Fyrnøddeolie - sundhedsmæssige fordele og skader

Rent jordnøddesmør betragtes med rette som en delikatesse på grund af dets rige sammensætning, der gavner kroppen. Fyrnøddeolie kaldes kongen af ​​vegetabilske olier, fordi den ikke er ens med hensyn til forskellige værdifulde komponenter. Unikke råvarer bruges i kosmetologi, medicin, det forbruges som mad. Det hjælper med at forynge, styrke og genoprette kroppen, både til forebyggende formål og til forskellige sygdomme. Læs mere om fordelene og vigtige egenskaber ved cederolie.

Fordelene og skadene ved pinjenødderolie

Hvad er træk ved cederolie

Helingsekstrakten opnås ved koldpressing fra kernerne fra sibirisk cedertræ. Olien har en rig ravfarve, let konsistens og en behagelig ædel aroma. Af alle vegetabilske olier skiller den sig ud med sin rigeste sammensætning og indeholder den største mængde E-vitamin, omega-fedtsyrer, der ikke er syntetiseret i den menneskelige krop og kun findes i sjældne olier og skaldyr, samt et komplet kompleks af vitaminer og mineraler.

Cederolie indeholder:

 1. Mættede fedtsyrer - eikosan-, stearinsyre- og palmitinsyrer.
 2. Poly- og enumættet - linolsyre, pinolensyre såvel som oliesyre.
 3. Phytosteroler og æteriske olier.
 4. Vitaminer E, gruppe B, D, A.
 5. Fosfor, jod, kalium, zink, magnesium, jern, natrium, kobber, natrium, mangan.

Ligesom andre olier er cedertræ et ernæringsrigt produkt med højt kalorieindhold. For 100 g har den 898 kcal.

Langvarig brug af cedertræolie giver dig mulighed for at gendanne værdifulde reserver af kroppen, øge dens udholdenhed og stabilitet, danne en stærk immunitet og bremse aldring af kroppen. Olien fungerer både når den indtages i mad, og når den påføres eksternt, mætter huden med nyttige stoffer, strammer den og hjælper med at bekæmpe betændelse.

Som mange nordlige planter opbevarer Siberian cedar mange værdifulde komponenter, der er resistente over for frost og andre negative faktorer. De giver deres egen beskyttelse af træet og heler for vores krop. Derfor er cedertræolie blevet brugt af healere og healere i mange århundreder i mange kulturer, og i den moderne verden bruges det aktivt i kosmetologi, parfumeri, aromaterapi, officiel og folkemedicin.

Nyttige egenskaber ved fyrernøddeolie

Cedertræolie overgår i sine ernæringsmæssige egenskaber endda lin- og hampfrøolier, der er populære i dag. Produktet er miljøvenligt, det kan ikke oprettes kunstigt, så en falske kan let adskilles fra ægte duftende råvarer.

Nyttige egenskaber ved fyrernøddeolie

På grund af dets unikke Omega-syrer og vitamin-mineralkompleksindhold har cedertræ en helende effekt på kroppen, og ren olie bliver særlig effektiv.

For det kardiovaskulære system er olie værdifuld for dets opstrammende og rensende egenskaber, det:

 1. Tyndere og renser blodet.
 2. Øger elasticiteten af ​​væggene i blodkar.
 3. Det fjerner kolesterol og toksiner.
 4. Deltager i processen med hæmatopoiesis.
 5. Det er et kraftfuldt værktøj til at forhindre hypertension, åreforkalkning, slagtilfælde, hjerteanfald, angina pectoris, anæmi.
 6. Ved intern og ekstern brug kæmper det godt med åreknuder, skrøbelighed i blodkar, fremskynder helingen af ​​hæmatomer og mørke cirkler under øjnene.

Nyttig olie til nervesystemet:

 1. Styrker nerveceller, øger modstanden og reducerer træthed.
 2. Hjælper med at normalisere søvn.
 3. Eliminerer humørsvingninger og forbedrer ydeevnen.
 4. Det stimulerer mental aktivitet, mætning af hjernevævet med nyttige fedtstoffer, der er nødvendige for dets hurtige og korrekte funktion.

Derudover stabiliserer cedertræet immunsystemet og har en antioxidant effekt:

 1. Øger kroppens modstand.
 2. Det kæmper mod vira og infektionssygdomme, forhindrer udvikling af inflammatoriske processer.
 3. Det fremskynder heling af væv og gendannelse af kroppen efter sygdomme, intens stress.
 4. Det fjerner radionuklider, tungmetaller fra kroppen og kæmper aktivt mod kræftfremkaldende stoffer.
 5. Renser celler fra henfaldsprodukter, stimulerer fornyelsesprocesser og udøver derved en foryngende virkning.

Cedarekstrakt er også fordelagtigt for fordøjelsessystemet:

 1. Det normaliserer surhedsgrad.
 2. Det har en let koleretisk virkning og modstår udviklingen af ​​gallesten, renser leveren, fjerner toksiner fra den.
 3. Fremmer helbredelse af mavetarmslimhinden, forbedrer absorptionen.
 4. Det normaliserer appetitten og optages let i kroppen.

Derudover er cedertræolie nyttigt til samlinger, det hjælper med at fjerne salte, genoprette bindevæv, lindre inflammatoriske processer og smerter. På grund af indholdet af zink, jod og andre mineraler er cedertræksekstrakt nyttigt til at genoprette hormonbalance i sygdomme i skjoldbruskkirtlen, prostata og bugspytkirtlen.

Ved behandling og pleje af huden hjælper cedertræ:

 1. For at blødgøre og glatte epitelet, fjern spor af acne.
 2. Mættet tør hud, fugter den, eliminerer spor af træthed og gendanner en sund hudfarve.
 3. Fjern toksiner fra huden og opret et barriere lag, der beskytter mod de negative virkninger af ultraviolet stråling og miljøet.
 4. Helbred irritation og fjern acne, rens huden, normaliser frigivelsen af ​​fedt.
 5. Fjern svampeinfektioner, skæl, skrælning, hudsygdomme og forbrændinger.
 6. Gendan konturen i ansigtet og kroppen, øg hudens elasticitet.

Derfor hjælper massage med cedertræolie med at forynge huden, eliminere sagging, strækmærker og skrælning. Cederolie tilsættes hjemmekosmetik eller bruges som et uafhængigt værktøj i form af fløde, balsamer og hårmasker, til pleje af negle, hæle, albuer og andre områder med ru hud.

Kan cedertræolie skade?

Produktet er unikt, idet det faktisk ikke har nogen kontraindikationer. Naturlig fyrretræolie skader ikke kroppen, fordøjes let, erstatter enhver anden vegetabilsk olie, men den har ingen analoger.

Skadelig fyrretræolie

Cederolie kan konsumeres selv under graviditet og i barndommen såvel som sygdomme i mave-tarmkanalen og diabetes. Der er kun 2 advarsler:

Vigtigt! Sørg for, at du ikke har en individuel intolerance over for produktet.

Brug doseret olie, fordi det har et højt kalorieindhold. Patienter med alvorlige sygdomme i blodet, fordøjelses- og udskillelsessystemerne samt overvægt bør konsultere deres læge om et individuelt olieforbrugsprogram.

Sådan bruges cedertræolie

For en generel styrkelse og forbedring af kroppen er det nok at drikke olie i 90 dage, idet man tager 1 tsk 3 gange om dagen med mad. Cederolie kan tages som forbinding til grøntsager og frugter, korn, desserter og andre retter. I dette tilfælde anbefales det at følge et par enkle regler:

Cederolie tolererer ikke opvarmning - så mister den sine nyttige egenskaber, så de krydres med kolde snacks eller varme retter i færdig form - før servering. Derudover er olie en værdifuld delikatesse og et næringsrigt produkt, derfor stegtes det ikke, men konsumeres i små portioner for at give retterne en delikat aroma og krydret smagsnotater.

Det anbefales ikke at bruge metalredskaber i kontakt med olie. I sådanne tilfælde mister det sine værdifulde antioxidantegenskaber. Du kan bruge træsked og spatler samt glas- og porcelænsbeholdere.

Så kroppen ikke bliver vant til den ensartede sammensætning og grundigt aflejrer alle komponenterne, skifte de sunde olier i kosten. For eksempel introduceres i kosten også græskarolie, hvede, hørfrø, mandel og andre.

Cederolie er en værdifuld energikilde for vegetarer, der er nyttig i diæter og i sportsnæring. Det hjælper med at få styrke, gendanne en udtømt krop, øge udholdenheden med kraftbelastninger i den kolde sæson. Det bliver et meget nyttigt værktøj for specialister i farligt arbejde og for mennesker, der bor på steder med dårlig økologi. Under graviditeten er det disse olier, der bidrager til den rette udvikling af fosteret og beskytter det mod negative faktorer.

Sådan kontrolleres kvaliteten af ​​cederolie

Desværre er det temmelig svært at kontrollere et sådant produkt i pakken. Men du skal huske, at den bedste olie er den første koldpresset, den bevarer maksimalt nyttige egenskaber. Samtidig skal et sådant produkt opbevares i en mørk glasbeholder. Ufortyndet olie i høj kvalitet kan ikke være billig. Det er bedst at vælge en producent placeret i cedertræet. Dette betyder, at råvarerne vil være friske, ikke underlagt transport og forarbejdet til tiden.

Cederolie er gennemsigtig, har en rig gul farve og en lys aroma, smager lidt sød og efterlader en ædel nøddeagtig finish. Det er bedst at vælge en lille forskydning af flasken, fordi efter åbning af flasken og luften reduceres olienes holdbarhed. Opbevar cedarekstrakt tæt lukket i kulden.

Nyttige råd: For at kontrollere cedertræoliens kvalitet kan du påføre et par dråber på en keramisk eller glasoverflade og derefter skylle med koldt vand. Ren cedertræolie fjernes uden problemer og efterlader ikke en fedtet rest.

Prøv dette "flydende guld" for at bevare skønhed og sundhed - og du vil elske dens behagelige sofistikerede smag.

Video: under hvilke lidelser cedertræolie kan hjælpe

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer