Kan gravide drikke sort te?

Enhver kvinde ved, at under graviditet skal du nøje overvåge din diæt og genoverveje mange vaner, fordi forskellige stoffer, der er sikre for den voksne krop, kan have en negativ effekt på det udviklende foster. Hvordan kan du være sammen med din elskede og så nødvendige daglige forfriskende drinks? Er det muligt for kvinder i stand til at drikke koffeinholdige drikke, og hvordan sort te påvirker kroppen under graviditeten - læs videre.

Kan gravide drikke sort te

Nyttig eller skadelig sammensætning?

Der er kendt meget om fordelagtige og kontroversielle egenskaber ved sort te. Derfor spekulerer gravide ofte på, om de kan drikke det? De farligste stoffer i te, især under graviditet, er koffein og tannin. Overdreven forbrug af denne drik kan virkelig have en negativ effekt på kroppen:

 1. Te ophidser nervesystemet, kan forstyrre søvn, føre til humørsvingninger.
 2. Nogle gange provoserer det arytmi og forhøjet blodtryk.
 3. Drikken påvirker funktionen af ​​nyrerne og udøver en vanddrivende virkning, hvilket kan medføre noget ubehag for gravide kvinder, især i de senere faser, når fosteret alligevel presser blæren.
 4. Koffein og tannin forstyrrer optagelsen af ​​jern, hvilket kan føre til anæmi.
 5. Tannin irriterer også mave-tarmslimhinden og forårsager halsbrand.
 6. Overskydende fluor i te kan skade barnets tandemalje og skelet.

Men ud over dette har te også nyttige egenskaber, der vil være værdifulde under graviditet, hvis ikke overstige brugenormen. Så drikken:

 1. Det har en antioxidantvirkning, fjerner skadelige stoffer fra kroppen og beskytter mod virkningen af ​​frie radikaler.
 2. Det fjerner overskydende væske fra kroppen og forhindrer dannelse af ødemer.
 3. Opkvikkende, hjælper med at tackle døsighed og kvalme.
 4. Lindrer hovedpine, toner muskler, hjælper med at eliminere svaghed.
 5. Forbedrer blodcirkulationen og hjælper med lavt blodtryk.
 6. Understøtter kroppen i kampen mod akutte luftvejsinfektioner.

Te vil være særlig nyttigt med tilsætning af naturlig honning, tørrede urter, citrusfrugter, bærpræparater og æteriske olier. Selvfølgelig skal en kvinde ikke være allergisk over for disse komponenter.

Sort te til gravid hud

Under graviditet støder kvinder ofte på hudproblemer: udslæt, alderspletter, skrælning med mere. Nogle af dem kan effektivt eliminere sort te i form af lotion og komprimerer.

For eksempel vil lotioner af stærk sort te (uden sukker) i 10-15 minutter hjælpe med at lindre irritation på huden, fremskynde helingen og fjerne mørke cirkler i øjenområdet. Og regelmæssig gnidning af huden som tonic vil gøre huden fastere og blødere, give friskhed, hjælpe med at fremskynde cellefornyelse og helbrede skrælning eller udslæt.

Sort te giver fremragende beskyttelse mod solen. Regelmæssig behandling af huden med te efterlader en barriere for de skadelige virkninger af ultraviolet stråling og bidrager til sikker brug af solbade, der er gavnlige for barnet.

Takket være teofyllin indeholdt i drikken, æteriske olier, tanniner og andre stoffer, normaliserer te metabolisme, hvilket er vigtigt for kroppen af ​​en gravid kvinde, og beskytter også mod de negative virkninger af miljøet.

Hvordan man drikker sort te under graviditeten

Nøglen til at drikke sort te selv under graviditet er den rigtige dosering. For at drikken ikke forværrer graviditetsforløbet, skal den bruges omhyggeligt:

Hvordan man drikker sort te under graviditeten

 1. Bryg drikken svag.
 2. Drik ikke mere end 2 kopper om dagen.
 3. Vælg bløde sorter - uden syre og hårdhed.
 4. Overvåg kvaliteten af ​​råvarer.
 5. Udskift med jævne mellemrum en forfriskende drink med afslappende drikker - mynte, kamille og andre urtete.

Sørg for at være opmærksom på, hvor frisk tør te du køber. For at gøre dette skal du ikke kun kontrollere produktionsdatoen på pakken, men også evaluere de ydre egenskaber ved teen. Derfor er det bedst at vælge løs bulk te i specialforretninger. Frisk plukket og behandlet te af god kvalitet, som er korrekt opbevaret, har følgende egenskaber:

 1. Alle måger er homogene - af samme form uden urenheder, kviste og støv.
 2. Farven på tør te er sort. Sorter i lav kvalitet har en brun farve, og et forkælet produkt er gråt.
 3. Frisk tør te udstråler en behagelig ædel aroma. Te må ikke lugte af skimmel eller indeholde fremmed lugt.

Gravide kvinder skal være opmærksomme på den "gyldne" te - dette er bløde sorter af sort te, der giver en behagelig gulbrun te. Hvis du kan lide syrlig te, skal du vælge din yndlingssort, men prøv at brygge den let.

Regler for brygning af sort te

Det er sædvanligt at brygge sort te med kogende vand og tilføres i 3-5 minutter. De bruger råvarer én gang, te giver dets gavnlige stoffer til vand og infunderes ikke igen. Imidlertid kan kage fra sådanne teblade bruges til kosmetiske formål, forudsat at der ikke sættes sukker til tebladene.

For at lave te som en drink skal du bruge 1 tsk teblade for hver 100 ml vand. Hæld kogende vand over tekanden, sæt tørt tepulver i det og dæk med et låg i et par minutter. Dette vil hjælpe teen med at åbne bedre. Hæld derefter te med kogende vand, og lad det brygge. Hvis svejsningen er stærk, anbefales det at fortynde den med vand.

For at lave et te-bad skal du brygge 5 tsk. pulver med 1 liter kogende vand, lad det brygge, og gå derefter ind i et fyldt bad. Det anbefales at bade i en sådan infusion i 10 minutter, dette vil beskytte huden mod solen, gøre den smidig og silkeagtig.

Hvis du drikker din yndlingsdrink moderat, er det en fordel og hjælper dig med at komme igennem graviditeten uden at nægte dig selv fornøjelsen.

Video: 10 strenge er ikke tilladt under graviditet

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer