Kan gravide kvinder vaccineres?

Spørgsmålet om sikkerheden ved vaccinationer er relevant for mange generelt og især under graviditet. Dette er ikke tilfældigt, da den kommende mor træffer en ansvarlig beslutning, der kan påvirke både sig selv og det ufødte barn. Så mor undrer sig over, hvad hun vil modtage efter vaccination - øget og stærkere immunitet eller uønskede sundhedsmæssige konsekvenser.

Kan gravide kvinder vaccineres?

Legen skal sandsynligvis fungere som en dommer her. Han har tilstrækkelig viden inden for medicin og vil være i stand til med sikkerhed at fastlægge den reelle trussel om at få en infektiøs sygdom for en bestemt kvinde og beslutte behovet for vaccination eller afvisning fra dem.

Sikker vaccination

Spørgsmålet stilles ofte ved kanten, fordi nogle kvinder virkelig betragter vaccinationer som farlige i deres væsentlighed og ikke udelukker muligheden for, at de kan skade sig selv og det ufødte barns krop. Men hvis vi nærmer os dette spørgsmål mere detaljeret, er vi ufrivilligt nødt til at være tilbøjelige til tanken om, at en sådan dom sandsynligvis er vidtrækkende i sin natur. For det meste er det kun teoretiske antagelser, der ikke understøttes af faktuelle argumenter.

Et andet punkt er en utilstrækkelig vurdering af udsigten til at få en infektiøs sygdom. Du skal ikke engang være i tvivl om behovet for vaccinationer i følgende tilfælde:

 1. Hvis muligheden for at få en smitsom sygdom er til stede med en høj grad af sandsynlighed (for eksempel hvis en kvinde arbejder i en butik eller bank, hvor der altid er mange mennesker).
 2. En potentiel smitsom sygdom truer fostrets eller kvindens sundhed.
 3. Vaccination er forbundet med minimal risiko, eller den er helt fraværende.

Det er fra disse holdninger, at spørgsmålet om, hvorvidt det er tilrådeligt med vaccinationer under graviditet, overvejes af læger. De anbefaler endda stærkt vaccination, hvis en gravid kvinde er i potentiel risiko. Den kommende mor bør ikke lytte til råd fra venner og personer, der er "kompetente" i alle spørgsmål, men til lægeres anbefalinger. Der bør tages en seriøs analyse, og der træffes en beslutning om, hvad der er vigtigere, det ufødte barns helbred eller urimelig frygt for de mulige konsekvenser.

Det er nødvendigt ikke at falde i ambitioner, men at tage denne procedure roligt. Hvis du følger medicinsk rådgivning, vil babyen i livmoderen udvikle sig normalt, og intet vil true ham. Et andet argument til fordel for behovet for at afvise al frygt er, at alle vaccinationer udføres i nøje overensstemmelse med de fastlagte regler. De er designet til at minimere alle mulige negative konsekvenser.

Menneskeheden i sin levetid er bekendt med et stort antal epidemier, hvor bare et stort antal mennesker mistede deres liv. Vacciner er blevet udviklet til at bekæmpe dette fænomen. De er repræsenteret af medicin, der indeholder levende eller svækkede (inaktiverede) mikrober. Den måde, hvorpå de introduceres i kroppen, kaldes vaccination, mere simpelt vaccination. Som et resultat heraf udvikler kroppen immunitet i overensstemmelse med den type vaccine, der indgives.

Metoder til vaccinationsadministration

Der er udviklet en instruktion for ethvert lægemiddel, i overensstemmelse med hvilket vaccinen skal introduceres i kroppen. Lægemidlet kan falde ned i kroppen på følgende måder:

 1. Intramuskulær injektion På denne måde administreres for eksempel en influenzavaccine eller DTP, der beskytter mod difteri, kighoste og stivkrampe (kombinationsvaccine).
 2. Subkutan administration. Vaccinen indsprøjtes i deltoidemuskelen eller underarmen. Så BCG-vaccinen introduceres mod tuberkulose.
 3. Dråbe gennem næsen (intranasal indgivelsesvej). På lignende måde kommer vacciner mod mæslinger og røde hunder ind i kroppen.
 4. Gennem munden. Lægemidlet falder på tungen. Så de vaccineres mod polio.

Typer af vaccine

På dette grundlag kan immunobiologiske præparater opdeles i 4 grupper:

 • Levende vacciner.
 • Inaktiverede vacciner.
 • Toxoid.
 • Molekylært (biosyntetisk) lægemiddel.

Afhængigt af fremstillingsmetoden frigives præparaterne i følgende former:

 • korpuskulær type - sådanne vacciner i deres sammensætning indeholder et enkelt patogen;
 • komponenttype - de indeholder kun antigen;
 • rekombinant type - de opnås ved fremgangsmåden til introduktion af antigen i cellen i en anden mikroorganisme;

Vacciner er også monovalente, designet til kun en type patogen og polyvalent, som er designet til at beskytte mod flere typer patogen på samme tid.

Vigtige vaccineanbefalinger

Uanset hvilket stadium af graviditeten en bestemt kvinde er på, skal lægen fortælle hende om visse regler, der skal følges nøje, når de vaccineres. Dette vil hjælpe den kommende mor til at tage den rigtige beslutning om behovet for vaccinationsadfærd. Men ingen vil tvinge en kvinde til at gøre dette. Hun kan nægte vaccinationer. Denne mulighed er fastlagt på lovgivningsniveau.

Vigtige anbefalinger til gravide vacciner

 1. Under graviditet er det forbudt at vaccinere en kvinde med levende vacciner. Sådanne lægemidler indbefatter for eksempel en tuberkulosevaccine. Der er en opfattelse af, at der er en vis risiko for overførsel af en levende, selvom svækket patogen, til fosteret. Men dette er kun på oplysningsniveau. Der findes ingen objektive beviser på denne score. Sådanne sager er ikke kendt i praksis.
 2. Vaccination i første trimester af graviditeten er ikke tilladt. Dette skyldes det faktum, at det er på dette tidspunkt, at kernen og dannelsen af ​​alle vitale systemer i kroppen forekommer. Ingen er opmærksom på omfanget af den mulige effekt af den indgivne vaccine på denne proces. Kan ikke give et svar endnu på dette spørgsmål og læger. Selv hvis en sådan fare kun findes teoretisk, er det bedre ikke at tage risici og garanteres at forsikre sig mod denne potentielle fare.
 3. Det sker, at en kvinde blev vaccineret med et eller andet stof, men hun vidste ikke, hvad der blev kaldt graviditet eller søvn eller ånd. I dette tilfælde skal hun advares om den mulige forekomst af konsekvenserne af denne fejl. Men ingen vil tilbyde at afslutte graviditeten. Når alt kommer til alt taler vi kun om de mulige konsekvenser, som muligvis ikke forekommer.
 4. Nogle gange, efter 28 uger, kan en kvinde blive tilbudt at administrere immunglobulin (ifølge epidemiske indikationer). Men hun er muligvis ikke enig i dette. En gravid kvinde kan nægte immunisering i overensstemmelse med loven. Ingen vil gøre det med magt. Immunoglobulin administreres kun til hende, hvis hun selv giver samtykke.
 5. Hvis prognoserne fra epidemiologer taler for en nærliggende epidemi, er vaccination mod en nærmest epidemisk sygdom obligatorisk.

Hvis vaccinen udføres i henhold til alle regler, udgør proceduren ingen fare. Det er sikkert at sige, at der ikke vil være nogen konsekvenser, både for den kommende mor og for hendes baby. Nogle gange er der tilfældige tilfældigheder, når abort blev observeret efter vaccination. Dette gav naturligvis anledning til mange rygter.Ingen grund til at lytte til denne ærlige vrøvl og følge rygterne spredt. Vaccination kan i princippet ikke føre til spontanabort. Alt dette er intet andet end et irriterende tilfældighed. Det anbefales, at en kvinde kun lytter til råd fra læger. Kun de som fagfolk er i stand til at give kompetent rådgivning og nyttige anbefalinger.

Vaccine liste

I vores land udføres enhver vaccination i overensstemmelse med den nationale vaccinationskalender og i henhold til epidemiske indikationer, når der er fare for at få en infektion med en bestemt kvinde. Under graviditet kan en kvinde gives følgende vaccinationer:

Moderskabsvaccination

 1. Rabies. Vaccination udføres ubetinget, hvis der er en trussel om at få den. Rabies er en alvorlig, farlig sygdom med en dødelighed på op til 100%. Vaccination er den eneste måde at beskytte mod den. Naturligvis udføres det, hvis der er ubetingede indikationer, men dette er allerede epidemiologiske subtiliteter.
 2. Vacciner mod hepatitis A - anbefales ikke i 1. trimester. Dette skyldes det faktum, at der ikke er tilstrækkelig bevis for graden af ​​sikkerhed for vaccinen for mor og foster.
 3. Hepatitis B-vaccine er ikke i fare.
 4. Det er meget ønskeligt at vaccinere mod influenza, da komplikationerne af denne sygdom er meget farlige for både mor og hendes ufødte barn.
 5. Gul feber. Det er ikke nødvendigt at administrere en vaccine på grund af manglen på sikkerhedsdata for dette lægemiddel.
 6. Meningitis. Introduktionen af ​​vaccinen er effektiv med minimal risiko.
 7. Streptococcus pneumoniae. En sådan vaccination er kun indikeret for kvinder, der er i høj risiko for infektion.
 8. ADS. Det giver dig mulighed for at beskytte en kvindes krop mod difteri og stivkrampe og er det eneste lægemiddel, som kvinder skal vaccineres i fravær af tidligere vaccinationer. Det afholdes i II-trimesteret.
 9. Typhoid, pest, kolera, encephalitis. Det anbefales ikke at vaccinere med disse lægemidler på grund af den manglende information om vaccinens grad af sikkerhed for det ufødte barn.

Den vordende mor skal altid først og fremmest tænke på sit barns helbred. Derfor skal det, når der træffes beslutning om vaccination, ikke baseres på rygter og fantasier fra alvidende venner, men på lægeres henstillinger.

Video: kan gravide kvinder vaccineres?

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer