Matsutake - en beskrivelse af, hvor den vokser, svampens toksicitet

Trøfler er på ingen måde de eneste, der er dyre i verden. I dagens artikel vil vi overveje en repræsentant for svampefamilien, der kun kaldes matsake. Denne frugtkrop er ret populær i Japan, omkostningerne ved et stykke kan nå op til $ 100. Svampe er delikatesser, de foretrækker at vokse under røde fyrretræer og andre lignende steder. De fleste af disse repræsentanter er i Japan, men de findes også i andre stater.

Matsutake

beskrivelse

 1. Denne variation af frugtlegemer tilskrives familien af ​​række rækker, ellers kaldes svampen skod række række. Det er inkluderet i klassen agaricomycete, har henholdsvis indirekte egenskaber og sammenlignelighed med selvlignende. Lad os overveje nogle ydre egenskaber.
 2. Så hatten i den indledende vækstgrad er glat og tør. Men med tiden bliver det fibrøst, der er flager. I diameter varierer spidsen mellem 3-20 cm. Jo større prøve, jo dyrere er det.
 3. Det øverste format afrundes med en bule. Kanterne er gemt. Derefter bliver hatten polstret, udjævnet. Hun har en stor haug i centrum. Det er pigmenteret af lys eller nødbrunt, det kan have brunlige pletter. I kanterne er der fibre. Ældre prøver krakkes i en sådan grad, at kødet er synligt.
 4. Pladerne er malet lys, oftere er de hvidlige eller pigmenterede med en creme tone. Længden er ujævn. Unge svampe, hvor hatten er lille og svulmende, skjuler deres plader under resterne af sengetæppet. Sporer afrundet og lille i størrelse, brun.
 5. Bunden i tykkelse er ca. 3 cm. Når den strækkes til en længde på 20 cm. Til det første afsnit indsnævres benet eller udvides. Dette er en funktion af svampe. Hun kaster sig ned i jorden. Det er malet i en brun tone, der er en kantring, som er ujævn.
 6. Benet er hvidligt i farve. Dens nederste del er pigmenteret med en mørk, der er et brunligt mønster. Den bløde del er komprimeret, ikke for hård, der er en unik aroma af kanel med fyrresin.

spredning

Spredningen af ​​Matsutake

 1. Hvis du oversætter forekomstens navn fra japansk, lyder det som en fyrretrampe. Det er en delikatesse af høj kvalitet sammenlignet med værdien af ​​trøffel. Den vokser i fyrreskove ved siden af ​​de tilsvarende træer.
 2. I nogle tilfælde kan du finde disse frugtbare kroppe i en blandet bånd såvel som lerketræer. På deres lands territorium er disse svampe blevet sjældne eksemplarer.
 3. Lad os sige følgende om specifikationerne for vækstområdet. Disse frugterier findes i Nordamerika, Korea, Finland, Kina, Sverige. De er også placeret i den sydlige del af Ural, i Fjernøsten og Sibirien. De findes i Hviderusland og Ukraine.
 4. Diskuterede eksempler vokser ofte i grupper. Sådanne frugtlegemer danner cirkler omkring fyrretræer. Imidlertid kan de pågældende svampe være ret vanskelige at opdage. Frugterne har en krone hat og et dybt set ben. På grund af dette kan frugtlegemer kun være let synlige gennem et lag med nåle og blade.
 5. Sådanne svampe kræver blandt andet særlige temperaturforhold og fugtighed. Derudover skal jorden være ganske frugtbar. Hvis du selv vil avle svampe, skal du kende de forhold, hvorpå matsutake vokser.
 6. Temperaturen i dagslys bør ikke overstige 26 grader. Hvad angår natten er det mindst 15 grader. Om 3 uger skal mindst 100 mm falde ud. udfældning.Jord bør ikke overskæres med næringsstoffer. Derudover skal den være perfekt drænet.
 7. Frugtlegemer ophører med at udvikle sig, hvis de faldne blade giver humus i en større mængde end svampe kræver. Hvad angår frugtsæsonen, starter den fra begyndelsen af ​​efteråret og varer ikke mere end 3 uger. Det var i en sådan periode, at japanske svampeplukkere åbner en stille jagt. Specialister i andre lande gør det samme.

Lignende synspunkter

 1. Honningkaglen eller bandageret rodfisk ligner lidt de diskuterede frugtlegemer. Disse er temmelig lidt kendte, men spiselige svampe. Bandaget rodning vokser i de fleste tilfælde nær fyrretræer. Fosterets overflade er skællende fibrøs.
 2. Hatten er malet i brogede brune toner. På benet kan du observere en ring med fibrøs struktur. Kødet er lysfarvet, og det er ret kødfuldt. Champignonen har dog et meget kort ben. Frugtlegemer er let at udtrække fra jorden. I dette tilfælde kan du føle en klar, pulveragtig aroma.
 3. Bandaget rodning vokser i Skandinavien blandt fyrretræer. Undersøgelser har vist, at disse svampe hører til den samme art som det betragtede matsukat. Det var efter en sådan bekræftelse, at mange svampeplukkere begyndte at samle frugter til eksport for at tjene gode penge.

behandling

Matsutake-behandling

 1. For at bevare den berømte aroma af de pågældende frugtlegemer, skal de tørres med en fugtig klud eller let skylles. Sørg for, at huden på ingen måde er beskadiget. Husk, at du kun behøver at afskære spidsen af ​​benet, intet mere.
 2. Efter indledende forberedelse kan disse prøver underkastes stegning, tørring, stewing og bagning. Sådanne svampe kan tilberedes med forskellige lækre opskrifter. Ægte gourmeter tygger omhyggeligt selv rå frugter.
 3. Ofte pickles og tørres sådanne frugtlegemer. Uacceptabelt er kun, hvis du beslutter dig for at fryse dem. Langvarig varmebehandling er også stærkt uønsket. Under alle omstændigheder med sådanne behandlingsmetoder ødelægges den rige aroma fuldstændigt.

fordel

 1. På grund af den værdifulde sammensætning har de diskuterede frugtlegemer fremragende anticancer- og antivirale virkninger. Desuden blev alt dette officielt bekræftet takket være laboratorieundersøgelser.
 2. Regelmæssigt forbrug af sådanne frugtlegemer giver dig mulighed for at returnere blodtryk til normale niveauer. Blodsukkeret stabiliseres. I dette tilfælde vil du ikke støde på bivirkninger under wellnessforløbet.
 3. Med hensyn til traditionel medicin er kopierne en utrolig succes i Kina. Svampe eliminerer effektivt forskellige patologier, der er forbundet med mave-tarmkanalen. Matsukate bruges som smertestillende og beroligende middel.

Kontraindikationer

 1. Faktisk har frugter ikke nogen alvorlige kontraindikationer. Det eneste, du måtte støde på, er med individuel intolerance over for komponenterne. Derudover bør du ikke inkludere svampe, der er blevet opbevaret i lang tid i kosten.
 2. Det er værd at nævne hver for sig, at sådanne helende og dyrebare eksempler på svamperiget ikke kun vokser i Japan. Frugt kan bære frugt, uanset hvor de klimatiske forhold tillader dem, men at finde dem er ekstremt vanskeligt.

Betragtede frugtsager er dyre og meget værdifulde svampe. De er ikke kun sjældne, men har også en række helende egenskaber. Med deres hjælp kan du endda bekæmpe alvorlige lidelser. Under alle omstændigheder er selvmedicinering uden at konsultere en specialist ikke det værd.

Video: Matsutake (Tricholoma matsutake)

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer