Müsli til vægttab: fordele og anvendelser

Den storslåede opfindelse af en schweizisk læge i begyndelsen af ​​det 20. århundrede vendte verdenen for sund spisning på hovedet. Før ham blev tørret eller kureret kød og grøntsager brugt som kompakte madreserver. Nogle gange tog de pressede dejfliser med honning eller nødder. Sådan mad var kaloririg og egnede ikke til alle. En original opskrift baseret på kornflager ændrede grundlæggende synet på diætfødder og tilføjede et effektivt, velsmagende og afbalanceret produkt til arsenal af ernæringseksperter.

Müsli til vægttab

Historien om skålens udseende

Müsli er en tør blanding af flere ingredienser. Grundlaget for korn fra havre, hvede, majs, rug. I den klassiske opskrift tilføjes et æble ud over dem. Jo flere komponenter, jo mere nærende og sundere er blandingen.

Ideen blev givet til den schweiziske læge Maximilian Bircher-Benner af en hyrde, der spiste frokost med grød med bær og frugtsorter. Skålen var enkel, velsmagende og havde åbenlyse fordele. Det var kun tilbage at forbedre det for at forlænge holdbarheden og for at kunne udskifte komponenterne efter eget skøn. Så der var müsli, hvis navn kom fra det tyske ord "mosede kartofler". Flade eller revne stykker korn eller flager, som deres modstykke, blandes med bær, frugt, honning, rosiner, tørret frugt og hældes med mælk, kefir, juice. Testen af ​​den nye skål på hospitalerne gik stor. Patienter satte hurtigt pris på dens smag, og ernæringseksperter - gavn.

struktur

Supermarkeder og købmandsforretninger tilbyder et stort udvalg af tørre blandinger. Müsli sælges i forskellige kombinationer, ofte inklusive helt uacceptable tilsætningsstoffer:

 • en stor mængde sukker;
 • chokolade;
 • palmeolie;
 • konserveringsmidler;
 • smagsforstærkere.

En sådan morgenmad medfører ingen fordele, og i stedet for at kontrollere vægten stimulerer den dens vækst. Når du køber, skal du være opmærksom på sammensætningen. For et diætprodukt er korn, klid, sesamfrø, hør, solsikkefrø, hvedefrøplanter, majsflager, æble, pære, en lille mængde honning acceptabelt. De resterende kosttilskud øger kalorieindholdet uden særlige fordele.

Den klassiske blanding indeholder:

 • beta-caroten;
 • cholin;
 • vitaminer A, C, D, E, PP, K, gruppe B;
 • phosphor;
 • kalium;
 • magnesium;
 • calcium;
 • selen;
 • jern.

Skønheden ved en sammensat opskrift er evnen til at erstatte en komponent med en anden med visse anbefalinger fra en ernæringsfysiolog. For eksempel kan kvinder efter 45 år nyde godt af at erstatte solsikkefrø med hørfrø for at opretholde østrogenbalancen. Müsli indeholder meget fiber, som sikrer hurtig mætning og vedligeholdelse af denne tilstand i lang tid.

fordel

Mange mennesker er overraskede over, hvordan et sådant højkaloriprodukt, der indeholdt 300-350 kcal pr. 100 g, var inkluderet på diætlisten. Hemmeligheden ligger i den anbefalede mængde af produktet. Til morgenmad behøver du kun 50 gram tør blanding tæt på den klassiske sammensætning uden chokolade, sukker og nødder.

Ernæringseksperter argumenterer for deres valg med flere fakta:

 1. 50 g af produktet, suppleret med juice eller et mejeriprodukt, passer ind i kaloriindtagelsen.
 2. Morgenmaden skal være mættet for at give energi om morgenen.
 3. Kornflager aktiverer tarmens bevægelighed og accelererer stofskiftet, hvilket sikrer hurtigere forbrænding af overskydende fedt.
 4. Evnen til uafhængigt at kontrollere sammensætningen giver dig mulighed for at justere dens næringsværdi.
 5. Smagssort beskytter mod fristelsen til at spise noget ulovligt.

Det er vigtigt at: hele dagen er kun müsli ikke tilladt.

Med deres åbenlyse fordele har de lov til at spise morgenmad 3-4 gange om ugen.De resterende måltider skal indeholde grøntsager, frugt, kød og andre produkter.

Korrekt valgt müsli opretholder livlighed, giver den nødvendige energi, har en mild afføringseffekt, renser tarmen, fjerner overskydende vand. Og kompenserer også for manglen på vitaminer og mineraler, hvilket er meget vigtigt for langvarige diæter.

Handlingsmekanisme

Tab af ekstra pund har en gavnlig effekt på alle kropssystemer, belastningen på hjertet, leveren, led, blodkar falder. Den følelsesmæssige tilstand er stabiliseret, selvtillid vises, trivsel forbedres. Müsli er aktivt involveret i disse processer, især hvis kornfrøplanter tilsættes dem, og tredjepartsadditiver ikke overholdes. Morgenmad, der består af en tør blanding af korn med tilsætning af væske, er i stand til:

 • mættet med aminosyrer, vitaminer, mikro- og makroelementer, antioxidanter;
 • lindre kronisk træthed;
 • øge udholdenhed, hukommelse, opmærksomhed;
 • at etablere arbejdet i fordøjelseskanalen, det kardiovaskulære system;
 • reducere trykket;
 • fjerne slagger, toksiner, radionuklider fra kroppen;
 • lindre stress, forhindre udvikling af depression og neurose;
 • stabilisere det endokrine system;
 • opretholde god tilstand af negle, tandemalje, hår.

Dette gælder kun for naturlige blandinger uden tilsætning af sukker og stabilisatorer.

Bemærk: den mest nyttige müsli - samlet til deres egen ret før måltider.

Mulig skade

For ethvert produkt er der en række begrænsninger; müsli er ingen undtagelse. I sig selv forårsager de ikke skade, fordi de er neutrale. Ikke desto mindre, forsøg forsigtigt et nyt produkt er nødvendigt for dem, der har allergiske reaktioner. Normalt vises de på honning og tørrede frugter. Det er nok at fjerne allergenet, og du kan sikkert fortsætte med at spise morgenmad med en tør blanding.

Mulig skade

Diabetikere er nødt til nøje at undersøge sammensætningen på emballagen til det færdige produkt eller tilberede müsli på egen hånd, undtagen sukker, rosiner og tilsætning af nødder, bær og frugter efter konsultation med en endokrinolog.

Du skal lytte til kroppens reaktion på müsli med mave-tarmsygdomme, hjerte-kar-sygdomme.

Typer af musli

De er tørre og bages. Til diæt mad er den første slags at foretrække. Det bevarer ikke kun alle de gavnlige stoffer, men indeholder også langt mindre kalorier. Når der tilsættes væske, svulmer fiber, granola stiger betydeligt i volumen og perfekt tilfredsstiller sult, og behovet for at tygge dem grundigt fremskynder mætningsprocessen.

Bagte er mere velegnede til hurtige snacks på arbejdet eller på vejen, når der er et valg mellem en olie-stegt cirkel og en sund ernæringsbar.

De mest berømte müsli-mærker er:

 • Leovit;
 • Matti;
 • Wow.

Du kan lave din egen morgenblanding med fokus på den klassiske formel, herunder havre, hvede, rug, majs, bygflager, stykker æble og pære, lidt honning, sesam eller hørfrø. Sammensætningen kan ændres efter eget skøn, tilsæt nødder og tørret frugt.

Müsli vægtkontrolindstillinger

Baseret på müsli er der lavet en kalorifattig diæt, der giver dig mulighed for at sætte dig i orden på 2 uger, falde 5-7 kg uden at skade kroppen. Morgenmad og middag består af en tør blanding krydret med fedtfattig kefir eller friskpresset juice.

Frokosten skal være fuld, men kalorifattig, for eksempel:

 • grøntsagssuppe;
 • frisk grøntsagsalat krydret med vegetabilsk olie eller citronsaft;
 • dampet kyllingebryst eller fisk.
 • Det samlede volumen må ikke overstige 250 gr.

Kosten inkluderer også et strengt vandregime på mindst 2 liter pr. Dag, måltider med regelmæssige intervaller, da middagen ikke er senere end 4 timer før sengetid. Mellem snacks er udelukket, hvis du er meget sulten, kan du spise et æble eller en appelsin.Müsli anbefales at fyldes med 1% kefir, 1,5% mælk, naturlig yoghurt, mineralvand uden gas, friskpresset juice, bær.

Hjemmekosthold Opskrifter

 1. Bland i lige store forhold klid, havreflak, æbleskiver, hæld et glas varm mælk, lad det brygge i 10 minutter.
 2. For 100 gram havregryn, 50 gram knuste nødder og svisker, en teskefuld honning, tages den samme mængde koldpresset sesam eller linfrøolie. Blandingen fyldes med mineralsk stadig vand natten over. Om morgenen kan det varmes op eller spise koldt.
 3. Sammensætningen inkluderer flager af havre, majs, hvede, rug, æble, rosiner, 5 gram honning, hørfrø. Blandingen hældes med kefir, du kan nyde smagen 5 minutter efter tilberedning.

Müsli trådte fast i kosten, de giver plads til kulinarisk fantasi og giver et løft af energi indtil frokost.

Video: 5 almindelige vægttabsfejl

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer