Speckled jorden egern - beskrivelse, habitat, livsstil

Speckled jorden egern er små jorden gnavere med en langstrakt krop og en kort hale. I størrelse og form ligner dette dyr et egern, men adskiller sig fra det i pelsfarve, mindre ører og en kortere hale. Det er en endemisk art, der er almindelig i Østeuropa. Disse dyr findes i Rusland, Ukraine, Moldova i lidt omfang i Hviderusland og i det sydøstlige Polen.

Speckled jorden egern

beskrivelse

Det flekkede jorden egern er en mellemstor gnaver (178-247 mm), der ligner en egern. Det adskiller sig fra det med farven på pelsen, længden på halen og ørerne. Halen, dækket med stift hår, har en længde på 2,5-5,6 cm. Ørene er meget korte, næsten helt skjult i hovedets hår. Spidserne på hårgrænsen er malet i lys farve. Frakken på brystet er grålig brunlig eller grålig gul. Farven på modne gophers efter smeltning bliver lysere end for unge individer. Øjnene er store, mørke med gulaktige pupiller. Forbenene har fire fingre, på dem er flade, lange og stærke kløer, der hjælper med at grave huller. På bagerste ben af ​​gnavere, 5 fingre.

Afhængigt af sæsonen kan kropsvægten af ​​et voksent jordekorn varierer fra 170 til 260 g, og i undtagelsesvis til og med op til 490 g. Kropsvægten stiger fra forår til efterår, når jordekornene ligger i dvale. Under vintersøvn trækker gopherens krop energi fra tidligere akkumulerede fedtreserver, så kropsvægt falder langsomt indtil foråret. Voksne hanner er normalt større end hunner.

levested

Udvalget af flekkede jorden egern er i Østeuropa. Deres levesteder strækker sig øst fra den sydøstlige del af Polen til Volga-floden i det centrale Rusland. Speckled jorden egern er også almindelige i de fleste regioner i Ukraine og Moldova. Små fragmenterede bestande findes i den østlige og vestlige del af Hviderusland.

Flottede jordekorn kan besætte mange levesteder i hele Palearctic Range. Deres typiske levesteder er steppeområder eller steppemarker. De foretrækker også steder, hvor græsarealer og åbne områder med lav vegetation normalt findes.

reproduktion

I yngletiden, lige efter at hunnerne er kommet ud af dvaletilstand, begynder hannerne at demonstrere deres eksklusivitet for at tiltrække dem. Hannerne parrer sig normalt med flere hunner og hæver unger i samfundet. Gophers i disse samfund lever meget tæt, hvilket fører til tæt beslægtede kryds.

Speckled jorden egern avler en gang om året. Deres avlssæson varer 2 uger. På grund af klimatiske forhold har de normalt lave avlshastigheder og lave fertilitetsrater. I slutningen af ​​april og begyndelsen af ​​maj fødes unger. De tilbringer en måned i et hul uden at forlade det. Gopherens drægtighedsperiode varer ca. 27 dage, og kuldstørrelsen er i gennemsnit 6 unger.

Speckled jorden egern føder kuld i det tidlige forår. Dette sker under jorden, hvilket giver dyrene beskyttelse mod elementerne og rovdyrene. Det er som regel kvinderne, der tager sig af kuld og beskytter dem. Når ungerne er lidt ældre, begynder de at forlade hullet og inspicerer terrænet for at vænne sig og tilpasse sig. Voksne individer observerer umodne jorden egern, og når rovdyr er i nærheden, laver dyr karakteristiske lyde og advarer samfundet om, at faren er i nærheden, så du er nødt til at gemme dig i huller.

Levetid

Speckled jorden egern
Den gennemsnitlige levetid for flekkede jorden egern er 6 år. Umodne individer er mere sårbare og udviser mindre overlevelse. Dødeligheden af ​​umodne jorden egern er 73%; hos voksne varierer den fra 58%.

adfærd

Speckled jordenekorn er en dagart, der overvintrer fra oktober til april. Den er aktiv om morgenen, når solen varmer jorden lidt og tilbringer tid uden for lænden, indtil dagsvarmen kommer. Gophers kan også forlade hullet om eftermiddagen, men i slutningen af ​​dagen kommer de tilbage.

Speckled jorden egern er fossielle (tilbøjelige til at grave) pattedyr. De bruger det meste af deres tid på bagbenene og udforsker omgivelserne på jagt efter rovdyr. Kommunikation spiller en vigtig rolle i overlevelsen af ​​disse dyr. De besætter normalt åbne græsarealer, da dette hjælper dem med at forhindre rovdyrangreb. I tilfælde af fare kan de bruge forskellige lydsignaler. Men de bruger vokalisering ikke kun til disse formål. De kan lave lyde under parringsspil for at tiltrække kvinder.

Gophers graver lodrette og vandrette huler. Lodrette er strukturer, der fungerer som inkonsekvente åbninger, mens vandrette huler bruges til fødsel og opdræt af afkom.

Spækkede jordekorn lever i store kolonier, fra et par individer til 300 individer pr. Ha. De fleste familier er kompakte, normalt strækker habitater sig fra 2 til 28 ha. Kolonier er normalt placeret inden for 5-14 kilometer fra hinanden.

søvn

Om vinteren, dvale. Intensiteten i deres liv i dette øjeblik reduceres markant. Metaboliske processer i kroppen bremser, kropstemperaturen falder til 2,8 ° C, hjerterytmen falder fra 300 til 4-7 sammentrækninger i minuttet, og lungeaktiviteten falder endda til 1 åndedræt pr. Minut. Nyrerne og andre indre organer bremser også - motorisk aktivitet falder.

Spermophilus suslicus

Under dvalet krøller goperen og skjuler hovedet og benene under kroppen. Dyret sover i 6 måneder, vågner sjældent. Dødeligheden af ​​gophers om vinteren er ret høj. Den mest almindelige årsag hertil er den ekstremt hårde vinter. Når omgivelsestemperaturen er for høj, vågner dyret for ofte op, hvilket fører til en markant reduktion i fedtvæv og følgelig til et hurtigt fald i kroppens energireserver, så ikke alle individer overlever indtil foråret.

kommunikation

Kommunikation gennem vokalisering spiller en nøglerolle i den daglige overlevelse af flekkede jordekorn. De kommunikerer via telefonopkald med karakteristiske lyde, der hjælper med at advare kolonien over eventuelle rovdyr. I nogle tilfælde kan deres lydbehandling være beregnet til specifikke personer. For eksempel kan hunner have individuelle lydsignaler, der er designet til et bestemt dyr fra dets afkom.

Spisevaner

Den flekkede, jorden egern er en planteeter og lever af frø og grønne planter. Forårsskud af grønt græs, blomster og frø danner grundlaget for dyrets kost. Det flekkede jorden egern kan også fodre med insekter.

prædation

De flekkede jorden egern har udviklet visse teknikker, der hjælper dem med at modstå rovdyr. Deres vigtigste forsvar mod fjender er den akustiske forbindelse mellem individer i kolonien, som tillader advarsel om fare.

Økosystempåvirkning

Speckled jorden egern har en positiv effekt på jorden. Hvert individ i sit liv graver et stort antal huller, hvilket i sidste ende forbedrer jordluftning. Det er også værd at bemærke, at de graver meget mere huller, end de bruger, så meget ofte bliver disse indrykk i jorden ly til andre arter.

Video: gophers - dyr, som du ikke vidste meget om

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer