Kan jeg give et ikon til en fødselsdag?

Et ikon er ikke kun et billede af helgenes ansigt på lærred. Dette er en helligdom, der skal behandles i overensstemmelse hermed. Ikonet er en stærk amulet, der hjælper en person med at beskytte sig mod onde ånder, overleve sorg, slippe af med fysisk og mental smerte og overvinde livets vanskeligheder. I dag gives ikonet hovedsageligt til barnedåb samt til de nygifte i brylluppet. I gamle tider blev det ikke accepteret at give en person et ikon til en fødselsdag, dette var forbundet med forskellige grunde. En af dem er frygt for ondskab. Det vil sige den person, der accepterede ikonet som en gave, placerede det på det mest fremtrædende sted i huset. Hvis ikonet blev præsenteret for aggression, vrede og had, kunne det skade den nye ejer. Derfor kendte ikke kendte mennesker ikonet som en gave. I hvilke tilfælde du kan give og modtage et ikon til en fødselsdag, lad os prøve at finde ud af det.

Kan jeg give et ikon til en fødselsdag

Hvornår kan jeg give et ikon til min fødselsdag?

Det menes, at ikonet er en meget ærbødig gave, der udelukkende er lavet til kære. Ikonet skal kun gives og modtages til pårørende - forældre og børn, søstre og brødre osv. Normalt købes et ikon enten i en kirke eller fremstilles uafhængigt. I kirken sælges hellige ansigter, der allerede er oplyst - intet behøver at blive gjort med dem, du kan straks give dem. Undertiden broderes ikoner, brændes ud på træ, males. Sådanne kunstværker skal først indvies i kirken og først derefter doneres til en nær. Hjemmelavede ikoner er ikke ringere i styrke end dem, der er lavet af præsten, men kun hvis de har bestået lysritualet.

Når du giver ikonet, skal du være sikker på personens tro. Du må under ingen omstændigheder give ikonet til en muslim eller en buddhist. Dette vil ikke kun gøre gaven latterlig, men det kan også forstyrre fødselsdagsmanden. Giv heller ikke ikonet til ateister. Nogle mennesker giver et kære et ikon for at vække en følelse af tro på dem, for at gøre en elsket tættere på Gud. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt fødselsdagsmanden vil kunne behandle den ortodokse helligdom i overensstemmelse hermed, bør du ikke præsentere en sådan gave.

Kan jeg acceptere ikonet som en gave?

Hvad skal man gøre, hvis de giver dig et ikon? Først og fremmest skal du vide, at det skal være korrekt at acceptere et ikon som en gave. Tak skal ikke kun gives til giveren, men også til Gud; sørg for at fastgøre dit pande til helligdommen. Det er også vigtigt at forstå, hvem ikonet er fra. Hvis gaven er fra en god person, som du har fuld tillid til, skal du tage ikonet med frimodighed. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt den ortodokse helligdom blev præsenteret med god eller ej, skal du nægte gaven så taktfast som muligt. Hvis du accepterer det som en gave, og så forstår du den onde hensigt fra donoren, vil det bare være svært at slippe af med ikonet - helligdommen kan ikke smides, druknes eller brændes, det er en stor synd. Hvis sådan noget sker, skal ikonet føres til kirken og overtales præsten, så han accepterer det. Først da kan man betragte sig selv beskyttet mod det onde.

Hvilket ikon at give til din fødselsdag?

Hver ferie har sine egne ikoner, der er designet til en bestemt styrke. For eksempel præsenteres normalt billeder af Jomfruen og Jesus Kristus ved brylluppet. Unge drenge og piger præsenteres for billeder af henholdsvis hellig helgen og helgen. Som regel er det sædvanligt at give nominelle ikoner til en fødselsdag. Men nogle gange, afhængigt af livsforholdene, kan en person på navnedagen blive vist med et andet ikon.

Hvilket ikon du skal give til din fødselsdag

  1. Hvis fødselsdagsdrengen stadig er et barn, kan eleven præsenteres for ikonet af St. Sergius fra Radonezh, der betragtes som en mentor i skolen.Men ældre studerende, der er gået ind som ansøgere eller studerende, kan du give Saint Tatiana, især på tærsklen til vigtige prøver.
  2. Hvis en soldat fungerer som en fødselsdagsmand, skal du sørge for at give ham ansigtet af den hellige erkeengel Michael erkeenglen. Han nedladende militæret, betragtes som lederen af ​​den himmelske hær. Hvis den unge mand bare skal hen i hæren, får rekrutterne ofte ikonet for St. George the Victorious.
  3. Mænd får ofte præsenteret St. Joseph af Volotsky, der betragtes som en ægte protektor inden for erhverv og forretningsmæssige anliggender. Hvis en mand ofte rejser eller arbejder med biler, beskytter Guardian Angel og St. Nicholas the Wonderworker ham på vejen. Hvis en mand ikke ofte kan gå i kirken, kan han få den hellige frelser. Når en person er forvirret i erhvervslivet, ikke kan vælge den rigtige vej i livet eller befinder sig på en vejkryds, vil billedet af en skytshelgen i virksomheden hjælpe med til at tage den rigtige beslutning.
  4. Kvinder får ofte præsenteret Kazan-ikonet for Guds mor, som eliminerer sygdomme og giver familiens velvære. Hvis en kvinde er meget bekymret for børn og lider af hjertesygdomme, skal du give hende et Vladimir-ikon. Den velsignede jomfru ”Fadeless Color” præsenteres for unge piger som en gave, den betragtes som et symbol på femininitet og renhed. Hvis en person har brug for at bede for sine synder, kommer han bestemt til hjælp i Iveron-ikonet.
  5. Hvis en kvinde har problemer i moderskabet, skal hun give Bethlehem-ikonet eller det mirakelvirkende ikon af Guds mor “Feodorovskaya”. De nedlatende familiens velvære, fødslen og opdragelsen af ​​børn. Det mest kraftfulde ikon, der hjælper med at blive gravid i vanskelige tilfælde, betragtes som Matrona fra Moskva. Hvis en kvinde ikke kan føde i lang tid, skal du sørge for at give hende et lille hellig ansigt til sin fødselsdag, som du altid kan bære med hende.

Hvis du ikke kan vælge hvilket ikon du vil vælge for denne eller den pågældende person, skal du tale om dette med kirkepræsten. Præsten vil helt sikkert lede dig til den rigtige vej og hjælpe dig med at vælge det rigtige ansigt.

Hvad skal man gøre med det donerede ikon?

De helliges præsenterede ansigter skal behandles med respekt og ærbødighed. I gamle tider var ikonerne indrammet i sølv- og guldrammer, dette var ikke kun en god gave, men også en stor investering. Hvis du har fået et ikon, skal du huske at acceptere det med glæde. Du kan ikke placere ikonet i en fjern skuffe, læg det under niveauet på hovedet, især på gulvet. Det hænges normalt på væggen eller placeres på den øverste hylde, så ansigtet er et fremtrædende sted i huset. Samme dag, som du har fået præsenteret ikonet, skal du bede til helligdommen og takke skaberen for den gave, du modtog. Små billeder af helliges ansigter bæres med dem for at være beskyttet mod onde kræfter og intentioner. For nylig begyndte folk at efterlade små ikoner i handskerummet i bilen, i deres tegnebog, for oftere at overveje dem og blive beskyttet. Præsten husker imidlertid, at det ikke er ikonet, der beskytter personen, men bønnerne rettet til hende. Meget sjældent beder en af ​​menneskerne foran en tegnebog, derfor er det værd at behandle en helligdom med respekt. Hvis du vil forlade ikonet i bilen, skal du hænge det på et fremtrædende sted, vende ofte til det med en bøn.

Ikonet er en meget venlig, god, loyal fødselsdagsgave, som viser, at en person ønsker at beskytte ham mod ond og ond hensigt. Giv ikonet i navnedagen til dine nære slægtninge, og de vil helt sikkert sætte pris på din rene impuls.

Video: til hvem og hvornår ikoner gives

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer