Havtornsolie til ansigtet - fordele og anvendelser

Havtorn tilhører den kategori af planter, der uden at kræve særlig opmærksomhed fra en person giver ham virkelig uvurderlige frugter. Fra bærene af denne type busk tilberede lækker marmelade, de insisterer og bruger helende drikke til terapeutiske formål. Olien, der fremstilles af dem, bruges meget ofte i traditionel medicin til behandling af mavesår, forbrændinger.

Havtorns ansigt olie

Den olieagtige eliksir har også fundet bred anvendelse i skønhedsindustrien: den går i produktion af meget effektive hudplejeprodukter i industrielle mængder, og det er også det mest populære hjemmemedium til at opretholde ungdommelig hud og dets skønhed.

Unikke træk ved havtornsolie

Selv de små børn ved om havtornoliens mirakuløse kraft. Når alt kommer til alt, smør forældre ofte babyer sårene på deres knækkede knæ og solskoldning med denne duftende væske. Som regel fremskynder en sådan enkel måde helingen af ​​sår og ridser.

Evnen til at stimulere regenerering manifesteres tydeligt i kosmetologi. Når alt kommer til alt er det med hjælp fra havtornsolie muligt at slippe af med en række hudproblemer:

 • tegn på hud falmning;
 • alder pletter;
 • afskalning af huden;
 • acne og hudorme;
 • ubehagelige vaskulære mønstre;
 • tab af elasticitet.

Men den vigtigste fordel ved gylden olie er dens alsidighed. Produktet er velegnet til alle hudtyper. Det har praktisk taget ingen kontraindikationer og kan bruges til ekstern behandling af problemområder, selv hos nyfødte. Det olieagtige stof giver fremragende resultater som et uafhængigt hjemmekosmetisk produkt og som et tilsætningsstof til andre sammensætninger. Olien absorberes godt af huden og trænger ind i dets dybeste lag. Det er denne funktion såvel som sammensætningens unikke, der giver alle de ovennævnte egenskaber.

Nyttige komponenter i sammensætningen

Havtornsolie har længe været en anerkendt rekordholder for nyttige kvaliteter. Andre naturlige produkter er underordnet ham i en række positioner, men det vigtigste er fraværet af allergiske manifestationer. Negative reaktioner registreres ekstremt sjældent på trods af en imponerende liste over kompositioner i kompositionen. Så i havtornolie findes der:

 1. Nøgle omega-3,6,9 fedtsyrer;
 2. Carotener er til stede i store mængder, hvilket giver huden en behagelig skygge;
 3. Steroler neutraliserer fokuserne på betændelse;
 4. Frugtsyrer bleger huden og har en foryngende virkning;
 5. Et rig vitaminkompleks regulerer metaboliske processer i hudvævet og aktiverer regenerering;
 6. Flavonoider lindrer hævelse og beskytter huden mod de aggressive virkninger af miljøet;
 7. Nyttige mineraler opretholder passende vævsnæring.

Takket være den frugtbare interaktion mellem alle komponenter er havtornolien i stand til at arbejde selv i de dybeste hudstrukturer.

Når havtornsolie kan løse problemer

Der er naturligvis et andet vigtigt aspekt, der bidrager til populariteten af ​​havtornsolie. Dette er dens tilgængelighed. Du kan købe produktet uden recept på ethvert apotek. Desuden kan dens værdi ikke engang kaldes beskeden, den er så loyal.

Når havtornsolie kan løse problemer

Men ud over disse positive egenskaber har den olieagtige eliksir en masse andre fordele, fordi dette produkt er i stand til at løse selv de mest vanskelige opgaver. Derfor anbefales det at bruge det under følgende omstændigheder:

 1. Når rynker er for udtalt, hjælper det med at gendanne hudens elasticitet, udjævner overfladen, fjerner "krage fødder".
 2. Veletableret naturlig komponent til behandling af acne og acne. Agenter, der findes i olien, renser hudens overflade perfekt og forhindrer spredning af betændelse. Med den systematiske anvendelse af olieagtigt stof falder antallet af udslæt, og der vises slet ikke nye.
 3. Huden omkring øjnene er et særligt følsomt område, der har behov for omhyggelig pleje. Havtornsolie aktiverer produktionen af ​​kollagen, så huden på dette sted igen bliver tonet og får en sund tone.
 4. Olie har også en positiv effekt på læberne, især i den kolde periode. Det beskytter dem mod at chappe og forhindrer dannelse af mikrokrakker på tynd hud.
 5. Når de regelmæssigt behandles med olie fra havtornsbær, begynder øjenvipper at vokse intenst og opnå attraktive ydre kvaliteter: pragt, volumen, elasticitet.

Vi må ikke glemme, at havtornsolie er en kraftig naturlig antioxidant. Regelmæssige procedurer med hans deltagelse genoplever endda håbløst problematisk hud. Det er denne unikke evne ved produktet, der berettiger dets status som en "elixir af ungdom og skønhed", som blev tildelt det af folket i umindelige tider.

Nyttige anbefalinger til brug af havtornsolie

Et par tip vil hjælpe dig med at bruge et så værdifuldt produkt som havtornsbærolie korrekt.

 1. Et naturligt produkt kan være en god tilføjelse til nærende masker, det er godt at tilføje det til almindelige cremer.
 2. Hvis du regelmæssigt foretager let ansigtsmassage med olie, giver denne procedure dyb hudernæring.
 3. Nyttige komprimerer med værdifuld olie, der blødgør og fugter huden så meget som muligt.
 4. Da karoten farver huden i en bestemt nuance, er det bedre at lave havtornsolie om aftenen.
 5. Inden du bruger komponenten, skal du bestemt udføre en følsomhedstest. For at gennemføre denne test skal du anvende et par dråber olie på den indre overflade af albuen. Hvis en allergisk reaktion i form af hyperæmi og kløe ikke vises på teststedet, kan produktet bruges.

Flere velprøvede opskrifter

I skattekammeret med folkemusik er der en masse effektive sammensætninger og metoder til anvendelse af havtornsolie. Her er bare de mest effektive opskrifter. For at vælge den egnede mulighed for dig selv, skal du kende hudtypen og være sikker på at tage hensyn til dens individuelle egenskaber.

Havtornornolie opskrifter

 1. Anti-aging maske til tør dermis. Sammensætningen fremstilles ud fra honning (1 tsk) og 70 ml mælk. Efter blanding af disse komponenter tilsættes en teskefuld olie til blandingen, du kan supplere sammensætningen med hjemmelavede ostemasse i en mængde på 1 spsk. Masken ældes i et kvarter. Derefter vaskes det af med varmt vand.
 2. En nærende maske fremstillet af semulina-grød er velegnet til for tør hud og til den normale type dermis. Først skal du koge grød i mælk. To spiseskefulde af massen er nok til masken, derefter tilsættes en dessertske med det olieagtige stof, honning (1 tsk), havsalt (½ tsk), lidt æblejuice (1 spsk) til semulinaen. Den resulterende masse påføres ansigtet. Efter den første procedure bemærkes et fremragende resultat: huden får en sund farve, ansigtets ovale strammes mærkbart.
 3. Universalmaske nærer og opfrisker også huden. For at forberede dette vidunderlige middel skal du slibe papirmassen på det midterste blad af aloe og tilføje honning til massen med en hastighed på: 1: 1. Derefter suppleres sammensætningen med havtornsolie (1 dess. L.) og olieagtig geraniumether (5 cap.).
 4. Den tonic sammensætning er også universel, da den er ideel til alle hudtyper. Det kræver allerede naturlige juice: fersken, melon, vandmelon. Disse komponenter skal tages på en dessert ske, hæld en halv teskefuld havtornolie i en juice blanding.Blandingen opnået på denne måde kombineres med formalet æggeblomme.
 5. Det er meget simpelt at tilberede et rensemiddel: 10 g hvid ler og 5 ml af den originale olie blandes og påføres overfladen på ansigtet. Efter fjernelse af sammensætningen anbefales kontrastvask.
 6. Acnemaske kræver ikke meget tid. Efter denne opskrift skal du konsekvent kombinere: klid (10 g.), Valnøddeolie (5 g.), Havtornsolie (5 ml).
 7. Strammaske. Denne hjemmespa-behandling kræver halvdelen af ​​bananmassen. Frugten skal æltes grundigt, hæld en teskefuld havtornsstof i massen, og tilsæt derefter en spiseskefuld fedt creme fraiche. Proceduren giver en næsten øjeblikkelig virkning: huden bliver elastisk og lyser med friskhed.
 8. En nærende maske til øjenlågets hud fjerner spor af træthed og eliminerer et netværk af fine rynker under øjnene. Sammensætningen fremstilles i følgende rækkefølge: kakaosmør (1 l. Art.) Skal opvarmes i vandbad, tilsættes E-vitaminolieopløsning og havtornsprodukt, 1 tsk af hver komponent. Bland alt sammen. Anti-aging sammensætningen skal påføres dagligt på det tilsvarende område med masseringsbevægelser.

Du kan hurtigt tilberede et blegemiddel, hvis du har sådanne plantekomponenter til rådighed:

 • persille;
 • ripsblade;
 • selleri;
 • hagtorn og linden blomster.

Du kan bruge både tørre råvarer og friske. Alle de anførte komponenter er taget i lige store dele - 1 spsk hver. Efter blanding af planteingredienserne hældes massen i et glas kogende vand. To timer tilføres sammensætningen, filtreres godt. Derefter skal du føje til den helende opløsning: en teskefuld smeltet bivoks, smør (20 g), havtornselixir - 3 l. te.

Alle masker, der anbefales her, skal opbevares i op til 15 minutter og derefter skylles med varmt vand.

I betragtning af den høje tilgængelighed af havtornsolie og let forberedelse af de fleste kosmetiske formuleringer kan dette produkt sikkert betragtes som den bedste mulighed til hjemmebehandlinger. Efter opskriften til fremstilling af anti-aging forbindelser og anbefalinger fra specialister vil enhver kvinde være i stand til at give huden en anstændig og effektiv pleje.

Video: havtornsolie til ansigtet

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer