Kan gravide kvinder spise jordbær?

Oprindelsen i kroppen af ​​en kvinde af en ny organisme er et ægte mirakel af naturen. Det er forbløffende, hvordan livsprocesser forekommer, og på bare 9 måneder vokser et fuldt barn ud af en celle af far og mor, der er i stand til at spise, indånde, leve uafhængigt. Barnets helbred afhænger ikke kun af den genetiske faktor. Babyens intrauterine udvikling har stor indflydelse. Moderen bærer et enormt ansvar for denne periode, da det er kvinden, der afhænger af ernæring, afhængighed af dårlige vaner, at tage vitaminer, besøge en læge osv. Det er vigtigt at overvåge babyens tilstand i livmoderen, og vigtigst af alt skal du spise rigtigt. Diæten skal være varieret og afbalanceret, den skal indeholde proteiner, fedt og kulhydrater. Det er meget vigtigt at læne sig mod mejeriprodukter, kød og fisk, grøntsager og frugt. Det er vanskeligt at finde en fremtidig mor, der mindst en gang i hele sin graviditet ikke ønsker at nyde saftige røde jordbær. I denne artikel vil vi prøve at overveje fordelene ved denne fantastiske bær og finde ud af, om jordbær er så sikre under graviditet.

Kan gravide kvinder spise jordbær

Nyttige egenskaber ved jordbær under graviditet

Jordbær er en af ​​de mest almindelige og elskede menneskelige bær. Jordbær bruges til at fremstille forskellige desserter og drikkevarer. Jordbærsmag og aroma bruges overalt - fra produktion af papir og servietter til fremstilling af tobak. Det røde bær indeholder en enorm mængde vitaminer, makro- og mikroelementer, fiber og organiske syrer. Alt dette gør jordbær ikke kun velsmagende, men også meget nyttige for en kvinde under graviditet.

 1. ARI. Sammen med rips indeholder jordbær en enorm mængde C-vitamin i deres sammensætning, kun 100 gram røde bær er i stand til at udgøre den daglige dosis af askorbinsyre. Dette er et fantastisk forsvar for immunitet. I de tidlige stadier af graviditeten reduceres immunitet kunstigt, så kroppen ikke skubber væk en fremmed celle (et begynnende foster). På denne baggrund begynder fremtidige mødre ofte at blive syge. Jordbær understøtter kroppens styrke og sundhed i denne svære periode.
 2. Antimikrobiel handling. Jordbær understøtter ikke kun immunsystemet, men har også fremragende antiseptiske egenskaber. Dette hjælper med at tackle forskellige betændelser i mundhulen og i maveslimhinden.
 3. Til udvikling af fosteret. Jordbærsammensætningen indeholder en enorm mængde folsyre, som er nødvendigt for fosteret i de tidlige stadier. Dette er en af ​​de vigtigste vitaminer under graviditet, som er ordineret til alle kvinder i planlægningsfasen og op til 14 ugers graviditet inklusive. Under udviklingen af ​​babyen i livmoderen beskytter en tilstrækkelig mængde folsyre babyen mod misdannelser i føtalets neurale rør, folsyre er essentiel for dannelsen af ​​barnets centrale nervesystem.
 4. Til tarmen. Sammensætningen af ​​jordbær indeholder en enorm mængde pektin og kostfiber, som letter tarmen, hjælper forsigtigt med at tackle forstoppelse. Dette er meget vigtigt for en gravid kvinde, da forstoppelse i de tidlige og sene stadier udvikler sig meget ofte.
 5. Til syne. Jordbær er rige på retinol, som er involveret i dannelsen af ​​føtalorganerne i synet. Tilstrækkelige mængder A-vitamin hjælper også med at bevare modersyn.
 6. For knoglerne. Som en del af jordbær er der meget nødvendige sporstoffer, der hjælper med at bevare sundheden for mors knogler, hår og negle. Calcium, fosfor, magnesium er ekstremt nødvendige, under graviditet mangler de ofte dem. Mangel på disse mikroelementer er manifesteret ved skørne negle og hår, tandproblemer, kramper i lemmerne.Derudover er calcium og fosfor grundlaget for dannelsen af ​​fosterets skelet, en fremragende forebyggelse af raket.
 7. For hjertet. En stor mængde kalium letter arbejdet i hjertet og kredsløbssystemet, der tvinges til at arbejde på to organismer. Fjernelse af en alvorlig belastning hjælper med at slippe af med hævelse og smerter i hjertet.
 8. For nerverne. Sammensætningen af ​​røde saftige bær indeholder en masse B-vitaminer, som positivt påvirker nervesystemets tilstand. Regelmæssigt forbrug af jordbær hjælper med at slappe af, slippe af med angst og irritabilitet. Derudover er jordbær så velsmagende og duftende, at de er i stand til at hæve deres humør for en fremtidig mor med et af deres udseende.
 9. Til huden. Jordbær er rige på tocopherol, hvilket er vigtigt for hudens elasticitet. En tilstrækkelig mængde E-vitamin i sammensætningen af ​​produktet giver en kvinde beskyttelse mod strækmærker og mulig forebyggelse af arbejdstårer.

Hvis din graviditet faldt sammen med den modne sæson af saftige og søde jordbær - skal du bruge denne periode. Det menes, at du i hele sæsonen har brug for at spise mindst en spand jordbær, dette fører til fornyelse af kroppen. Men husk, at dette skal gøres meget omhyggeligt.

Hvilken skade er jordbær under graviditet?

Jordbær er faktisk ikke kun velsmagende og sunde bær, de indeholder også mange negative aspekter, som du har brug for at vide om på forhånd.

Hvad er skade på jordbær under graviditet

 1. Allergi. Det vigtigste minus er produktets høje allergenicitet. Jordbær forårsager ofte en reaktion hos mennesker, de manifesterer sig som et hududslæt med svær kløe, blemmer og irritation. Hvis en kvinde er allergisk over for jordbær, er det strengt kontraindiceret at spise det under graviditet. Hvis reaktionen var i barndommen, skal du også opgive bæret, da alle processer under graviditet forværres. Selv hvis der ikke er nogen allergi, er det umuligt at læne sig på jordbær i den sene graviditet. Efter 30 uger dannes barnets egen immunitet, og misbrug af allergener i denne periode kan få barnet til at blive allergisk. For at beskytte dig selv og din baby er det nok at forbruge ikke mere end 200 gram jordbær om dagen, 2-3 gange om ugen, ikke mere. Læger siger, at denne dosis er sikker under graviditet.
 2. Salpeter. Det andet store minus er tilstedeværelsen af ​​kemikalier i bærens sammensætning. Hvis du spiser jordbær tidligere end sæsonen, forarbejdes bæret mest med nitrat og andre stoffer, som kunstigt fremskynder modningsprocessen. Der er ikke noget nyttigt i en sådan bær, derudover kan det at spise kunstigt dyrkede jordbær føre til madforgiftning. De skadelige virkninger af jordbær gælder for bær, der bringes langvejs fra. Så at de møre og saftige jordbær overlevede transporten og bevarede deres præsentation, behandles det med specielle stoffer. At spise en sådan jordbær under graviditet er bestemt ikke det værd. Hvis du vil beskytte dig selv i denne afgørende periode, er det nok at spise jordbær strengt i højsæsonen, når bæren modnes i din region.
 3. Parasitter. Mange parasitter har en fækal-oral infektionsvej og kommer ofte ind i den menneskelige krop med bær, der vokser tæt på jorden. Først og fremmest taler vi om rundorme, der kommer ind i den menneskelige krop, kan trænge ind i vævene og endda lungerne og forårsage en konstant og årsagsløs hoste. Under graviditet er parasitter ekstremt farlige, da de fratar fosteret grundlæggende ernæring, udtømmer kvindens krop og truer barnets overlevelse. Det er meget simpelt at få parasitter gennem jordbær - ascarisæg kommer sådan til vores bord. Du kan slippe af med risiko, hvis du skyller jordbærene grundigt inden brug. Hvis du er gravid, skal dette gøres 2-3 gange.

Derudover kan en stor mængde jordbær provosere deponering af nyresten, da oxalsyre, der findes i bæret, binder calcium og provokerer deponering af oxolater. Med en tendens til urolithiasis er det bedre at nægte at bruge bær. Derudover kan en stor mængde organiske syrer i sammensætningen af ​​jordbær fremkalde uterus tone.

Hvordan redder jordbær til vinteren?

Selvfølgelig er det bedst at spise jordbær i højsæsonen - på dette tidspunkt er bæret så sikkert og sundt som muligt. Men dette er en temmelig kort periode, bare et par måneder, hvordan man kan holde en sød godbid om vinteren for at nyde smagen af ​​duftende sommer? Valgmulighederne til at fremstille kompoter og konserveringer forsvinder øjeblikkeligt, da de fleste af de nyttige komponenter mistes under varmebehandling. For at holde jordbærene i deres originale form kan du blot fryse dem. Når frosne er konserveret, er alle vitaminer konserverede, jordbær forbliver lige så sunde og duftende. Husk, at sådanne jordbær skal optøes gradvist - overfør først beholderen med bær til køleskabet, og læg den derefter på bordet, når jordbærene fryser. Hvis du stadig er vant til marmelade, kan du hakke bæret med en blender, blande med sukker og fryse i denne form. Efter afrimning får du ægte, velsmagende og vigtigst af alt, sund marmelade, som kan bruges som du vil. Fra afrimede jordbær fremstiller frugtdrikke, juice, gelé, marmelade, bær tilsættes chokolade og kager. Hold jordbær rigtigt og få hele paletten med smag og aroma af saftige bær!

Jordbær er altid i fryseren til en god husmor. Når alt kommer til alt kan det ikke kun bruges som mad, men også lave nyttige ansigtsmasker, isterninger og løsninger til skylning af hår fra bær. Hold jordbær til rådighed - det vil ikke kun glæde dig med dens smag, men også hjælpe dig med at altid se smuk og velplejet ud!

Video: fordelagtige egenskaber og vitaminer fra jordbær

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer