Kan gravide kvinder spise selleri?

Foråret kommer, og haven senge er grønne med forskellige urter og krydderier. Den vordende mor forbereder aktivt salater, der vil være nyttige for hendes helbred, såvel som for babyens udvikling. Specifik krydret selleri er et fremragende valg for en gravid kvinde, da det indeholder en betydelig mængde nyttige elementer.

Kan gravide kvinder spise selleri

Kemisk sammensætning og fordele

Selleri betragtes som en af ​​de mest populære grøntsager i verden. Rot- og knasende stængler bruges til mad, hvilket giver skålen en unik smag og aroma. Men mest af alt er kulturen værdsat for sin rige sammensætning:

 • vitaminer fra forskellige grupper (B, C, A, E, K og andre);
 • organiske og fedtsyrer;
 • antioxidanter;
 • mikro- og makroelementer (kalium, selen, magnesium, zink, jern, fosfor, svovl, mangan og andre);
 • udskiftelige og essentielle aminosyrer (tyrosin, asparagin);
 • ethere;
 • kostfiber.

Planten giver den største fordel i frisk form - den kan tilsættes salater eller bruges som en separat sideskål.

På grund af dens sammensætning er selleri meget nyttigt under graviditet.

 1. Foryngelse. Fedtsyrer og antioxidanter bidrager til fornyelse af celler og deres regenerering.
 2. Beroligende virkning. Juice fra selleri stilke beroliger nervesystemet og bremser produktionen af ​​stresshormoner, hvilket sikrer en sikker og sund søvn for den vordende mor. Selleri forhindrer også udviklingen af ​​neurose, panikanfald og depression.
 3. Forbedrer fordøjelsen. Estrerne i sammensætningen af ​​krydderierne stimulerer appetitten og forbedrer udskillelsen af ​​saltsyre og bidrager også til produktionen af ​​fordøjelsesenzymer. Kostfiber giver den normale dannelse af afføring og rettidig tarmbevægelse, hvilket er vigtigt for forventningsfulde mødre med kronisk forstoppelse.
 4. Reducerer allergisymptomer. Selleri-antioxidanter registrerer rettidigt histamin, binder og fjerner det fra kroppen.
 5. Reducerer betændelse. Ester og vitaminer styrker den menneskelige immunitet og hjælper også med at reducere symptomerne på betændelse: vævshævelse, rødme, følelsesløshed, ømme smerter.
 6. Regulerer vand-saltbalancen.
 7. Sænker blodsukkeret og dårligt kolesterol.
 8. Forbedrer det kardiovaskulære system. Krydderier renser væggene i blodkar fra aterosklerotiske kolesterolplader, træner hjertemusklen, forbedrer blodgennemstrømningen.
 9. Det giver en vanddrivende effekt. Selleri fjerner overskydende væske fra kroppen og hæmmer derved ødemer hos gravide kvinder.
 10. Fremstiller en afføringsmiddel. En afkok af planten bruges med succes til behandling af kronisk forstoppelse og hæmorroider hos vordende mødre.
 11. Det behandler urininfektioner. Saft og bouillon bruges til behandling af infektiøse og inflammatoriske sygdomme (urethritis, pyelonephritis, glomerulonephritis, cystitis og andre).

Sådan bruges

Den mest nyttige friske selleri. Plantens blade og stængler bruges som ingrediens til salat, og roden er revet og tilsat supper, hovedretter.

Sådan spiser du selleri

Også fra råvarerne kan du tilberede en afkok eller infusion, presse frisk juice.

Den vordende mor anbefales at drikke et halvt glas sådan en drink om dagen for at styrke fordøjelsessystemet og opretholde immunitet. Ernæringseksperter rådgiver fortynding af ferskvand i et forhold mellem et og et. Du skal også drikke juice eller en afkogning i små portioner (opdele hele det daglige volumen i flere tilgange). En sådan drink absorberes bedst en halv time før et måltid.

Under tilberedningen af ​​saft skal du sørge for, at plantens frø, som kan være giftig, ikke kommer ind i den.De kan også styrke livmoderen, som i tilfælde af en mislykket graviditet øger risikoen for spontanabort i de tidlige stadier eller for tidlig fødsel i det senere.

Det anbefales at krydre selleriretter med olivenolie eller fedtfattig creme fraiche, så det ikke kun forbliver sundt, men også ikke-nærende.

Hvis krydderødden føjes til supper og side retter, bør mængden ikke være mere end to spsk pr. 1 kg af den færdige parabol.

Bivirkninger

Selv hvis den fremtidige mor ikke har nogen kontraindikationer for brugen af ​​selleri, er det ønskeligt at begrænse brugen til 12 ugers graviditet.

Du kan ikke bruge krydderier og gravide kvinder med følgende symptomer og patologier:

 • pyelonephritis hos gravide kvinder;
 • svangerskabs- eller diabetes mellitus;
 • urolithiasis og andre sygdomme i urinsystemet;
 • smerter i korsryggen og maven;
 • vaginal afladning med blod;
 • øget uterus tone, en følelse af en "sten" mave;
 • øget surhedsgrad i maven og beslægtede patologier (gastritis, mavesår, colitis, flatulens, halsbrand);
 • individuel intolerance over for produktet;
 • allergi mod gule og grønne grøntsager og frugter, bær.

Graviditetskomplikationer (adskillelse af placenta eller hæmatom, patologi med livmorstruktur, intrauterin væksthæmning, risiko for spontanabort, isthmisk-cervikal insufficiens osv.).

I nærvær af alvorlig toksikose kan krydderier irritere maveslimhinden og forværre tilstanden (provokere opkast.)

Krydret greener stimulerer også øget gasdannelse i tarmen, så når du har spist det, kan du "rumle" din mave og oppustethed. Hvis denne tilstand observeres i de senere stadier, kan den vordende mor opleve alvorligt ubehag, da de overfyldte tarme lægger pres på livmoderen og forårsager mavesmerter (området omkring navlen).

Efter 30 ugers graviditet skal selleri spises omhyggeligt for ikke at provokere for tidligt fødsel.

Læger anbefaler heller ikke at spise krydderier til kvinder, der kun planlægger en graviditet i den nuværende menstruationscyklus.

Unge stængler af selleri er et fremragende supplement til enhver fad, tilføj den en karakteristisk smag og aroma. Derudover er de meget gode for helbredet, især hvis du tager forholdsregler og ikke misbruger afkog og juice fra friske urter. Hvis der under brug af krydderier var der ubehag og ubehagelige symptomer, skal modtagelsen hurtigt stoppes.

Video: fordelene og skadene ved selleri

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer