Er det muligt at gå i kirke under menstruation?

Det antages bredt, at en kvinde med menstruationsblødning til at komme ind i templet og udover at modtage nadveren er strengt forbudt. Er det virkelig sådan? Og hvad er grunden til så mange uenigheder omkring dette spørgsmål? Ingen kan give et nøjagtigt svar på det. I nogen bøger og andre kilder er der ingen omtale og bekræftelse af, at et sådant forbud eksisterer. Men stadig prøver de i hemmelighed at holde sig til det. Selv præster kan ikke give ensartede oplysninger. Der er mange fortolkninger med forskellige meninger omkring dette spørgsmål.

Er det muligt at gå i kirke under menstruation

Hvordan var det før?

I den ældste del af Bibelen - Det Gamle Testamente blev det sagt, at ”urene” mennesker ikke skulle komme ind i templet. Denne kategori inkluderede:

  • spedalsk patienter
  • alle, der lider af purulent-inflammatoriske sygdomme;
  • mennesker, der besmittede sig selv ved at røre ved en rådne krop (lig);
  • kvinder med fysiologisk blødning.

Man troede, at man ikke skulle deltage i templet under nogen af ​​disse forhold.

En interessant kendsgerning: på det tidspunkt, hvor mødre, der fødte en dreng, blev optaget i kirken 40 dage efter fødslen, en pige efter 80 år.

Hvad synes de nu?

Under Det Nye Testamente blev der justeret listen over mennesker, der ikke skulle gå i kirken. Selvom visse begrænsninger for kvinder ikke er forsvundet. Forbudet mod kvinder, der besøger templet under menstruation, skyldtes hygiejneovervejelser.

Man troede altid, at templet er et hellig sted, og blod kan ikke udgydes på dets område. Tidligere var der ingen pålidelige hygiejneprodukter til beskyttelse, derfor blev kvinder forbudt at gå i kirken under menstruation.

Der er en anden opfattelse af, hvorfor en kvinde ikke kan komme i templet med menstruation. Hvem har skylden for, at den menneskelige race er blevet udvist fra paradisets haver? På en kvinde. Dette er sandsynligvis grunden til, at kvindelige repræsentanter ikke fik lov til Gud. Tilsyneladende for ikke at minde om langvarig adfærd. Af denne grund har kvinden ikke adgang til templet under menstruation og inden for fyrre dage efter fødslen af ​​babyen, indtil postpartumblødningen er afsluttet.

Indtil videre er der ikke noget rimeligt forbud mod kvindelige besøg i templet under menstruation. Der er kapitler i testamentet, hvor disciplene talte om, at trosskyldelsen bærer det onde, der kommer fra en persons hjerte, ikke fysiologisk udskrivning. I Det Nye Testamente er hovedvægten lagt på personens indre åndelighed og ikke på naturlige processer, der ikke afhænger af ham.

Er det forbudt en kvinde at gå i kirke under menstruation?

Menneskelig blod kan ikke udgydes i et tempel. Hvis en person i kirken for eksempel skar en finger og blødningen begyndte, skulle han forlade den, indtil blodet stoppede. Ellers vil det blive overvejet, at det hellige sted blev vanhelliget, og der var behov for dets belysning igen.

Det kan konkluderes, at du under menstruation, hvis du bruger hygiejneprodukter af høj kvalitet (puder, tamponer), kan du gå i kirken, fordi der ikke bliver udgydelse af menneskelig blod. Samtidig adskiller gejstlige meninger om dette spørgsmål sig, nogle modsiger endda hinanden.

Nogle mener, at kvinder med menstruationsblødning ikke har nogen plads i kirken. Du kan komme ind, læse en bøn og tage afsted. Andre - tilhængere af mere radikale synspunkter, siger, at det er strengt forbudt at besøge det kvindelige køn under menstruation.Der er dog dem, der insisterer på, at menstruation ikke skal påvirke adfærd på nogen måde, at der ikke er behov for at ændre noget i kirkelivet i denne periode, du er nødt til at fortsætte med at læse bønner, tænde lys, tilstå og modtage nattverd.

Tilhængere af begge synspunkter kan fremlægge bevis for deres egne vurderinger, selvom de kan udfordres. De, der støtter den første udtalelse, er for det meste baseret på oplysninger fra Det Gamle Testamente, hvor de siger, at kvinder med blødning i gamle tider burde have været væk fra folket og kirken. Men de kan ikke give klare forklaringer på, hvorfor det skal være sådan. Da i disse dage havde kvinder frygt for at plette et hellig sted med blod på grund af manglen på nødvendige hygiejneprodukter.

Tilhængere af den modsatte mening hævder, at selv da kvinder gik til templet. For eksempel belyste grækerne (dette er deres forskel fra slaverne) ikke kirken, og derfor kunne ingen afskedigelse forekomme. På disse steder kunne kvinder, selv under fysiologisk udskrivning, knytte sig til ikonerne og ændrede ikke noget i deres sædvanlige kirkeliv.

Det blev ofte bemærket, at der i denne fysiologiske proces ikke er nogen kvindes skyld. Og alligevel undgik kvinder i Rusland i gamle tider at gå i kirken i disse dage.

Nogle af de hellige fremsatte udsagn om, at naturen gav kvinder en generøs gave, hvilket gav dem denne unikke evne til at rense kroppen. De hævdede, at fænomenet blev skabt af den Almægtige, derfor kan der ikke være tale om snavs og urenhed.

Det ville være forkert at nægte det kvindelige besøg i templet under menstruation, baseret på data fra Det Gamle Testamente. Hvis du omhyggeligt og dybt studerer kirken, kan du komme til den konklusion, at forbuddet mod at besøge kirken under menstruation allerede er moralsk forældet.

Så hvad gør du?

Piger får lov til at deltage i templet på alle dage. Hvis du tager hensyn til udtalelsen fra et større antal præster, og under menstruation kan dette gøres. Men det vil være bedre i disse dage at nægte at afholde dåb og bryllup nadver. Det tilrådes om muligt ikke at røre kryds, ikoner og andre helligdomme. Derudover opfordrer kirken i disse dage til ikke at tilstå og ikke modtage nattverd.

Video: Kan kvinder komme ind i templet på kritiske dage?

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer