Er kefir mulig til amning?

Moderskab er ikke kun pleje, kærlighed, tålmodighed og hyppige bleer. Dette er en videnskab, som mødre er tvunget til at lære så hurtigt som muligt. Unge kvinder straks efter fødsel skulle blive fortrolige med en enorm mængde information - hvordan man behandler navlen til en nyfødt, hvordan man plejer en baby - bade, skifte ble, slid. I det enkleste tilfælde, når et barn bliver født helt sundt, er mængden af ​​information, der er nødvendig til assimilering, simpelthen forbløffende. Et separat, meget relevant og nødvendigt problem er ernæringen til moderen, som ammer babyen. I denne artikel skal vi tale om kefir - hvordan forbruget af dette produkt påvirker barnets og morens tilstand, lære om fordelene og skadene ved kefir under amning, og prøv også at forberede en surmælkebehandling på egen hånd.

Amning Kefir

Hvad skal man ikke spise, mens man ammer?

Moderne læger hævder, at der ikke er særlige forbud mod forbrug af visse produkter under amning. Forskere og børnelæger mener, at babyen gradvist skal blive bekendt med forskellige smag og sammensætninger af retter gennem modermælken. Imidlertid er det stadig værd at overholde visse regler. For det første er mødre forbudt at spise fødevarer, der forårsager gæring i maven. Blandt dem muffin, kål, bælgfrugter, kulsyreholdige drikke osv. Faktisk er et af de mest almindelige problemer for barnet i de første måneder af livet kolik forbundet med umodenhed i mave-tarmkanalen. At forværre situationen er ikke det værd, så sikre dig så meget som muligt. I denne henseende er kefir acceptabel, men kun i små mængder. Det antages, at helmælk er meget mere tilbøjelig til at forårsage flatulens, flatulens og oppustethed end mejeriprodukter.

For det andet bør en ung mor udelukke allergener fra kosten. Blandt de generelle forbud er æg, chokolade og slik, røde bær og frugter. Mælk og mejeriprodukter kan også forårsage en allergi kaldet lactoseintolerance. At forstå, om en baby har en sådan diagnose, kan være ved hjælp af en læge. Som regel udvikler barnet med laktoseintolerance efter indtagelse af mejeriprodukter en kraftig oppustethed, gasdannelse, babyen er lunefuld og kan ikke falde i søvn. Dette sker på grund af manglen på enzymer i babyens mave, som er nødvendige for nedbrydning og behandling af mejeriprodukter. Hvis barnet diagnosticeres med denne lidelse, anbefales det, at babyen overføres til kunstig laktosefri mad, og der er ikke længere tale om mor, der spiser kefir.

Derudover anbefales det, at mor nægter at indtage for aromatiske og barske fødevarer - dette er hvidløg, hot peber og saucer, løg - de kan ændre smagen på modermælken. Mor skal heller ikke drikke alkohol og kaffe - de har en spændende virkning. Du skal nøje afstå fra at tage forbudte medicin, fordi en del af det aktive stof i stoffet overføres til mælk. Heldigvis er kefir ifølge disse kriterier absolut sikker, hvilket betyder, at det kan spises af unge mødre.

Fordelene ved kefir ved amning

Som vi fandt ud af det, kan kefir indtages under amning, men kun hvis babyen ikke er allergisk over for mejeriprodukter. I den første måned bør kefir indtages med stor omhu og i små portioner, højst 100 ml pr. Dag, nøje overvåge reaktionen i barnets krop. Det er vigtigt at overvåge, om hans afføring er ændret, om gasproduktionen er steget, hvis babyen er blevet mere lunefuld og tårevåt, eller om kvaliteten af ​​hans søvn har ændret sig.Alt dette kan indikere gæringsprocesser i tarmene i krummer. Hvis der ikke er nogen sådan reaktion på kefir, skal du drikke det med glæde. Når alt kommer til alt er det ikke kun velsmagende, men også meget sundt.

  1. Først og fremmest forbedrer kefir fordøjelsen og beskytter mod forstoppelse. Når alt kommer til alt, dette er især sandt efter fødsel, at mange kvinder står over for manifestationer af hæmorroider, hvilket forværres på grund af hård afføring.
  2. Sur-mælkeprodukter er med til at danne den vaginale mikroflora, som også er meget vigtig i postpartum-perioden.
  3. Moderat forbrug af kefir hjælper med at etablere fordøjelse, tømmer rettidig og undgår gæring i tarmen. Dette påvirker babyens fordøjelse, beskytter mod kolik og oppustethed.
  4. Calcium i kefir gør kvindemælk mere nærende, fedtet og mættet. Børnen spiser hurtigere, forbliver fulde længere og går bedre i vægt.
  5. Fødselslæger og gynækologer anbefaler at spise 100-150 ml kefir pr. Dag i de første dage efter fødslen, idet hele volumenet opdeles i flere doser. Dette bidrager til hurtigere ankomst af modermælk, råmelk bliver mere nærende.

Generelt er regelmæssigt forbrug af kefir en værdifuld kilde til calcium, som er så nødvendig for kvinder med amning. Når alt kommer til alt går den kolossale del af calcium i modermælk, som et resultat begynder unge mødre, der ammer, at miste hår, smuldre tænder og negle, huden bliver tør og revnet, knogleskader, sygdomme i muskuloskeletalsystemet forværrer. Og selv med en mangel på calcium i modermælken, har babyen en risiko for at udvikle raket, skal du desuden give ham calcium og D-vitamin for at assimilere det. Du kan undgå alle disse problemer, hvis du regelmæssigt drikker kefir med HB.

Hvilken kefir er bedre at drikke ved amning?

Selvfølgelig er det bedst at drikke hjemmelavet og naturlig kefir fremstillet af dig selv. Desværre har de fleste bybeboere ikke mulighed for at lave kefir alene. I dette tilfælde skal du prøve at købe dagens kefir i små bundter i butikken for at genopfylde forsyninger med frisk mad dagligt. Husk, at kefir på én dag betragtes som den sikreste - der er mindre alkohol i, gæringsprocesser er i det indledende trin, sådan kefir giver kun fordele. Du må under ingen omstændigheder drikke kefir, som er mere end 3-4 dage, det kan føre til problemer med tarmen, både i dig og din baby.

Hvilken kefir er bedre at drikke ved amning

Hvis du har mulighed for at købe naturlig mælk fra landmænd fra markedet, skal du sørge for at bruge den. Madlavning af kefir er ikke svært. Til dette skal mælk først koges grundigt. Når mælken begynder at stige, skal du skrue ned for varmen og lade mælken stå på bålet i cirka en halv time. Væsken viser sig at være mere fedtet, og kefir bliver mættet og velsmagende. Efter en halv times langvarighed over en ild skal mælken være dækket og lade den brygge og afkøle til en varm tilstand. Det er meget vigtigt at vælge den temperatur, hvorpå mælken skal fermenteres. Hvis det viser sig, at mælken er for kold, tager surdej ikke, hvis den er for varm, vil de gavnlige bakterier simpelthen dø. Væsketemperatur skal være omkring 40 grader. Der er ikke noget termometer - det betyder ikke noget, dypp en ren finger i mælken - væsken skal være moderat varm, behagelig.

Som surdej kan du bruge creme fraiche eller den forrige portion kefir. Du kan tilføje lactobacillus eller bifidobacteria, hvilket vil forbedre tarmens tilstand. Sæt starteren til varm mælk (ikke mere end en spiseskefuld), bland grundigt, dæk og indpak krukken med et håndklæde, lad det være på et varmt sted - nær komfuret eller batteriet. Ved rumtemperatur fermenterer kefir i 3-4 timer, nogle gange kan dette tage op til 6-8 timer. Husk, at du ikke kan holde kefir for længe, ​​for overdreven gæring vil føre til, at produktet viser sig at være meget surt.Så snart kefiret "sætter sig", dvs. at mælken ophører med at være flydende, skal beholderen straks fjernes til køleskabet. Efter et par timer afkøles kefir, det kan konsumeres som mad. I fremtiden kan sådan kefir bruges til den første fodring af babyen. Mejeriprodukter indføres i kosten efter 8-9 måneder. Hvis du slår hjemmelavet kefir med banan og cottage cheese, får du ikke kun velsmagende, men også utroligt sund mælkemasse, som dit barn ikke kan afvise.

Og kefir, når amning er en velsmagende og sund snack uden alle slags cookies og slik. Dette betyder, at en kvinde efter fødsel hurtigt kan tabe sig, forbedre sin figur og vende tilbage til god form om et par måneder. Drik kefir, vær sund og smuk!

Video: hvad og hvor meget man skal drikke, mens man ammer

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer