende.

Er der dog nogle indrømmelser mulige for den kommende mor? Og vil der i det mindste være nogen fordel ved et lille glas skumdrink?

Den kemiske sammensætning af øl

Fermenteringsdrikken har en interessant sammensætning:

 • ethylalkohol, der dannes under gæring - 3-12%;
 • vand - op til 93% af drikken;
 • malt;
 • gær;
 • sukkerarter (repræsenteret ved polysaccharider, sødestoffer);
 • kulhydrater (inklusive pectin og dextriner);
 • nitrogenholdige komponenter (aminosyrer og polypeptider);
 • organiske syrer (glukonsyre, citronsyre, æblesyre, oxalsyre, eddikesyre og andre);
 • vitaminer fra gruppe B, PP, C og andre i en lille mængde;
 • mineraler (kalium, magnesium, cobalt, jern, zink, fosfor, kobber og andre);
 • phenoler og polyphenoler;
 • hopekstrakt;
 • kuldioxid;
 • fytoøstrogener (hormoner af planterisk oprindelse);
 • smagsforstærkere;
 • farvestoffer;
 • skumstabilisatorer;
 • smagsstoffer;
 • fortykningsmidler;
 • fermenteringsbiprodukter (estere, methanol, fuselolier, cadaverin, aldehyder).

Som du kan se, er den ene halvdel af sammensætningen nyttig for enhver persons legeme, og den anden tværtimod forårsager alvorlig skade på interne systemer. Du kan reducere den negative virkning ved at vælge levende øl, der normalt opbevares i flere dage. Det vil ikke indeholde smagsforstærkere, farvestoffer, fortykningsmidler og nogle andre skadelige stoffer.

Desværre producerer de fleste fabrikker i vores tid pulveriseret øl af syntetiske ingredienser, så det praktisk talt ikke bringer fordele for kroppen, men bivirkninger og skader vokser til tider.

Kalorieindholdet i den skummende drik er ca. 37 kcal pr. 100 ml.

Fordelene ved øl under graviditeten

Det er ikke helt logisk at overveje en alkoholholdig drik under overskriften en sund kost, men læger og ernæringseksperter har imidlertid identificeret flere nyttige punkter fra at drikke øl.

 1. Et højt kaliumindhold og en lav dosis natrium gør drikken bogstaveligt talt helbredende for hypertension og hypertensive tilstande (inklusive præeklampsi og eklampsi).
 2. Et glas naturligt levende øl indeholder lige så mange nyttige elementer og vitaminer som et glas frisk citrus.
 3. Skummende drik indeholder rigelig B-vitaminer, herunder folin og nicotinsyre, thiamin, riboflavin og andre. Det er kendt, at en halvlitersflaske til 30% tilvejebringer kroppens daglige behov for disse vitaminer, især da de præsenteres i let fordøjelig form.
 4. Øl indeholder også C-vitamin - 35% af det daglige indtag. Ascorbinsyre opretholder immunitet og øger resistensen mod forkølelse og virussygdomme.
 5. Organiske syrer stimulerer urinproduktionen og forhindrer derved dannelse af beregninger i nyrerne og blæren. Den vanddrivende virkning hjælper med at rense kroppen for giftstoffer, toksiner, radionuklider, salte, frie radikaler, kolesterol. Overskydende væske fjernes også, hvilket reducerer hævelse af væv.
 6. Phenoler og polyfenoler har en gavnlig virkning på hæmostasen af ​​en gravid kvinde (blodkoagulationssystem). De forhindrer øget trombose og udvikling af sygdomme som åreknuder, thrombophlebitis, tromboemboli, thrombose, slagtilfælde og hjerteanfald. Fenoliske forbindelser regulerer også lipidmetabolismen.
 7. Kuldioxid har en positiv indflydelse på produktionen af ​​mavesaft, stimulerer fordøjelsen. Det normaliserer også blodgennemstrømningen til væv, muskler og indre organer.
 8. Hopekstrakt beroliger nervesystemet, lindrer irritabilitet og angst og reducerer tegn på apati og depression. Et glas levende øl om natten vil slappe af alle muskler, fjerne kramper og hovedpine, give hurtigt falde i søvn og dyb søvn.
 9. Koncentrationen af ​​vitaminer og mineraler har en positiv effekt på hudens, hårets og neglernes tilstand. Det antages, at drikke øl reducerer sandsynligheden for strækmærker.
 10. Jern i en skummende drik giver produktionen af ​​røde blodlegemer og hæmoglobin, hvilket positivt påvirker iltmetabolismen i celler og væv. At drikke øl hjælper også med at forhindre anæmi.

Bivirkninger ved at drikke øl

Desværre mister de fleste af de nyttige komponenter i sammensætningen deres egenskaber efter varmebehandling og konservering. En flaskeøl med en holdbarhed på 3 måneder er yderst skadelig for den vordende mor og babys helbred.

Bivirkninger ved at drikke øl til gravide kvinder

Læger har bevist, at brugen af ​​skum i 1. og 2. trimester fører til deformiteter og misdannelser af fosteret (craniofacial defekter, anomalier i muskuloskeletalsystemet, hjerte- og vaskulære defekter, demens, cerebral parese osv.).

 1. Øl indeholder alkohol, som er giftig for hele kroppen og især for hjernens neuroner. Alkohol er i stand til at krydse placenta!
 2. Øger risikoen for intrauterin væksthæmning, en frosset graviditet, placentabruktion, abort, for tidlig fødsel osv.
 3. Forhindrer normal gasudveksling, hvilket resulterer i føtal hypoxi (iltesult) og fetoplacental insufficiens.
 4. Hyppig brug af øl fører til det faktum, at mor og barn i tredje trimester kan få abstinenssymptomer. Hos en gravid kvinde manifesteres dette ved rysten, fysisk behov for alkohol (inklusive stærk), jordbunden hudfarve osv. Fosteralkoholsyndromet er praktisk taget ubehandlet og fører til fødsel af for tidlige og uforholdsmæssige babyer med defekter.
 5. En stærk vanddrivende effekt fører til det faktum, at gavnlige stoffer og især proteiner vaskes ud fra kroppen - ”byggematerialet” til barnets interne systemer.
 6. Alle gæringsprodukter forstyrrer nyrenes, leverens og andre indre organers funktion. Cadaverin er en analog cadaverisk gift, derfor er den ekstremt giftig.
 7. Til tæt og stabilt ølskum skal du bruge en stabilisator - kobolt. En betydelig mængde af dette mineral fører til komprimering af væggene i blodkar inklusive hjertet. Misbrug af skum fører til syndromet "kapronstrømpe", som et resultat af hvilket hjertet svagt destillerer blodet og ikke kan klare en yderligere graviditetscirkel af blodcirkulation.
 8. Ekstrakter, smagsforstærkere, sødestoffer og farvestoffer er de stærkeste allergener. Hos drikker mødre lider børn ofte af atopisk dermatitis og svær madallergi.
 9. Hopkegler indeholder fytoøstrogener - analoger af kvindelige kønshormoner. Deres overskud krænker den hormonelle baggrund, hvilket kan føre til svangerskabspatologier og endda forårsage trussel om ophør.

Naturligvis er alle disse alvorlige konsekvenser kun mulige i tilfælde af systematisk misbrug. Et sjældent glas øl er ufarligt og hjælper med at tilfredsstille den vordende mors behov for en skummende drink. Men du er nødt til at vælge udelukkende frisk brygget øl og undgå muligheder for dåse og flasker.

Video: Kan jeg drikke alkohol under graviditet?

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer