Kan gravide kvinder indånde kartofler?

Enhver sygdom under graviditet er meget uønsket. Når alt kommer til alt kan selv en mild forkølelse på dette specielle tidspunkt forårsage komplikationer. Derfor er det absolut nødvendigt, at alle forventede mødre er interesserede i, hvad de overkommelige midler i deres position hurtigt kan klare en hoste og en løbende næse. En sådan universel metode findes, og den er længe blevet brugt med succes i praksis. Dette er indånding over et par kogte kartofler. I betragtning af det faktum, at selv de enkleste medicin ikke kan tages under graviditet, kan denne folkestestede metode i århundreder betragtes som en ideel mulighed til hjemmebehandling.

Kan gravide kvinder indånde kartofler

Fordelene ved den gamle måde

Den blotte kendsgerning, at den kendte metode til inhalering af kartoffeldampe er blevet brugt af mange generationer, fortjener respekt. Og denne type hjemmebehandling har mange fordele. Bemærk de vigtigste:

 1. Ethylalkoholelementer findes i kogte kartoffeldampe såvel som dipropylenglycol og tetradecan.
 2. Ved indånding af dampe aktiveres metaboliske processer.
 3. Selv efter den første session med hjemmeterapi aftager hævelse i nasopharynx markant.
 4. Healende damp har en antiinflammatorisk virkning.
 5. Proceduren forbedrer blodcirkulationen på dampstedet.
 6. Selv en kort inhalation forbedrer udstrømningen af ​​sputum fra bronchierne.

Dette er kun en del af de gunstige egenskaber ved kartoffeldamp. Derfor kan den vordende mor godt drage fordel af en forkølelse med en så overkommelig, men meget effektiv måde at behandle på. Eksperter, der har foretaget en række undersøgelser, beviste, at ved indånding af kartoffeldamp tilvejebringes op til 40% af slimhindeklarering, det vil sige de mindste partikler af støv, snavs og andre skadelige urenheder udskilles fra kroppen sammen med sputum. Selvfølgelig med al anvendeligheden af ​​denne terapimetode er der kontraindikationer. Det er sandt, at antallet af begrænsninger er ubetydelige.

Liste over kontraindikationer

Af naturlige årsager vil hovedårsagen til at nægte indånding over kogte kartofler være tilstedeværelsen af ​​en allergisk reaktion på dette populære produkt. Selv om dette fænomen er ekstremt sjældent, men der er stadig sådan information. Desuden kan intolerance være medfødt eller erhvervet. Denne faktor spiller ikke en rolle. Det er vigtigt, at den vordende mor, før den tog en beslutning om at prøve sådanne inhalationer på sig selv, konsulterede en læge.

Andre kontraindikationer:

 • lungebetændelse på ethvert trin i udviklingen af ​​patologi;
 • næseblod;
 • temperatur over 37,5 grader;
 • akut bihulebetændelse (denne sygdom kræver yderligere specialistrådgivning).

Ud over disse forhold anbefales dampindånding ikke til kvinder, der har ustabilt blodtryk og cerebrovaskulære problemer.

Sådan udføres indånding

Hvis der ikke er kontraindikationer, kan du gøre dig bekendt med reglerne for udførelse af hjemmeterapi med kartoffelpar. I princippet er disse henstillinger ikke noget nyt, men de skal stadig huskes.

Sådan inhaleres kartofler

Så kartoflerne koges i cirka femten minutter. Det er meget vigtigt ikke at fordøje produktet, knolde skal forblive intakte. Et vigtigt punkt: i forberedelsesprocessen skal det tages i betragtning, at mængden af ​​vand i skålene skal være sådan, at væsken helt dækker rodafgrøderne. Når kartoffelen opnår det ønskede beredskabsniveau, skal beholderen placeres på en jævn bred overflade. Dette krav dikteres af oprettelsen af ​​et sikkert miljø til manipulation.

Yderligere handlinger:

 1. En gravid kvinde skal sidde behageligt og bøje sig lidt over opvasken og gemme sig med et tæppe over hovedet.
 2. Bøj ikke for lavt over beholderen, fordi du kan få en forbrænding i dit ansigt.
 3. Hvis der opstår en ubehagelig eller smertefuld fornemmelse eller svimmelhed, skal indånding straks stoppes.
 4. For at sikre, at proceduren er helt sikker, skal du først samle langt hår i en bolle og fikse smellet med det usynlige hår.
 5. Den mest praktiske tid til dampindånding er aftenstimerne. Det er bedre at gennemføre helingssessioner lige før sengetid, men du kan trække vejret over kartoflerne og straks efter at vågne op om morgenen.
 6. Og et andet vigtigt punkt er tidspunktet for det sidste måltid. Så enhver indånding er tilladt kun halvanden time efter at have spist.
 7. Efter proceduren kan du lægge dig lidt. En rolig tilstand vil kun bidrage til den helende effekt.

Sådan udføres indånding med en stærk hoste

Mange vordende mødre, der kender fordelene ved indånding med kartoffeldamp, tøver stadig med at udføre proceduren derhjemme på grund af intens hoste. I dette tilfælde er der også anbefalinger, der kan omsættes.

Hvis hosten forstyrrer normal vejrtrækning, kan den gravide kvinde ikke trække vejret over almindelige kartofler i deres uniformer, men over knolde, der knuses til en homogen masse. Du kan bruge kartoffelskræning til dette formål ved at tilføje en dråbe eukalyptusolie eller gran til den færdige bouillon. Disse estere giver en god strøm af sputum.

Ved intens hoste skal man stadig være i stand til at trække vejret korrekt under indånding: først skal du tage et par vejrtrækninger (3-4) gennem munden, og du er nødt til at udånde gennem næsen. Åndedrætsbevægelser skal være jævn. Varigheden af ​​proceduren til hoste kan variere fra fem til 10 minutter. Det hele afhænger af den fremtidige mors velvære.

Normalt efter 2-3 sessioner falder hosteintensiteten markant, og normal vejrtrækning gendannes.

Du kan opnå den maksimale effekt fra hjemmeproceduren, hvis du tilsætter lidt soda salt til sammensætningen til inhalation. Som allerede nævnt øger æteriske olier effektiviteten af ​​behandlingen, selv i minimale mængder.

Inhalationsbehandling kan kombineres med kartoffelkomprimeringer, som også er tilladt under graviditet. Men alle metoder og eventuelle kombinationer af dem skal diskuteres med en læge.

Video: hvordan man indånder kartofler

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer