Gulerodstopper - medicinske egenskaber og kontraindikationer

Lys gulerodsrødgrøntsag har længe været en af ​​de vigtigste på vores borde og i folkemedicinske kister. Mange mennesker kender til de fordelagtige egenskaber ved en orange grøntsag. Imidlertid ved ikke alle om de helbredende virkninger af gulerodtopper, mens det er en værdifuld medicin. Og hvor ofte dette "guld" vokser meget tæt - i sin egen have, og det kastes så let væk. Hvad er nyttige gulerodsblade, hvordan man høster og anvender dem - vi fortæller videre.

Gulerod toppe

Hvad er fordelene ved gulerodtopper: sammensætning og terapeutisk effekt

Alle ved, at gulerødder er rige på vitamin A, den mest værdifulde helings- og regenererende komponent, der hjælper med at lindre betændelse, regenerere væv og forbedre synet. I toppen af ​​gulerødder er dette stof ikke mindre end i rodafgrøderne, og derudover indeholder det:

 1. C-vitamin, som bidrager til dannelsen af ​​immunitet, har en stærk antioxidanteffekt, styrker det vaskulære system, fremskynder helingen, understøtter kroppens styrke og hjælper med at forblive ung.
 2. Vitaminer i gruppe B, K, der stimulerer nervøse og metabolske processer, bidrager til, at de interne systemer fungerer korrekt.
 3. Zink og selen involveret i stofskiftet, renser og forbedrer hudens og de indre organers tilstand, opretholder hormonel balance, herunder det nødvendige for, at den mandlige krop danner sædvæske og opretholder prostatakirtelens sundhed.
 4. Kalium, der stimulerer det kardiovaskulære system og nyrer, hjælper med at bevare vandbalancen, rense kroppen, normalisere blodtrykket og hjerterytmen.
 5. Furocoumarins og flavonoider, der stopper udviklingen af ​​ondartede tumorer, renser kroppen for toksiner, reducerer kolesterol og risikoen for at udvikle fibrøst væv.
 6. Chlorophyll og antibakterielle stoffer, der har antiseptiske og antimikrobielle effekter, samt rensning af blodet.

På grund af den komplekse virkning af alle disse stoffer, anvendes gulerodtoppe og medikamenter derfra til at behandle en række sygdomme: som et uafhængigt værktøj til at lindre milde eller kroniske symptomer, såvel som en understøttende komponent til behandling af alvorlige lidelser.

Gulerod toppe hjælper:

 1. For at fjerne inflammatoriske processer skal du fremskynde helingen af ​​beskadigede væv, helbrænde forbrændinger og mange andre typer skader.
 2. Rens huden for svampesygdomme, dermatitis af forskellige oprindelser, acne. Gendan en sund hudfarve, dens elastiske og tonede kontur samt forlæng ungdommen.
 3. At rense blodet for toksiner, kolesterol, skadelige mikroorganismer.
 4. Øg fertiliteten, forbedrer kvaliteten af ​​kimceller og normaliserer produktionen af ​​hormoner. Derudover hjælper dette greener med at holde muskler og kar i god form, og dette hjælper både med at øge kroppens samlede udholdenhed og øge styrken. Brug af en sådan afrodisiakum i voksen alder hjælper med at bevare fornøjelsen ved seksuel aktivitet indtil alderdom.
 5. Stimulere nyrefunktion. Dette materiale hjælper med at nøje opløse saltaflejringer i vævene, det bruges til sygdomme i udskillelsessystemet for at lindre smerter og fremskynde helingen. Med så alvorlige sygdomme er det imidlertid nødvendigt at drøfte brugen af ​​folkemedicin med en læge.
 6. Desuden anbefales toppe af gulerødder i diæternæring. På grund af sin rige sammensætning, der inkluderer værdifulde proteiner og fiber, giver denne krydderi dig mulighed for at mætte hurtigere og opretholde styrke og energi under faste og med begrænset ernæring.Derudover renser produktet tarmene og eliminerer ubehagelige symptomer, såsom flatulens og oppustethed.
 7. Værktøjet kan bruges til kvalme og beruselse til en hurtig bedring.
 8. Skum og afkok af gulerodsdrikke bruges i kosmetik til hjemmet, hvilket fremstiller masker og lotioner til ansigt og hår. Værktøjet styrker strukturen på krøller og negle, eliminerer irritationer og udslæt og kæmper mod skæl. Men sådan kosmetik kan ikke bruges til dem, der har en hudreaktion på fytocoumariner. Ved indtagelse er disse stoffer sikre, men kan forårsage kløe og udslæt på følsom hud. Før brug er det derfor nødvendigt at teste lægemidlet i et lille område, især når det kommer til behandling af børn.
 9. Nogle eksperter siger, at duften af ​​selleri og gulerodstoppe skræmmer møl og myg, så at gnide huden med en sådan lotion i sommerforhold vil beskytte mod irriterende insekter.
 10. Et træk ved gulerodskomponenter er, at de absorberes perfekt af kroppen. Dette betyder, at selv en kvist, der føjes til mad, hjælper med at genopfylde reserverne af vitaminer og mineraler, samt forbedre kroppens sundhed.

Hvordan man ansøger

Sådan bruges gulerodtoppe
Gulerods blade og skud bruges i madlavning og traditionel medicin. De har en karakteristisk aroma for hele plantefamilien og bruges derfor ofte som et krydderi. Toppen af ​​gulerødder føjes til marinader, pickles i den første og anden varme retter med fisk, kød, bønner og grøntsager. Krydderier går godt med mange andre krydderier - koriander, selleri, gurkemeje og karri, basilikum, hvidløg. Med tilsætningen af ​​en sådan komponent bliver skålene ikke kun duftende, men også nyttige.

Fra friske blade er velling klar til at helbrede kompresser, te og infusioner, salver, der renser kroppen. Og for at bevare råvarerne i hele året høstes bladene om vinteren på en hvilken som helst bekvem måde.

Hvordan man tilbereder råvarer

Den mest passende periode til høst af toppe er juni-juli, hvor de sydlige importerede gulerodsorter allerede modnes. Hvis du tager lokale indstillinger, skal du fjerne gulerødderne i forvejen og ikke lade frugterne hælde. I friske tykke skud samles den maksimale mængde af helbredende forbindelser og æteriske olier, som til sidst mister deres egenskaber. Derfor er det den sunde, tykke blade, der opsamles til medicin.

Du er nødt til at forstå, at det til tilberedning af medicinen kun er nødvendigt at tage de grønne af hjemmelavede gulerødder, der er dyrket på deres egne senge, i drivhuset eller i det mindste i vindueskarmen eller balkonen. Produkter i butikken gennemgår ofte speciel forarbejdning, og i vækstprocessen befrugtes de med stimulanser og acceleratorer. Men det er i løvet, at resterne af nitrater, pesticider og tungmetaller ophobes. Brug derfor ikke råvarer af tvivlsom oprindelse.

Frisk plukede gulerødder adskilles fra greenerne, bladene vaskes grundigt under rindende vand og lægges ud på papir eller en ren klud til lufttørring. Desuden kan gulerødder behandles på 4 måder, så den helende potion varer i lang tid:

 1. Naturlig tørring. Under passende forhold kan bladene tørres i friluft i flere dage. Tidligere kan de hakkes eller blot frit legges på gulvet. For at fremskynde processen kan du strække gasbindet og fordele toppe på det - dette giver god ventilation fra alle sider. Hvis bladene ligger på overfladen - skal de periodisk vendes.
 2. Termisk tørring. En sådan proces betragtes som endnu mere "hygiejnisk", da råvarerne ikke opsamler støv på sig selv i flere dage - denne metode er ideel til bymæssige forhold. Forvaskede og hakkede greener lægges på en bageplade og sendes til ovnen ved 40-60 grader i flere timer.Her skal også bladene omrøres, så de tørrer jævnt, i henhold til deres struktur vil det blive klart, når produktet er klar. Dette kan tage ca. 5-6 timer.
 3. Frys. Vaskede og tørrede greener skal opsamles i en bunke eller hakkes og derefter spredes i polyethylen i fryseren. Når bladene er helt frosne, kan de overføres til en beholder eller en praktisk pose.
 4. Saltning. Tilberedte greener anbringes i en behagelig krukke og drysses generøst med salt, hvorefter de opbevares i køleskabet i op til 6 måneder eller rulles sammen. Den optimale brugsperiode af et sådant lægemiddel er 3-4 måneder, hvorefter nyttige stoffer forsvinder. Jeg bruger normalt salte blade som et krydderi og sjældent til medicinske formål, selvom et sådant stof har langstrakte egenskaber.

Tørre blade opbevares enten i linnedposer på et tørt sted uden udendørs lugt eller i glas- eller keramiske skåle under låg, så man undgår fugt og sollys.

Nyttige opskrifter med gulerods blade.

For at tilberede en medicinsk potion, skal du kende nogle forhold og metoder til brug af medicin fra gulerodtopper. Her er nogle nyttige opskrifter.

Nyttige opskrifter med gulerods blade.

Hudbehandling
Tryksår, forbrændinger, frostskader og andre hudlidelser behandles med kompresser og lotioner. For at gøre dette, i den kolde sæson, kan du forberede en afkok af toppe, og om sommeren bruge velling fra friske urter. De knuste blade males, indtil de giver saften, fordeles over en gasbindforbinding og påføres problemområdet, indtil produktet tørrer. Efter brug kan du smøre det behandlede område med havtornolie eller babycreme.

For at eliminere allergier kan du tage bade med infusion på toppen af ​​gulerødder:

 1. 100 g af en blanding af calendula og gulerodgrønt males i en morter.
 2. Hæld 2 l kogende vand over massen og insister 3-4 timer.
 3. Det anstrengte koncentrat sættes til badet, som skal tages i 15-20 minutter flere dage i træk. Resultatet skal være eliminering af urticaria-symptomer og andre hudproblemer.

acne
En blanding af gulerodsinfusion med grapefrugtolie vil hjælpe med at eliminere acne, hvis du tørrer dit ansigt med en sådan lotion hver dag.

Nyttig infusion
For at kurere åreknuder, hæmorroider, åreforkalkning og andre vaskulære problemer, betændelse, samt rense kroppen for infektioner og toksiner, kan du drikke denne infusion:

 • 20 g tørre toppe hældes i 0,5 liter kogende vand.
 • Insister på varme / termos i ca. 10 timer.
 • Filtrer drikken.
 • Drik 4-5 gange om dagen i et kvarter kop uden at fortynde med vand.

Du behøver ikke at forberede en sådan drink på forhånd i flere dage, kun en frisk infusion vil være fordelagtig.

Den samme blanding kan bruges til kunstvanding og lotioner eksternt til hæmorroider, sygdomme i bækkenorganerne. Hver enkelt sag skal drøftes med din læge.

Kontraindikationer

Sørg for at sikre dig, at du ikke er allergisk over for produktet, før du bruger det til behandling. I nærvær af alvorlige sygdomme i nyrerne eller hjerte-kar-systemet samt inflammatoriske processer, skal du konsultere din læge om brug og kombination med medicin af en gulerodlægemiddel.

Video: fordelene ved gulerodtoppe

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer