Kan jeg få champignonsuppe, mens jeg ammer?

Korrekt ernæring af moderen er en garanti for, at babyen med amning vil modtage nærende mad til udvikling og mætning. I betragtning af den nyfødte direkte afhængighed af en ammende mor, skal en kvinde vide nøjagtigt, hvilke produkter der er gavnlige, ubrukelige eller kan skade. Europæiske læger anbefaler, at man spiser supper under amning, men da hver husmor tilbereder denne skål forskelligt, bør nogle opskrifter undersøges mere detaljeret.

Svampesuppe, mens du ammer

For at finde ud af, om der er nogen fordel ved svampe til mor og barn, er det værd at i detaljer overveje plantens sammensætning:

struktur

Deres sammensætning er virkelig unik. Det meste af produktet er vand, hvilket er 90% af alle indeslutninger. Resten er enzymer og vitaminer A, B, C, D, PP. Af de faste stoffer optager proteiner 70%, hvilket er det, der gør svampe attraktive for vegetarer. Den rige vitaminsammensætning kan sidestilles med leveren og gæren, men deres værdi reduceres markant med temperaturen.

Mængden af ​​mineraler er ubetydelig, men det er meget muligt at mætte kroppen med kalium, fosfor og jern. I små mængder indeholder svampe jod, kobber, magnesium, zink og calcium. Videnskabelige undersøgelser har bekræftet, at nogle svampe indeholder lenitan, et værdifuldt stof, der er en god profylaktisk mod kræft, og som også gør kroppen modstandsdygtig over for immunsvigtvirus. For at forhindre brystkræft hos kvinder anbefales det at medtage champignoner i kosten. De indeholder stoffer, der hæmmer de enzymer, der producerer østrogen. Produktet kan klassificeres som diæt, hvilket også er vigtigt.

Er champignonsuppe acceptabel under amning

Slaver forbereder ofte førstekurser, normalt er dette traditionelle opskrifter på ukrainsk og russisk køkken. Tidligere spiste en kvinde sin sædvanlige mad, især uden at tænke over nuancerne, så med tilkomsten af ​​den længe ventede baby ændres reglerne.

I betragtning af, at svampe er et svært at fordøje produkt, er kvinder bange for at inkludere dem i deres diæt på et så afgørende øjeblik i deres liv. Læger kan fjerne myter ved at lytte til anbefalingerne, som du ikke behøver at ændre din diæt globalt:

 1. Svampe bør ikke udelukkes helt fra kosten. En lille mængde af et kvalitetsprodukt spist af en mor er ikke i stand til at skade et barn. Det er vigtigt at være opmærksom på produktets udseende og ikke bruge svampe af tvivlsom oprindelse.
 2. Der bør ikke være tvivl om kvalitet. Disse kan certificeres svampe, der dyrkes på champignonbedrifter eller indsamles af en professionel svampeplukker på økologisk rene steder. Svampes egenskab som en svamp til at absorbere udstødningsgasser og giftstoffer i atmosfæren, eliminerer forbruget af planter, der er samlet i byen eller i udkanten af ​​veje.
 3. Svampe kan tilberedes, men det er kontraindiceret for en ammende kvinde at spise saltet eller syltede.
 4. Kun frisk suppe bør indtages.

Vigtigt! Svampe er giftige. Hvis mindst et giftigt eksemplar kommer ind i skålen, kan dette føre til ikke kun mor, men også spædbarnet. Når der er tegn på kvalme, opkast, fordøjelsesbesvær, skal du ikke stole på din styrke. Udskydning og selvmedicinering kan ende i fiasko. Det haster med at ringe til et team af læger.

Mor skal nøje nærme sig brugen af ​​champignonsuppe.Det skal huskes, at alt er godt med moderation, og de første portioner af konsumerede retter skal være små for ikke at forårsage ubehag i babyens krop. Efter den første indtagelse af sådan mad er det nødvendigt nøje at overvåge babyens tilstand for at udelukke alle mulige tarmreaktioner og hududslæt. Efter et stykke tid kan du prøve at spise suppe, selv ved at øge portionen lidt.

Læger fokuserer ikke på at forbyde svampesuppe, men det er bedre at foretrække kunstigt dyrkede sorter, østerssvampe og champignoner. Mængden af ​​andre plantearter anbefales at indgå i små mængder. På nuværende tidspunkt er det vanskeligt at møde et supermarked, på hylderne, hvor svampe ikke florerer, derfor bør der ikke være problemer med at give bordet dette produkt. Når det er muligt, er det at spise tørrede svampe at foretrække. De er lettere at fordøje og gøre smagen på suppen mere udtalt.

Svampe kan ikke kaldes et uundværligt fødevareprodukt, men vi taler ikke om deres konstante daglige optagelse i kosten. I tilfælde af, at svampe er en hyppig gæst på værtindenes bord, skal du vide, hvorfor en ammende kvinde skal reducere sin diæt til et minimum:

 1. Svampe inkluderer meget protein, derfor bruges mere energi på deres fordøjelse, mens mængden af ​​næringsstoffer, der kommer ind i kroppen, er minimal.
 2. Chitin, der er en del af planten, fordøjes ikke, det er han, der giver en følelse af tyngde.
 3. Ved hjælp af mikroporer optager planten al snavs i den omgivende atmosfære.
 4. En forkert forberedt svamp eller en tilfældigt plukket falsk svamp kan føre til forgiftning.
 5. Svampe kan forårsage gasdannelse, da de kan forårsage gæring i tarmen.
 6. Overmoden eller ormepåvirket svamp kan forårsage fordøjelsesbesvær.

Anbefalinger til sikker brug

Uanset hvilken mor mor træffer, er hun ansvarlig for sit barns velbefindende og helbred. Hvis der ikke er nogen tvivl om produktets kvalitet, skal du overholde følgende regler for et positivt resultat:

Er det muligt for svampesuppe til ammende mor

 1. Svampe koges i saltet vand og skifter det to gange efter kogning. Denne enkle manipulation hjælper med at reducere mængden af ​​giftige stoffer og skadelige komponenter.
 2. Før du beslutter at bruge et yndlingsprodukt, anbefales det at vente, indtil barnet når 6 måneders alder.
 3. Den første portion bør ikke indeholde mange svampe. Det er nok at begrænse sig til 4 små stykker og bouillon (100 g). Det bedste tidspunkt at begynde at introducere et nyt produkt er morgen, men stadig bedre, hvis mors mave ikke er tom.
 4. I mindst to dage fortsætter overvågningen af ​​barnets tilstand, og det bør være mere grundigt. Forstyrrelse i fordøjelsessystemet, en allergisk reaktion, trang til opkast, blekhed, svaghed, feber, nervøsitet - kræver øjeblikkelig lægehjælp.
 5. Svampe bør ikke blive et konstant forbrugt produkt.
 6. Hver efterfølgende brug af suppen kræver den samme opmærksomhed til babyen som efter den første servering. Du er nødt til at overveje, om gastronomisk sofistikering af sådanne nervøse chok er det værd, fordi resultatet kan være forgiftning, delvis eller fuldstændig svigt i nyrerne, leveren samt allergiske symptomer.
 7. For at få mindst en fordel, anbefales det ikke at stege svampe, før du tilsætter det til suppen. For ikke at forårsage opblødning af tarmen, serveres ikke rå grøntsager til suppen.

Som konklusion kan vi konkludere, at det er bedre at udskyde brugen af ​​en delikatesse, indtil barnets egen ernæring.

Video: Fransk champignon creme suppe opskrift

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer