Kan jeg sove efter en træning?

Regimet for en person, der er aktivt involveret i sport er baseret på tre principper: regelmæssig træning, en afbalanceret ernæringsmæssig diæt og den kompetente udførelse af restaureringsfasen. Streng overholdelse af disse regler vil hjælpe med at opnå gode resultater på sportsområdet. Ellers vil al indsatsen fra atleten være forgæves. Derfor er det så vigtigt at være i stand til kompetent at organisere gendannelsesprocessen efter at have besøgt gymnastiksalen. Denne regel er relevant for enhver sportsdisciplin. Det skal altid huskes, at søvn er af afgørende betydning på dette stadium.

Kan jeg sove efter en træning?

Takket være forskningen har forskere fundet, at alle systemer i en sovende persons krop fortsætter med at arbejde aktivt. Komplekse fysiologiske processer finder sted i dem efterhånden. Derfor er spørgsmålet om, hvorvidt man skal sove efter sport, helt naturligt. Men du kan svare på det, hvis du analyserer alt, hvad der sker i en sovende persons krop.

Sovemønster

Det må siges, at klassificeringen af ​​søvn er baseret på intensiteten af ​​hjerneaktivitet. Øjeboldens mobilitet og muskeltone registreres også. I betragtning af disse indikatorer kan søvn opdeles i følgende hovedfaser:

  1. Slummer er en periode, hvor en person lige er begyndt at falde ind i en drøm. Han er i stand til at opfatte alt, hvad der sker, han kan analysere begivenheder.
  2. Lav søvn erstatter det indledende trin.
  3. Langsom søvn kombinerer to faser på én gang. Denne fase betragtes som den vigtigste, fordi kroppen koncentrerer ressourcerne om restaurering af forbrugte kræfter.
  4. Den sidste søvnfase kaldes hurtigt. Det er i denne periode drømme vises.

I løbet af en nattesøvn går en person gentagne gange gennem alle de faser i søvn, der er anført ovenfor. Derfor er folk i stand til at se forskellige emner i en drøm i løbet af en nat. En fuld søvncyklus varer cirka halvanden time.

Forskere har fundet, at afbrydelse af REM-søvn, det vil sige den sidste fase, har en negativ effekt på en persons tilstand. En sådan opvågning bringer i stedet for en kraftig bølge af hovedpine og en følelse af svaghed. Fra det foregående følger det, at en atlet for normalt helbred skal bruge cirka to timer eller fyrre minutter på at sove.

Søvn efter træning - skade eller fordel?

Hvad angår søvn efter træning, afhænger meget af tidspunktet for deres afholdelse. Normalt skyldes ønsket om at sove en banal søvnmangel. Af denne grund falder nogle atleter bogstaveligt talt i farten efter overdreven fysisk anstrengelse. Hvis denne tilstand gentages med skræmmende regelmæssighed, kan du bringe kroppen til fuldstændig udmattelse. Eksperter anbefaler at sove efter en dags træning, hvis atlet virkelig har brug for søvn. I dette tilfælde anbefales det ikke at overskride den tidsfrist, der er indstillet til dette - 40 minutter. Overholdelse af denne regel hjælper ikke med at krænke den allerede etablerede daglige rutine.

Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på et andet vigtigt punkt: hvis en person har en dårlig nattesøvn, skal han ikke gennemføre træning. I en sådan situation vil klasser forårsage langt større skade på helbredet, end de vil gavne. Hvis det er muligt, skal du sove lidt inden du besøger gymnastiksalen eller endda omplanlægge klasser på et mere praktisk tidspunkt.

Optimal søvnvarighed

Det er tydeligt, at kun en nats søvn kan sikre en fuldstændig bedring af atletens krop. Det er dog undertiden nyttigt at få lidt søvn i løbet af dagen. Aktive sportsaktiviteter i sig selv er en fremragende måde at bekæmpe søvnløshed på.Men med stærk fysisk stress kan en person ikke umiddelbart falde i søvn. Derfor skal belastningen være proportional, bør den ikke regelmæssigt udsætte kroppen for stress.

Nu om varigheden af ​​søvnen. Som kliniske forsøg har vist, føles kun en ud af ti personer tilfredsstillende efter søvn, hvilket varer mindre end syv timer. De fleste mennesker har brug for en otte-timers nattesøvn. Denne indikator betragtes som minimumsnormen for mennesker, der fører en sportslig livsstil. Naturligvis afhænger meget i denne sag af de individuelle egenskaber ved hver person. Den optimale søvnvarighed kan bestemmes af den tilstand, som en person oplever, når han vågner op. Hvis han føler en kraftig bølge og er i godt humør, var drømmen fuldstændig. Normalt opretholder atleter strengt den daglige rutine, så de går i seng på de samme timer.

For at opsummere kan vi konkludere, at søvn efter træning undertiden er nødvendig. Men dette bør ikke blive en vane. Du skal prøve at få nok søvn om natten, fordi det er nat hvile, der bidrager til fuld genopretning af kroppen efter træningsprocessen.

Video: hvordan man kan komme sig effektivt efter træning?

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer