Kan kartofler ammes?

Fødsel af en nyfødt baby er den vigtigste periode i en ung mors liv. På dette tidspunkt spørger kvinder oftest sig selv, hvilke fødevarer der skal bruges til at fylde deres kost til korrekt ernæring af krummer. Den daglige menu for den ammende mor skal indeholde nyttige vitaminer og mineraler, være afbalanceret og under ingen omstændigheder skade babyens helbred.

Amning kartoffel

Det mest populære produkt på bordet for den gennemsnitlige person er kartofler. Denne ingrediens supplerer en lang række opskrifter - fra første kurser til side retter. Efter fødslen af ​​en baby kan mødre muligvis ikke ændre deres kulinariske præferencer, fordi kartoffelretter kan spises, selv under amning. Kartoffelfrugter er rige på nyttige vitaminer og mineraler, så de er nødvendige for unge mødres helbred.

Nyttige egenskaber og historie med kartoffeldyrkning

Udseendet af kartofler på vores bord går dybt ind i historien. Kartoffelfrugter kom til os fra Sydamerika for omkring 13 tusind år siden. I Rusland fik kartofler deres fordeling i det 18. århundrede under Peter I. regeringsperiode. Den russiske kejser bragte kartoffelknolde fra udlandet og beordrede at plante dens frugter på landsejere. Kartoffel rodafgrøder fik først den største popularitet inden for madlavning i det 19. århundrede. I den moderne verden er kartofler den mest populære afgrøde i landbruget.

Kartoffelrodens sammensætning inkluderer 75% vand og 25% tørstof. En del af tørstof i kartofler er stivelse - 20%, sukker - 1%, protein - 1,5%, fiber, nitrogenforbindelser, syrer og mineraler (magnesium, calcium, fosfor osv.) Nogle typer kartofler indeholder også vitaminer C, B, PP, A.

Stivelse er en nærende ingrediens i kartofler. Knolde af denne grøntsag betragtes som en af ​​de vigtigste kilder til kulhydrater i kroppen af ​​en ammende mor og et nyfødt barn. Rødafgrøden indeholder også aminosyrer, der produceres i den menneskelige krop og er også en værdifuld kilde til casein. Kasein eller mælkeprotein spiller en vigtig rolle i at mætte en kvindes krop med nyttig C-vitamin.

Vær opmærksom! Læger tilrådes at tilføje 300 g kartofler dagligt til kosten. Dette hjælper med at genopfylde den krævede mængde C-vitamin i kroppen med 40%.

Læger anbefaler at spise en bagt kartoffelskål til patienter, der har problemer med hjerte-kar-sygdom. Når alt kommer til alt er kartoffelknolde rig på kaliumsalte. Det er også nyttigt at drikke frisk kartoffelsaft til personer, der lider af mavesygdomme: med mavesår og gastritis.

Kartofler i kosten af ​​en ammende mor

Mors modermælk betragtes som den mest nyttige mad til den fulde udvikling af babyen. I de første måneder af et barns liv mødes nyligt myntede mødre ofte smertefulde symptomer i mavesækkerne: stærk gas, forstoppelse og kolik. Disse manifestationer er barnets krops reaktion på de produkter, som den ammende mor fylder sin daglige diæt med. I denne forbindelse bør mødre, der ammer babyer, lave den rigtige menu og gradvist øge antallet af fødevarer i deres kost. Nye ingredienser skal tilføjes til menuen separat fra andre for hurtigt at identificere krummernes reaktion på visse fødevarer.

Kartofler i kosten af ​​en ammende mor

Det er bedst at begynde at spise ukendte smuler af fødevarer tidligt om morgenen og i små portioner. Dette gøres, så det i løbet af de næste tolv timer er muligt at bestemme effekten af ​​det nye produkt på barnets helbred. For eksempel kan ammende mødre begynde at spise magert kartoffelsuppe med lavt fedtindhold allerede fra den første uge af babyens liv. Men kogte og bagte kartofler føjes bedst til menuen i den anden uge af børns udvikling.

Hvis barnets krop ikke har nogen allergiske reaktioner, og han føler sig sunde, fra en alder af tre måneder, kan den ammende mor spise sine sædvanlige fødevarer.

Nogle gange kan nogle af kartoffelens komponenter dog forårsage allergi hos en nyfødt baby. For eksempel kartoffelstivelse eller protein. Årsagen til en allergi mod kartofler kan skyldes, at babyens skrøbelige krop endnu ikke kan nedbryde komplekse kulhydrater i store mængder. Derfor bør brugen af ​​kartoffelskåle også være moderat.

Hvilken slags kartoffelskåle kan spises af ammende kvinder?

Kartoffelretter er ret forskellige. Derfor er kartofler ikke kun den sædvanlige sideskål til kød. Fra kartoflerne kan du tilberede dumplings, pandekager, tærter, gryderetter, salater og lækre supper. Spiselig og sund grøntsag kan være stuet, kogt, stegt og bagt. Selvom amning skal nyligt, skal mødre selvfølgelig vælge kogte og bagt kartofler. Det kan også være kartoffelsuppe og potetmos. Kogte kartoffelfrugter bevarer i deres sammensætning det største antal nyttige sporstoffer og vitaminer. Derfor absorberes kogt grøntsag bedst i kroppen af ​​en nyfødt baby og hans mor.

Fakta! Når man damper kartofler og stjæver dem, forbliver rodstivelsen på det højeste niveau.

Ernæringseksperter tilrådes ikke at spise stegte kartofler i olie, spise stegt pommes frites eller chips. Dette skyldes den store mængde fedt og kræftfremkaldende stoffer indeholdt i disse retter. Sådanne kartofler kan have negativ indflydelse på morens og hendes babys helbred, forårsage komplikationer med afføring, føre til oppustethed og provokere udslæt på babyens hud.

Kalorier kartoffelretter

Eksperter siger, at det største antal kalorier findes i stegte kartofler (192 kcal.) Og pommes frites (445 kcal.).

Den laveste energiverdi findes i kartoffelskåle, såsom: suppe (39 kcal.) Og stuede kartofler (40 kcal.). På samme tid indeholder rå kartofler ca. 88 kilokalorier og dampede kartofler (136 kcal.) Og potetmos (106 kcal.) - Disse er gennemsnitlige kalorieværdier.

Hvordan laver man en sund kartoffelskål med HS?

Kogte eller stuede kartofler betragtes som de mest nyttige til kosten til en ammende mor. Derudover er dette den mest overkommelige og hurtigste måde at tilberede denne grøntsag på. Du kan koge kartofler i et helt stykke, skære i små stykker eller koge i en "uniform".

Sådan tilberedes en sund kartoffelskål med HS

For at gøre kartofflen virkelig sund og velsmagende, skal du følge følgende anbefalinger:

  1. Kartoffelskåle skal koges over svag varme, indtil stivelsen svulmer.
  2. For at bevare C-vitamin skal kartoffelfrugter anbringes i en gryde med kogende vand.
  3. Kogte kartofler i en skræl kan spare flere vitaminer, men efter skrælning mister grøntsagen halvdelen af ​​dets fordelagtige egenskaber.
  4. Det er sædvanligt at tilberede kartofler i en gryde med låget lukket.
  5. Skræl grøntsagen inden tilberedning.
  6. Hvis en kartoffel ligger i vand i lang tid, mister den sine ernæringsmæssige egenskaber.

Hvilke kartofler er uegnet til mad?

På trods af det faktum, at kartoffelknolde ofte har nyttige og ernæringsmæssige egenskaber, kan denne grøntsag undertiden forårsage en negativ reaktion på menneskers sundhed.Kartoffelfrugter klassificeres som nattskygge. Dette indikerer, at grøntsagen indeholder en giftig komponent - corned beef. Dette stof produceres på skræl og det ydre lag med grønne eller spirede kartofler, som er i solen i lang tid. En sådan grøntsag er uegnet til brug i mad.

Video: fordelene og skadene ved kartofler

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer