Kan jeg drikke vand efter træning?

Vand er kilden til liv, uanset hvor patetisk det måske lyder. Uden det kan livet på jorden simpelthen ikke eksistere. Dette er et aksiom, der absolut ikke kræver noget bevis. Det er velkendt, at der med betydelig fysisk anstrengelse er en uimodståelig følelse af tørst. En person, efter at have spillet sport, ønsker bare at drikke. Det faktum, at du ikke skal spise mad i to timer før og efter undervisningen, har været kendt i lang tid. Enhver træner vil sige dette. Men hvad med vand? Er det muligt at drikke det i tilstrækkelig store mængder, efter at der har fundet alvorlig fysisk anstrengelse sted?

Kan jeg drikke vand efter træning?

Dette spørgsmål er så bekymrende for de videnskabelige sind og eksperter inden for sportsmedicin, at diskussionerne ikke er aftaget i dag. Meninger er adskilt diametralt imod. Nogle siger, at der ikke er noget galt med dette, mens andre modvirker et kategorisk forbud. Deres argumenter koger ned til det faktum, at hjertet ikke vil kunne modstå så enorme belastninger. Tilhængere af væskebrug hævder, at det er ekstremt vigtigt at genopfylde vandbalancen.

Der er ingen entydig mening om denne sag, og du bør forstå dette emne grundigt og veje og analysere detaljeret alle fordele og ulemper, der er forbundet med denne situation.

Gendan vandbalancen efter afsluttet træning

Først og fremmest skal du afgøre, om kroppen virkelig har brug for at genopfylde væske efter intens fysisk anstrengelse. Det blev konstateret, at kroppen under en to-timers træning er i stand til at miste omkring tre liter væske. En opvarmet dragt, hvor klasser holdes, efterlader også et klart præg på dette. Nogle forsøgspersoner, parallelt med klasser, tager medicin med en udtalt vanddrivende effekt. I dette tilfælde kan tabet af væske i kroppen være endnu mere markant. I nogle tilfælde kan det endda nå et kritisk punkt.

Det skal bemærkes, at en sådan berøvelse af væske af kroppen udføres på en udelukkende frivillig basis. Denne situation kan have negativ indflydelse på kroppens tilstand som helhed. Ved intens fysisk anstrengelse i kroppen forekommer et antal fysiologiske ændringer:

  • Der er en stigning i kropstemperatur.
  • Hyperhidrose bliver udtalt.
  • Visse ændringer i processerne med termoregulering observeres.

Som et resultat kan der observeres en tilstand, hvor blodviskositetsindekserne øges markant. Dette vil helt sikkert føre til potentialet for besvimelse, hypotension og tromboemboliske komplikationer. Derudover kan denne situation bidrage til dannelsen af ​​beregninger i nyrerne, forekomsten af ​​andre patologiske fænomener.

Konklusionen antyder sig selv, at vand efter intens fysisk anstrengelse skal drikkes uden fejl for at gendanne vandbalancen. Det eneste spørgsmål er mængden af ​​forbrugt vand.

Hvor meget vand kan forbruges?

På en gang er maven ikke i stand til at absorbere mere end en liter vand. Men dette betyder ikke, at det netop er en sådan mængde vand, at du kan drikke i en gulp efter afslutningen af ​​sessionen. Grådighed i denne henseende er ikke den bedste rådgiver og assistent. Et målt forbrug af vand i små portioner er påkrævet. Dette er nødvendigt for ikke at overbelaste kroppen. Han er allerede ret træt efter anstrengende fysiske aktiviteter og kræver hvile.

En enkelt dosis væske bør ikke overstige 150-200 ml.Samtidig brug af store mængder vand vil skabe en ekstra belastning på hjertemuskelen. Væsken tynder blodet, dets viskositet falder, og derfor intensiveres hjertets arbejde i forbindelse med en ændring i blodets rheologiske parametre.

Intervallet for små portioner vand er et kvarter. De drikker vand, indtil vandbalancen er genoprettet. Det sker så, at tørsten efter træningen ikke er stærk. Dette observeres især ofte i køligt vejr. På trods af dette er det stadig nødvendigt at drikke. Vandtab skal kompenseres fuldt ud. Det vides, at vand under belastning går tabt i omtrent samme mængder og ikke afhænger af vejrforholdene.

Hvilket vand foretrækkes?

Vand efter træning
At drikke sød soda vil ikke slukke tørsten fuldstændigt. Med et sådant produkt er det umuligt at opnå den ønskede effekt. Derudover gør sødede kulsyreholdige drikke større skade på kroppen end godt. Mineralvand er den mest ideelle måde at genopfylde den krævede mængde væske på. Endnu bedre, hvis det er uden gas. Små mængder af specielle sportsdrikke er tilladt. Ud over de nødvendige kropsvæsker indeholder de en tilstrækkelig mængde elektrolytter.

Naturligvis skal du under intet tilfælde forbruge koldt vand. Dette forbud er baseret på videnskabelig begrundelse. At drikke isvand kan forårsage en refleks spasme i hjertekarrene. Vi må ikke glemme, at maven er meget tæt på den vigtigste "motor" i vores krop.

Hjertemuskulaturen, når man drikker koldt vand, er under enorm stress. Sådan vand må forbruges ikke tidligere end to timer efter betydelig fysisk anstrengelse.

Resultatet af det, der er sagt, kan være påstanden om, at vand efter fysiske øvelser nødvendigvis bør forbruges. Nogle modstandere tvivler på denne erklæring, men den er kun forårsaget af de negative konsekvenser, der er forbundet med den samtidige anvendelse af store mængder vand.

En rationel tilgang til dette spørgsmål vil ikke skade. Tværtimod vil en vogn og en lille vogn være til gavn. Rent vand, der har stuetemperatur i små mængder, vil kun give fordele. Der vil ikke være nogen skade herfra, men det er meget muligt at opnå en rationel genopfyldning af den væske, der er gået tabt under træningen.

Hovedopgaven er den korrekte organisering af drikkevæsken efter træning. Dette vil sikre opnåelsen af ​​fremragende helbred og påfyldning inden de kommende klasser.

Forbudet mod drikkevand efter træning er intet andet end en myte. Denne erklæring kom fra dem, der intensivt engagerede sig i formning. De mente, at det for effektivt vægttab er nødvendigt at fjerne overskydende vand fra kroppen. Jeg spekulerer på, hvor fik de dette fra? Det er ingen hemmelighed, at den menneskelige krop er 80% vand. Alle biokemiske reaktioner, der finder sted i et komplekst biologisk system, forekommer kun i opløst form. Hvor kommer overskydende vand fra kroppen? Tværtimod har han brug for det så meget som luft.

En anden ting er, hvis vand forbruges overdrevent, i mængder, som kroppen simpelthen ikke har brug for. Der skal være en rimelig tilgang til alt inklusive brug af vand.

Video: kan jeg drikke vand i træning?

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer