Kan müsli amme?

Müsli er en integreret del af den menneskelige diæt, der overholder reglerne for en sund kost. En sådan stor popularitet for dette produkt skyldes dets rige sammensætning. Faktum er, at müsli indeholder mange nyttige komponenter, der hjælper hele kroppen med at fungere normalt. Kvinder, der ammer deres børn, bekymrer sig ofte om, hvorvidt de kan spise mysli, fordi mange produkter kan forårsage en allergi hos babyen i denne periode.

Müsli ved amning

Hvilke müsli findes?

I hylderne i butikkerne i dag kan du finde et stort antal forskellige granolaer. De kan variere i sammensætning såvel som i holdbarhed, tilstedeværelsen af ​​konserveringsmidler og behandlingsmetoden.

I henhold til typen af ​​varmebehandling kan müsli være rå og bagt. Rå müsli behandles slet ikke. De består som hovedregel af forskellige korn, tørrede frugter og nødder. Bagt granola tilberedes på en lidt anden måde. Først blandes korn af forskellige sorter sammen, derefter tilsættes naturlig juice eller honning, hvorefter de bages. Nogle typer koges med vegetabilsk olie.

Et vigtigt punkt under bagning af müsli er overholdelse af madlavningsteknologi. De skal bages nødvendigvis ved en lav temperatur, den eneste måde at bevare alle deres fordelagtige egenskaber. Som regel bages müsli i en særlig ovn, hvilket giver dem en særlig smag.

Hvad er inkluderet i müsli?

Grundlaget for produktet er altid korn fremstillet af forskellige kornarter. Mysli bruger typisk havre, ris, hvede og byg. Derudover sættes nødder og tørret frugt ofte til kornblandingen. Før de indtager granola, hældes de normalt med noget flydende: mælk, kefir, juice og endda vand.

Müsli er ideel til brug om morgenen. På grund af den øgede ernæringsværdi lindrer de sult og giver styrke og energi til den kommende dag. Produktet indeholder mange nyttige komponenter:

 • mange vitaminer;
 • komplekse kulhydrater, der giver lang mætning;
 • mineraler;
 • aminosyrer nødvendige for kroppen.

Komplekse kulhydrater kaldes "langsomt" på en anden måde, fordi de nedbrydes i lang tid til komponenter, der giver kroppen energi til hele dagen. Det er værd at bemærke, at tanker har en positiv effekt på processen med at blive mælk.

Hvad er ikke ønskeligt med sammensætningen af ​​müsli?

Amningstid tvinger unge mødre til at være meget krævende med hensyn til valg af produkter. Dette er først og fremmest nødvendigt for ikke at skade babyen, da fordøjelsessystemet i de første seks måneder ikke er særlig modstandsdygtigt over for usædvanlige fødevarer. Nogle komponenter kan forårsage allergiske reaktioner og endda fordøjelsessygdomme hos et barn. Af denne grund bør kvinder være forsigtige med at vælge produkter, inklusive müsli.

For at undgå ubehagelige konsekvenser skal du vælge müsli, hvor der ikke er nogen af ​​følgende komponenter:

 • cornflakes;
 • konserveringsmidler;
 • nødder;
 • smagsstoffer;
 • honning;
 • sukker;
 • tørrede frugter.

Man skal være særlig opmærksom på tilstedeværelsen af ​​konserveringsmidler og aromaer i produkterne. Faktum er, at disse stoffer kan have en negativ effekt på babyens krop og skade dens indre organer. Det er konserveringsmidler, der kan forårsage udvikling af mange alvorlige sygdomme. Derudover kan konserveringsmidler og duftstoffer skade mor selv.

Honning er et meget nyttigt produkt, der indeholder en stor mængde stoffer, som kroppen har brug for.Dog kan det forårsage en meget alvorlig allergi. Derfor anbefales det ikke at bruge det under amning. Det samme gælder sukker.

Tørrede frugter og cornflakes kan udløse allergi og fordøjelsesproblemer. For eksempel kan rosiner forårsage gæring i maven, hvilket vil påvirke kvaliteten af ​​modermælken negativt.

Nødder er også meget sunde og indeholder mange næringsstoffer, men de er også stærke allergener. Derudover kan de forårsage obstruktion i tarmen. Forstoppelse er ekstremt uønsket for kvinder under amning. Derudover er det meget vigtigt, at tarmen fungerer korrekt på et så vigtigt tidspunkt for en kvinde.

I butikkerne kan du finde stegt müsli. Et sådant produkt har naturligvis en mere udtalt smag, hvilket gør det mere populært blandt købere. Det er dog værd at bemærke, at sådan müsli blev underkastet varmebehandling, så de ikke længere indeholder den mængde vitaminer og næringsstoffer, der oprindeligt var. Derudover indeholder stegt müsli en større mængde fedt, hvilket ikke er gavnligt for nogen organisme.

Først anbefales kvinder, der ammer, udelukkende at bruge kornmüsli, der ikke udsættes for varmebehandling. Over tid vil det være muligt gradvist at tilføje frugter, der ikke provoserer allergi hos barnet.

Hvad er nyttigt i granola?

Müsli har mange nyttige egenskaber, hvorfor de anbefales til brug af unge mødre:

Hvad der er nyttigt i granola

 1. Kornblandinger har en fordelagtig virkning på fordøjelsessystemet.
 2. Korn, som er en del af müsli, kan styrke negle og tænder. Derudover kan de være nyttige ved osteoporose.
 3. B-vitaminer har en fremragende effekt på nervesystemet.
 4. Müsli mætter kroppen i lang tid, selvom den har et lavt kalorieindhold. Dette produkt kan bruges i diætperioden.
 5. Müsli har en gavnlig virkning på hjertet og blodkarene.
 6. Müsli hjælper med at styrke immuniteten.

Müsli bør gradvist introduceres i en ung mors diæt. I den første måned efter barnets fødsel er müsli forbudt. Derefter kan du spise en lille portion müsli på 50 gram. De næste to dage skal du observere barnets velbefindende. Hvis alt er i orden, kan du fortsætte med at bruge müsli i små portioner på vandet. Hvis babyen har fordøjelsesproblemer, skal du opgive dette produkt.

Video: Sådan fremstilles Müsli-barer

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer