Kan gravide foretage fluorografi?

Alt, hvad den vordende mor tænker på, er det længe ventede barn og hans tilstand. Hver kvinde forsøger at gøre alt for at bære korrekt, så det ikke påvirker babyens fremtidige sundhed. Derfor afviser gravide kvinder mange procedurer, der er i tvivl eller er potentielt farlige.

Er det muligt for gravide at udføre fluorografi

Det sker, at den observerende læge ordinerer passagen af ​​fluorografi. Normalt i dette øjeblik er mange i panik og forvirring. Blandt forventningsfulde mødre er der en opfattelse, der er tilstrækkeligt forankret til, at denne forskningsmetode er ekstremt farlig og uacceptabel.

Hvad er fluorografi?

Fluorografi - en røntgenundersøgelse af menneskelige organer med henblik på at diagnosticere åndedrætsorganets tilstand. Røntgenbilleder giver de oplysninger, der ikke kan opnås under en rutinemæssig undersøgelse. Det kardiovaskulære system kan også studeres ved hjælp af fluorografi. Denne diagnostiske metode ordineres ofte af læger til gravide for at opdage lidelser i kroppen og begynde at eliminere lidelsen. Rettidig indgriben hjælper med at undgå sundhedsmæssige problemer og at føde et barn. Så hvorfor frarådes det stærkt for gravide at bruge fluorografi, som de fleste af dem tror?

Fordele og ulemper ved denne procedure: udtalelse fra læger

Ifølge nogle, hvis der er ordineret fluorografi til tidlig graviditet, skal det kun ske i ekstraordinære tilfælde. Sådanne tilfælde inkluderer alvorlig lungesygdom. Uden mistanke om en farlig sygdom anbefales fluorografi ikke.

Andre læger mener, at der ikke er nogen trussel mod fosteret. Røntgenstråler rettes udelukkende til brystområdet og når ikke barnet og reproduktive organer.

Hvis du henter gennemsnittet fra de oplysninger, som eksperterne giver, er fluorografi helt sikkert, hvis graviditetsalderen er mere end tyve uger.

Mødrefluorografi

En kvinde ved ikke altid om sin sarte situation. Mistenker intet, kan hun fortsætte sin sædvanlige levevis med undtagelse af intet deri. Fluorografi kan også være blandt de sædvanlige procedurer og undersøgelser. Hvad skal man gøre i dette tilfælde, og hvad truer det?

Tidlig graviditet er den mest kritiske, enhver indgriben kan komplicere graviditeten og forårsage hende uoprettelig skade. Fluorografi, som mange andre procedurer, kan skade en ufødt baby. De nøjagtige konsekvenser kan imidlertid ikke kaldes på grund af aktiv cellereproduktion. Der er tidspunkter, hvor denne undersøgelse ganske enkelt er nødvendig. Når man har forladt det, kan man springe over alvorlige afvigelser ved opmærksomhed. I dette tilfælde kommer et specielt fluorografisk forklæde til hjælp for fremtidige mødre.

Typisk påføres et blyforklæde til patienter i brystområdet for at undgå eksponering. For gravide skal det placeres i maven, hvor barnet bruger sin fødselsperiode. Livmoren er langt længere end lungerne, hvilket sandsynligvis redder hende fra direkte eksponering for røntgenstråler.

Selv hvis risikoen forekommer minimal, er det værd at konsultere med specialister inden for genetik. Hvert liv og organisme er absolut unik, ingen kan vide på forhånd om konsekvenserne af virkningen af ​​en bestemt undersøgelse.

Hvad er konsekvenserne?

En kvinde kunne lave fluorografi, både ved og ikke at vide om graviditet.Hvis fluorografi påvirkede den tidlige periode negativt og forårsager ophør af graviditet, vil dette manifestere sig i form af blødning. Mange kvinder vil aldrig vide, at de var gravide, idet de tager det til for tidlig menstruation.

Hvis en kvinde, der er i en position, bevidst gik efter en sådan undersøgelsesmetode, skal hun nødvendigvis lave en ultralyd efter dette. Denne procedure viser stabiliteten i babyens tilstand og udvikling.

Konsekvenserne af fluorografi er ekstremt sjældne og ikke særlig alvorlige. Men dette forudsættes, at det blev udført efter otte måneders graviditet. Inden denne periode er sandsynligheden for at miste et barn stor.

Hvis fosteret med succes har overlevet øjeblikket af røntgenintervention, afspejles dette i de fleste tilfælde ikke i dets tilstand, og graviditeten fortsætter uden problemer.

Hvad siger udenlandske eksperter?

Mange lande har allerede forladt denne forskningsmetode. Dette gælder ikke kun forventningsfulde mødre, men også almindelige mennesker. Virkningen af ​​røntgenstråler påvirker ekstremt negativt den menneskelige krop, så mange besluttede at opgive dette diagnostiske format fuldstændigt. I denne henseende er det ikke paradoksalt, at lægeres meninger og udtalelser om fluorografi er ekstremt modstridende.

Hvad angår dem, der betragter fluorografi som sikre, er de sikre på dette og overbeviser patienter om dette. Dette argumenteres af det faktum, at den stråledosis, som en person modtager, ikke overstiger sikkerhedsstandarder. Det er også værd at bemærke, at i moderne medicin bruges de nyeste digitale enheder.

Men der er dem, der betragter denne metode som helt meningsløs og vigtigst af alt - skadelig. Hvis du graver dybere og leder efter svar på, hvad fluorografi er til, kan du finde det vigtigste svar - anerkendelse af tuberkulose. Sygdommen er forfærdelig og primært dødelig. Imidlertid er det næsten umuligt at identificere det i de tidlige stadier. Det viser sig, at denne undersøgelse udelukkende er rettet mod dem, der længe er blevet inficeret. Et opkald til en specialist, der er i position, kan kun begrundes med åbenlyse tegn og symptomer på sygdommen. Er det værd at udsætte en kommende mor og barn for meningsløse ondsindede procedurer?

Baseret på det foregående er det værd at bemærke for dig selv, at kuld truer i de tidlige stadier af graviditeten. Og det kommer ikke kun fra fluorografi. Det er nødvendigt at begrænse dig selv og barnet så meget som muligt fra virkningen af ​​tvivlsomme procedurer, i det mindste i den periode, der er inkluderet i risikozonen.

Hvad skal man gøre?

Når hun har oplysninger om, hvor skadelig eller sikker røntgen det er, drager hver gravid kvinde konklusioner for sig selv. Måske vil dette medføre en fuldstændig afvisning af proceduren. Eller måske vil hun, under hensyntagen til alle nuancerne vedrørende udtrykket, alligevel ty til det i tilfælde af en obligatorisk udnævnelse af en læge.

Hvad skal man gøre for dem, der snart planlægger at blive forældre, men er bekymrede over barnets fremtidige befrugtning og sundhed? Læger siger, at der i sådanne tilfælde ikke er noget at bekymre sig om. Undersøgelsen skal planlægges uden at ændre tidsplanen. Enhver sygdom og neoplasma skal diagnosticeres i de tidlige stadier.

Før den planlagte befrugtning skal begge ægtefæller gennemgå fluorografi. Tuberkulose er en let overført sygdom. Både mænd og kvinder er i fare. Den vordende mor skal undersøges på forhånd, for hvis hun gør det under graviditeten, er det forbudt under fødsel og amning. Dog anbefaler læger stadig fluorografi et par uger før undfangelsen.

Video: er det muligt at lave røntgenstråler og fluorografi under graviditet

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer