Kan gravide kvinder spise grapefrugt?

Nogle mødre spekulerer på, hvorfor babyen har en allergi eller andre sundhedsmæssige problemer? Meget ofte er der lagt visse patologier i den prenatal periode. Det vil sige, at hvis babyen er allergisk, kan årsagen til dette være en kombination af mange faktorer. Dette kan omfatte genetik og en prædisposition af forældre til allergier, sterile levevilkår. Meget ofte er årsagen til madallergier misbrug af allergener under graviditet. Alle ved, at nogle fødevarer er i fare. Blandt dem er chokolade, jordbær, nødder, honning, citrus. Brug dem under graviditet skal være meget forsigtig, skal du kende foranstaltningen. I denne artikel vil vi tale om grapefrugt - hvor sikker citrus er under graviditet, og hvad er dens virkning på en kvindes og et barns krop.

Kan gravide kvinder spise grapefrugt

Fordelene ved grapefrugt for en gravid kvinde

Grapefrugt er en hybrid af appelsin og pomelo. Denne fantastiske, saftige, søde og på samme tid bitre smag af citrus er ønsket af mange mennesker, især kvinder i en interessant position. Sammensætningen af ​​grapefrugt er forbløffende - den indeholder en enorm mængde vitaminer og mineraler, fiber og organiske syrer. Citrus er rig på kolossale mængder C-vitamin og kalium. Alt dette har en positiv effekt på en gravid kvindes helbred.

 1. Det høje niveau af askorbinsyre i sammensætningen af ​​frugten beskytter en kvinde mod forkølelse og influenza og understøtter immunitet i efteråret-vinterperioden. I de tidlige stadier af graviditeten nedsættes immuniteten kunstigt, så kroppen ikke skubber væk et fremmedlegeme, der fastgøres til livmodervæggen. På baggrund af denne sygdom opstår de meget ofte.
 2. Hvis du foretrækker et fuldgyldigt stykke grapefrugtjuice sammen med papirmasse til juice, får du dyrebar kostfiber, som uændret kommer ind i tarmen og renser den for afføring. Forstoppelse forekommer ofte under graviditet, så citrus kommer godt som aldrig før.
 3. Grapefrugt indeholder en enorm mængde folinsyre, hvilket er meget nødvendigt i de tidlige stadier af graviditeten. Vitamin B9 er involveret i dannelsen af ​​fosterets centrale nervesystem, det beskytter babyen mod mulige misdannelser i nervesystemet.
 4. Grapefrugtjuice kan sættes til kødretter, så de absorberes bedre. Dette vil gøre et tungt fedtholdigt måltid lettere. Efter grapefrugtsaus vil du ikke føle døsighed eller mavesmerter.
 5. Frugten indeholder tocopherol. Dette vitamin forbedrer hudens tilstand, gør vævene mere elastiske. Dette hjælper med at forhindre strækmærker og fødselsskader.
 6. På trods af frugtens rige og varierede sammensætning har citrusindholdet et lavt kalorieindhold, hvilket gør den til en fantastisk tilføjelse til enhver diæt. Brug af grapefrugt under graviditeten kan du ikke bekymre dig om de ekstra pund - de er ikke bange for dig.
 7. Grapefrugt er rig på vitamin A. Retinol har en positiv effekt på en kvindes syn, beskytter nethinden mod mulige arbejdsbelastninger, så der ikke er nogen peeling. Derudover er en tilstrækkelig mængde vitamin A i kroppen forebyggelse af sygdomme i føtalorganerne i synet.
 8. Grapefrugt har forfriskende og tonic egenskaber, der hjælper en kvinde med at komme sig, genvinde arbejdsevnen og samle sine tanker. Hvis du endnu ikke er gået i barselsorlov og fortsætter med at arbejde, er det netop det, du skal koncentrere dig.
 9. En stor mængde kalium gør frugten simpelthen uundværlig for hjertet - det reducerer risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde, perfekt beroliger, stabiliserer blodtrykket, sænker kolesterol i blodet.Og vigtigst af alt er, at etablering af hjerte og nyrer hjælper med at tackle ødemer, reducere den enorme belastning, som kroppen oplever under graviditeten.
 10. Grapefrugt er meget nyttigt for mødre, der lider af diabetes. Citrus kan hurtigt og sikkert sænke blodsukkeret.
 11. Der er meget pantothensyre i grapefrugt, hvilket er nødvendigt for dannelsen af ​​babyens endokrine system.
 12. Calcium og magnesium i sammensætningen af ​​frugten er essentielle sporstoffer til opbygning af babyens knoglevæv, en fremragende forebyggelse af sygdomme i barnets muskel-skelet-system i fremtiden. Derudover vil en tilstrækkelig mængde magnesium og calcium beskytte den gravide mod beslaglæggelse af ekstremiteterne, som forekommer meget ofte i slutningen af ​​graviditeten.
 13. Grapefrugt har en speciel - sød, bitter og syrlig smag på samme tid. Denne smagsbuket hjælper en kvinde med at tackle toksikose. En skive grapefrugt spist efter måltider kan hjælpe med at forhindre kvalme og opkast.

Nyttig ikke kun selve frugten, men også dens essentielle olie. Det bruges til kosmetiske formål. En stor mængde E-vitamin i olien gør produktet uundværligt for at forhindre strækmærker. Olie skal regelmæssigt påføres huden i maven, hofterne og brystet. Det absorberes godt og efterlader ingen fedtede eller klæbrige rester. Derudover beroliger og lugter lugten af ​​æterisk olie perfekt.

Hvad er faren for at spise grapefrugt under graviditet?

Hvad er faren for at spise grapefrugt under graviditet?
Den største fare er et allergen. Men hvis kvinden selv ikke er allergisk over for citruser, er der ingen grund til at bekymre sig og bekymre sig forgæves. Det er nok at observere foranstaltningen ved at spise grapefrugt - højst 200 gram papirmasse om dagen. I den sene graviditet skal mængden af ​​citrus, der spises pr. Dag, halveres, eller citrus bør udelukkes helt fra kosten. Faktum er, at efter 32 uger begynder at danne barnets egen immunitet, forskellig fra moders,. På dette tidspunkt kan misbrug af allergener forårsage udvikling af allergier hos babyen i fremtiden.

Misbrug af frugt kan sætte en belastning på leveren, syrer kan korrodere maveslimhinden. Ved gastritis og mavesår anbefales friskpresset citrusjuice ikke, især på tom mave og i ufortyndet form. I øvrigt, hvis du spiser grapefrugt på tom mave, kan det forårsage buk, kvalme, halsbrand. At drikke grapefrugtjuice er bedst gennem et rør for at beskytte tandemaljen mod syre. Og efter at have spist citrus, skal du børste dine tænder eller i det mindste skylle munden.

Grapefrugt har en karakteristisk bitter smag, der er koncentreret i en film af citrus, der deler skiverne. Derfor er du nødt til at spise frugten korrekt for at slippe af med bitterheden og rengøre denne film. Det indeholder mange glycosider, der er gode for hjertet. Samtidig har de en kraftig toniceffekt, dette kan forårsage en reduktion i livmoderen og truslen om spontanabort.

Det er bedst at spise grapefrugt med andre frugter - de skal skæres og krydres med yoghurt, du får en lækker og sund dessert. Citrus går godt med fisk og kød, komplementerer enhver grøntsags- og kødssalat. Grapefrugt giver ikke kun retterne en subtil citrus smag og aroma, men dekorerer dem også perfekt og glæder sig over lyse farver og nuancer.

Video: Sundhedsmæssige fordele ved grapefruits

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer