Kan man amme broccoli?

Efter fødslen af ​​et barn er han nøje opmærksom på hans helbred. Opgaven er at gennemføre foranstaltninger, der sigter mod at eliminere allergien og problemerne forbundet med fordøjelseskanalen hos spædbørn. Ved amning, især først, bør moderen tage det fulde ansvar for forberedelsen af ​​sin diæt. Samtidig er det nødvendigt at sikre modtagelse i tilstrækkelig mængde af alle nødvendige stoffer. I kosten skal der ikke kun være velsmagende, men også sunde produkter. Disse inkluderer broccoli.

Amning Broccoli

Er broccoli tilladt under amning?

Broccoli er en separat type kål med tilstedeværelse af meget attraktive egenskaber. En af dem er den ekstremt lave evne til at forårsage allergiske reaktioner. Vi kan sige, at det overhovedet ikke forårsager dem. Indholdet af stoffer, der findes i broccoli i modermælken, er mindre tilbøjeligt til at forårsage allergiske reaktioner hos spædbørn. Selvfølgelig skal tilfælde af individuel intolerance ikke diskonteres. Derfor anbefalede mange børnelæger broccoli at blive inkluderet i den første fodring. Dette produkt kan være til stede som en af ​​komponenterne i formuleringen af ​​et ret stort antal skåle.

Produktfordele

Hvis du regelmæssigt spiser det, kan du bemærke tilstedeværelsen af ​​følgende positive aspekter:

 • Ben og tænder forbedrer deres tilstand.
 • Blodet renses, toksiner fjernes fra kroppen.
 • Kroppen er mættet med protein i tilstrækkelige mængder.
 • Forbedrer kvaliteten af ​​det kardiovaskulære system.
 • Væksten af ​​ondartede neoplasmer hæmmes.

En positiv effekt på kroppen skyldes rigdommen i det kemiske sæt af dets bestanddele. I det kan du mødes:

 1. En betydelig mængde broccoli indeholder folsyre.
 2. Et rigt aminosyresæt giver udskillelsen af ​​tungmetalsalte fra kroppen. Især en masse methionin i det.
 3. En bred palet med mineralsammensætning.
 4. Arten af ​​broccoli fratages ikke vitaminstoffer.
 5. En masse kål indeholder carotenoider.
 6. Kål er rig på calcium. Indholdet kan nå 47 mg i form af 100 g produkt. Denne kendsgerning giver os mulighed for at betragte broccoli som et fremragende middel til at forhindre osteoporose.
 7. Tilstedeværelsen i kålen af ​​diindolylmethan, glucoraphanin, indol-3-carbinol fremskynder genvindingsprocesser efter beskadigelse af cellestrukturer af frie radikaler, hvilket yderligere fører til en tilstand, hvor kolesterol normaliseres.

Til alt dette skal det tilføjes, at broccoli har en behagelig smag. Hun plejer en ammende mor. Kål giver en bølge af energi og en følelse af optimisme. Sammen med dette forbedres stemningen. Produktets kalorieindhold er lavt og er kun 20 kalorier pr. 100 g. Dette gør det muligt for kvinden hurtigt at komme i forspring efter fødslen og sætte sin figur i orden.

Med forbruget af kål opnås en række andre positive effekter:

 • Fordøjelseskanalen normaliserer sit arbejde.
 • Leveren og galdeblæren forbedrer deres arbejde.
 • Hvis du bruger kålsaft - kan du forbedre synet.
 • Sulforaphane hæmmer væksten af ​​ondartede celler.
 • Kvalitativt forbedrer sammensætningen af ​​blodlegemer.

Hvordan introduceres kål i kosten?

For ikke at skade babyen, skal du følge visse enkle regler:

 1. Rå broccoli kan ikke spises. Denne begrænsning skyldes, at barnet kan have kolik.
 2. Et andet argument til fordel for forbuddet mod rå kål er, at muligheden for en negativ indflydelse af mikroflora som følge af utilstrækkelig vask af blomsterstande ikke udelukkes. Deres struktur gør det vanskeligt at vaske produktet.
 3. Hvis barnet efter brug af broccoli af barnet har negative manifestationer, bør det straks udelukkes fra kosten.
 4. Du skal overholde den gradvise introduktion af kål i kosten. Det vil være tilstrækkeligt at bruge den første dag af et helt par blomsterstande. Derefter observerer babyens reaktion. Hvis der ikke er nogen manifestationer, kan mængden af ​​kål i kosten øges.
 5. Hvis fostret under fødsel blev fjernet ved kejsersnit, er det bedre at bruge moskål som en del af grøntsagssupper.
 6. Kål bør kun bruges efter grundig varmebehandling.

Det rigtige valg af kål

Uanset hvor nyttigt produktet er, er det bydende nødvendigt, at det stadig er frisk og af høj kvalitet. Tip til valg:

Hvordan man vælger den rigtige broccoli

 1. Kålens hoved bør ikke indeholde spor forbundet med skimmel og tegn på forfald. Tæthed og hårdhed skal være tilstrækkelig, og farven skal have en mættet lysegrøn farvetone.
 2. Selve stammen skal være blød og tynd. Fraværet af disse tegn antyder, at et sådant kålhoved ganske enkelt er overmoden.
 3. Tilstedeværelsen af ​​gule pletter på kålen indikerer en krænkelse af opbevaringsbetingelserne.
 4. Den ideelle mulighed er, når kålen dyrkes alene. Ellers skal du kun købe en grøntsag fra pålidelige pålidelige producenter.
 5. Du kan bruge et frossent produkt. Moderne frysemetoder har nået et sådant niveau, at de maksimalt kan bevare alle nyttige stoffer i deres originale form.
 6. Køb aldrig frosne broccoli uden først at se på udløbsdatoer. Dens blomsterstande bør ikke falde i en klump. Hvis hver blomsterstand individuelt er palperet, indikerer dette produktets kvalitet.

Men at købe kvalitetskål på markedet eller i butikken er kun halvdelen af ​​slaget. Det er stadig nødvendigt at opbevare det korrekt hjemme. Kål anbringes i papirposer og opbevares i køleskabet. Det bedste sted at opbevare det vil være et rum til grøntsager. Vask ikke kål. Dette skal ske umiddelbart før tilberedning. Hvis du vasker kålen på forhånd, reducerer dette holdbarheden betydeligt. Hvis grøntsagen købes frosset, skal den opbevares i en fryser.

Lækker salatopskrift

For at forberede det, er følgende komponenter nødvendige:

 • broccolikål;
 • et stykke kyllingebryst;
 • hård ost - 250 g;
 • hvidløg - 1 fedd (hakning kræves);
 • salt - i overensstemmelse med smagspræferencer.

Som forbinding er brugen af ​​creme fraiche tilladt. Broccoli koges i saltet vand i 5 minutter. Kyllingebryst koges også, afkøles og skæres i stykker. Alle ingredienser blandes grundigt og krydres med creme fraiche. Den velsmagende parabol er klar til at spise.

En ammende mor spiser en sådan salat med stor fornøjelse. Ud over det faktum, at skålen er virkelig velsmagende, er den også nyttig, både til mor og hendes barn. Børnelæger har godkendt introduktionen af ​​denne skål i kosten til en ammende mor.

Video: fodring af en ammende mor efter fødsel

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer