Kan gravide kvinder spise dadler?

Datoer er et populært produkt. I Europa konsumeres de oftere i form af tørrede frugter. I Asien og Afrika er datoer mere udbredt. Her bruges de i forskellige former og bruges ofte til madlavning. Det er kendt, at tørrede frugter ikke kun bevarer egenskaberne ved den originale frugt, men også erhverver nye. Datoer indeholder et stort antal forskellige stoffer. Kan de bruges af gravide kvinder?

Kan gravide spise dadler

Generel information

Datoer er frugterne af dadelpalmerne. Denne tørrede frugt er kendt i mange årtusinder. Faktum er, at datatreet er meget frugtbart og bærer frugt i årtier. I landene i det antikke øst var datoer et af de billigste og mest overkommelige produkter. Beboere i Indien mener, at datapalmen kommer fra deres land. Nu er denne plante almindelig i Nordafrika og Asien.

Datopalmen vokser omkring 6 år før den første høst, og derefter bringer yderligere 60 år ca. 10 kg frugt. Frugt konsumeres normalt i form af tørrede frugter, der tidligere er tørret naturligt. I Indien tilberedes en national drink, der minder om vin fra datoer. Det vides, at datoer har et højt kalorieindhold og en næringsværdi. De bliver taget med på lange ture gennem ørkenen for at tilfredsstille deres sult.

Fordelene ved datoer

Datoer er rige på mange sporstoffer og vitaminer. Deres biologiske aktivitet er ret høj. Fordelene ved datoer er som følger:

 1. En positiv effekt på mave-tarmkanalen. Datoer har meget fiber. 100 g af dette produkt indeholder cirka 7 g fiber. Dette stof kommer ikke ind i kroppen. Det passerer gennem fordøjelseskanalen, irriterer tarmvæggen og forbedrer peristaltis og hjælper med at slippe af med forstoppelse. Derudover er fiber vigtig for de bakterier, der bor i tarmen. Henter fiber producerer de vitaminer, der kommer ind i den menneskelige krop.
 2. Forbedring af nervesystemet. Sammensætningen af ​​datoer inkluderer nogle repræsentanter for B-vitaminer.De er nødvendige for at normalisere metabolismen. Derudover hjælper disse vitaminer med at fungere nervevævet.
 3. Forbedring af syn og hudtilstand. Disse effekter opnås på grund af tilstedeværelsen af ​​vitamin A eller retinol i datoer. Takket være dette vitamin er en person i stand til at se konturerne af genstande, selv i dårlig belysning. Med sin mangel udvikles et fald i skumringssyn, populært kaldet "natblindhed". Derudover er A-vitamin essentielt for hud, hår og negle. Han støtter deres skønhed, helbred og ungdom.
 4. Styrke hjertemuskelen og knoglemusklerne. Datoer er rige på et sådant element som kalium. Det udfører en vigtig funktion for at sikre sammentrækning af hjertemuskelen. Med mangel på kalium udvikles forskellige slags arytmier. Mennesker, der lider af hjertesvigt, ordineres endda brugen af ​​datoer som en kilde til kalium. Derudover har skeletmuskler også brug for kalium for at fungere korrekt.
 5. Styrke knoglevæv. Datoer har meget calcium. Det er det vigtigste mineral i sammensætningen af ​​knogler. Derudover er calcium nødvendigt for at sikre blodkoagulation under blødning samt for at styrke tænder og negle.
 6. Forbedring af blodkoagulation. Ud over calcium, som er nødvendigt for implementeringen af ​​denne proces, har datoer et andet vigtigt element - vitamin K. Dette vitamin, kaldet vikasol, har en direkte virkning på blodkoagulationssystemet. Det er endda ordineret til blødning.
 7. Bekæmpelse af anæmi. Datoer indeholder hovedstoffet, hvis mangel fører til den mest almindelige form for anæmi - jern. Dagligt jernindtag hjælper med at forhindre jernmangelanæmi. Derudover har dadler askorbinsyre. Det hjælper med at forbedre optagelsen af ​​jern og fremskynde dens indtagelse i kroppen.

Skader og kontraindikationer

Ud over nyttige egenskaber har datoer en række negative virkninger på kroppen. Ikke alle mennesker kan spise dem. Kontraindikationer for brug af datoer er som følger:

Skader og kontraindikationer for gravide kvinder

 1. Fedme. Datoer er et meget kaloriprodukt. 100 g af denne tørrede frugt indeholder 200 kcal. Det er bedre for folk, der er overvægtige fra denne delikatesse at nægte. Derudover er der en masse kulhydrater i datoer, hvilket også er dårligt for et tal.
 2. Diabetes mellitus. Ud over kalorieindhold har datoer en anden funktion - højt sukkerindhold. Dette gør dem velsmagende, men samtidig er det en kontraindikation for diabetikere.
 3. Patologi i tænderne. Denne kategori inkluderer karies, stomatitis og pulpitis. Faktum er, at sukkeret indeholdt i datoer påvirker tænderne dårligt. Det er en grobund for mikroorganismer, der forårsager en række inflammatoriske sygdomme i mundhulen.
 4. Diarré. Som allerede nævnt accelererer datoer tarmens bevægelighed. Dette er godt til behandling af forstoppelse, men diarré kan kun forværre brugen af ​​datoer.
 5. Hyperkaliæmi. Nogle mennesker på grund af forskellige egenskaber ved kroppen øgede kalium i blodet. Da datoer indeholder en stor mængde kalium, bør sådanne mennesker ikke spise dem.

Er det muligt for gravide kvinder?

Gravide hustruer overvåger omhyggeligt deres kost og spiser kun tilladte produkter. Vi kan bestemt sige, at datoer for gravide ikke kun er mulige, men også nødvendige. Gravide kvinder lider ofte af forstoppelse, hvilket datoer hjælper dem med at klare. Derudover øges behovet for vitaminer under graviditeten, hvilket også er en indikation for brugen af ​​denne tørrede frugt.

Et andet træk ved gravide er den hyppige udvikling af jernmangelanæmi. Som allerede nævnt hjælper datoer med at forhindre udviklingen af ​​denne patologi. Det er især nyttigt at bruge datoer før fødsel. For det første, fordi de forbedrer blodkoagulation, og fødsel er altid blodtab. For det andet forbedrer datoer tonen i livmodermusklerne. Dette fører til en acceleration af fødselsprocessen, hvilket gør dem lettere og mindre lange.

Således kan vi konkludere, at datoer bringer en masse fordele for en gravid kvindes krop. De indeholder de stoffer, som en kvinde har brug for i denne periode af sit liv. Det er dog værd at huske kontraindikationer. En kvinde, der har mindst en af ​​dem, kan ikke bruge datoer.

Video: fordelene og skadene ved datoer for kroppen

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer