En kat grinder tænderne: hvorfor og hvad man skal gøre?

Kæledyr bliver på en eller anden måde fulde medlemmer af familien. Eventuelle nye ændringer i deres adfærd, der pludselig vises symptomer på visse sygdomme, er årsag til bekymring for ejerne. Det er svært at ikke lægge mærke til kattetænken fra den første dag, hvor en killing vises i familien. "Fosterforældre" sådan en lyd får dig til at undre dig - er dette normalt? Dyrlæger betragter dette symptom som en normal adfærdsreaktion eller manifestation af en sygdom.

Kat gryder tænderne

Dental sundhed

Tændenes generelle tilstand er en af ​​indikatorerne for kattefamiliens generelle helbred. Tænder er måske slet ikke syge hos kæledyr, men deres forskellige patologiske processer fører til krænkelse af andre organer og systemer i kroppen.

Tænder som et element i fordøjelsessystemet er involveret i den direkte ernæring af katte. Ved hjælp af dem fanger kæledyr mad, så det kommer ind i mundhulen. Det er her fordøjelsesprocessen begynder. Eventuelle overtrædelser i tændernes struktur og kæbeudstyrets arbejde fører til mangelfuld absorption af næringsstoffer og andre nødvendige elementer.

Ofte forværres tandemaljen hos katte, når de udelukkende fodres med tør mad. Men du kan ikke konstant bebrejde dyret med usædvanligt blød mad, da kæbenapparatet også forringes. Den optimale løsning i dette tilfælde er skifte af hårdt og blødt foder i den daglige diæt.

Rangle mens du spiser
Oftest slibes katte eller katte deres tænder i processen med at absorbere mad. Dyrets appetit er normalt bevaret, men indtagelsen af ​​enhver ernæringsform ledsages af en knirkende lyd. Dette observeres ved lakvand eller anden væske.

Patologisk knirk forbundet med tyggebevægelser er normalt en konsekvens af sådanne fænomener:

 1. Den inflammatoriske proces i mundhulen. At bide eller tygge i et bestemt område i munden kan forårsage smerter, hvorfor kæledyret skåner denne del og forsøger at flytte hele belastningen til et sundt sted.
 2. Subluxation af kæben. I dette tilfælde vises knækket i det øjeblik tungen stikker ud. Fælles fiasko ledsages af en atypisk lyd.

Bruxisme som et symptom på en sygdom

I medicinsk praksis, både mennesker og dyr, er der udtrykket "bruxisme", hvilket betyder knirkende lyd, der ikke er relateret til madindtagelse. Du kan selv undersøge en kates mundhulrum ved hjælp af en lommelygte. Det er nødvendigt at være opmærksom på konditionen med emalje, tandkød, undersøge tandløbet. Hvis der konstateres abnormiteter såvel som i deres fravær, anbefales det stærkt, at du kontakter en dyrlæge.

Dyrlægebehandling beskriver flere typer af patologiske tilstande af tænder hos katte:

 1. Ujævn udvikling af fremre tænder eller forænder. Næsten ikke findes hos indenlandske, udavlede katte.
 2. Et ufuldstændigt komplet sæt af tandprotesen er et arveligt tegn på nogle fuldblodsede katte.
 3. Forstyrrelser i ændringen af ​​tænder fra mejeri til molar. I sådanne tilfælde forstyrrer mælketænder udbruddet af molarer, hvilket får sidstnævnte til at blive betændt og rådne.
 4. Malocclusion - ufuldstændig lukning af tænderne, hvilket fører til forskellige problemer.
 5. Overdreven udvikling af hænder får katte til at åbne munden bredere, hvilket øger belastningen på kæben og forårsager en knirk.

Bruxisme ledsages nødvendigvis af smerter. Hvis du agter at hjælpe dyret med et af ovenstående problemer, har du brug for professionel hjælp. Normalt inkluderer det tandkorrektion af tænder og recept på smertestillende midler.

stress

Kat gryder tænderne
Den negative indflydelse af stressfaktorer fører til det faktum, at selv en person undertiden klemmer tænderne.Katte har en sådan konditioneret beskyttelsesrefleks. Stressfri frigivelse af adrenalin fører til muskelkontraktion rettet mod overlevelse af kroppen. Kæledyr er også modtagelige for sådanne reaktioner, kun muskelspasmer kan forekomme lidt senere.

Mange faktorer kan blive en stress for en kattefamilie:

 • Den lange fravær af den vært, som dyret er knyttet til.
 • Fremkomsten af ​​nye kæledyr til familien.
 • Fright.
 • Sæsonbestemt sexlyst og uopfyldt behov.

Det er vanskeligt at sige, hvor meget hver kat er underlagt disse faktorer. Arter, der er opnået ved kunstig avl, menes at være mere tilbøjelige til nervøs belastning. Derfor har de en højere risiko for bruxisme.

Hjælp af en dyrlæge i disse tilfælde er at etablere en diagnose, ordinere beroligende midler. Hvis det er muligt, skal katten og ejerne yde beskyttelse mod negativ påvirkning.

Helminthic invasion

Gnashing af tænder blandt den menneskelige befolkning er normalt forbundet med infektion med orme. Ofte er kattebruksisme også forbundet med helminths.

Sværhedsgraden af ​​en knirk afhænger af antallet af parasitter, lokal immunitet i tarmen hos en kat. Svær infektion med mange parasitter forårsager sprængning og kløe i fordøjelsessystemet, hvilket får dyret til at tappe og slibe tænderne. Invasionen forværres af metabolske forstyrrelser, en mangel på mineraler og vitaminer, hvilket kan føre til mere alvorlige kattesundhedsproblemer. Parasitter, der bor i tarmene hos katte, kan også påvirke andre organer, der vandrer gennem kroppen. Farligt for et kæledyrs liv er helminthisk skade på hjerte, hjerne, lever af dyr.

Kæledyr er vist årligt forebyggelse af helminthiske læsioner, uanset om de besøger gaden eller ikke. Der træffes forebyggende foranstaltninger ved hjælp af lægemidler, der er frit tilgængelige i veterinærapoteker.

I vanskelige tilfælde forbundet med ændringer i adfærd hos katte eller katte anbefales det at søge rådgivning fra en dyrlæge.

Video: gamle katteproblemer

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer