Hestesorrel - medicinske egenskaber og kontraindikationer

Hestesorrel henviser til enggræs, som er klassificeret som en urteagtig plante. Det kendetegnes ved dets snerpende, antiseptiske, antiinflammatoriske egenskaber. Delvis af denne grund fundet anvendelse inden for offentlig medicin. Det bruges også af nogle læger i traditionel behandling, da værdien af ​​planten fra oldtiden blev betragtet regelmæssigt.

Hestesorrel

vegetation

 1. I større grad er dette ukrudt almindeligt i Eurasien. Han kan ikke lide overdrevent tørre klimazoner såvel som de intensiverede frost, der er observeret i Fjern nord. Vegetationen er så uhøjtidelig med hensyn til vækst, at den kan slå sig ned overalt. Vi taler om skove, semi-ørkenområder, steppezoner, ødemarker osv.
 2. Det tåler ikke tørke, men overdreven fugtighed er også uacceptabel. Den bedste mulighed er moderering. Sådanne klimatiske forhold observeres typisk på græsplænerne, men ikke i oversvømmelsesområdet. Hvis der i stedet for sandjord er silt, vil sorrelen dø. Han kan heller ikke lide den øgede luftfugtighed, hvilket fører til det faktum, at vegetationen mister styrke og visner.
 3. I samlingsprocessen styres folkehealere af det faktum, at sorrel kun tages fra rene regioner med hensyn til økologi. Folk klatrer ud til kanterne og leder efter enge, bjergområder. Dette ukrudt er bekvemt placeret i raviner, nær vandkilder, for eksempel floder eller søer.
 4. Nogle steder strækker sorrel sig over lange afstande og danner fulde plantager flere hektar store. Imidlertid er vækst i en enkelt orden heller ikke ualmindelig. Denne ukrudtssort trues med udryddelse, da kvæg græsser konstant på dens vækstområde og græs klippes i hop.

karakteristika

 1. Det er ekstremt vigtigt at forstå, hvordan den præsenterede vegetation ser ud for ikke at forveksle den med andre lignende sorter af ukrudt. Græsset har stærk nok rødder, men de går ikke dybt ned i jorden i lang afstand. Stammen strækker sig op til 0,6-1,5 meter i højden.
 2. Stængler er skæggede, ensomme, stærke nok. De er ca. 2 cm i diameter. Den øverste del er forgrenet. Bladen er bølget langs de laterale dele, skærpet ved spidserne, forlænget i længden med 20 cm eller mere. Bladene ved rødderne er lidt bredere end ved spidsen. De er udstyret med aflange petioles.
 3. Blomsterstande samles i fulde bundter, de er pigmenterede i grøn, små i størrelse. Hvad angår blomstringsperioden, forekommer denne handling i begyndelsen eller slutningen af ​​sommersæsonen. Med hensyn til smag er det præsenterede ukrudt bittert, ikke surt, selvom det undertiden kaldes surt. Strikker tungen, men efter tørring går denne egenskab tabt.

billets

Så at råvarerne efterfølgende udelukkende giver fordele, skal de tørres og kunne stå korrekt hjemme. Ellers bliver sammensætningen fugtig og bliver ubrugelig.

 1. Så det anbefales at grave rødderne i efterårssæsonen, normalt midt i sæsonen. De opsamles, når plantens top er fuldstændigt tørret. I opsamlingsprocessen bør valget falde på de største prøver, fordi de er mere værdifulde med hensyn til den kemiske liste over stoffer.
 2. Hvis ung vækst bemærkes, skal den være tilbage, så planten fortsætter med at spire. På det sted, hvor indsamlingen blev udført, vil høsten være om et par år. Rhizomer skal fås med en græsgræs eller en skovl og derefter rengøres for jord manuelt.
 3. Når indsamlingsmanipulationerne slutter, og du samler en anstændig afgrøde, kan den behandles yderligere. Det handler om tørring. Rødderne vaskes, hvorefter de hugges og hører til det område, hvor luften cirkulerer godt. Solen bør dog ikke falde på råvarer, fordi den kan ødelægge afgrøden.
 4. Hvis du har brug for at opnå et resultat tidligere, rådgiver eksperter at bruge en ovn. I den tørres sammensætningen ved 50 grader. Det er vigtigt at få råvarer, der ikke sprænger, men bøjes. Det er krøllet og brunligt i pigmentering. Pjecer og frø tørres på lignende måde.
 5. Efter disse foranstaltninger er det nødvendigt at vælge et område, hvor råvarerne ligger en anstændig tid. Dens holdbarhed er flere år. Produktet skal beskyttes mod overdreven fugtighed og opbevares i forseglede beholdere. Det er også forbudt at placere containere med indhold i solen.

Værdifulde egenskaber

Det er vigtigt med det samme at bemærke, at næsten alle sektioner af de præsenterede planter bruges til at eliminere patologiske fænomener af forskellig art. Dog er den højeste procentdel af værdien koncentreret i rødderne. Anvendelsesomfanget er så stort, at råvarer med rette kan betragtes som healer af tusind sygdomme.

Værdifulde egenskaber ved hestesorrel

 1. Inden for folkemedicin er den præsenterede plante meget efterspurgt, når det kommer til at fjerne patologier forbundet med mave-tarmkanalen. Også sorrelbaserede produkter forbedrer hæmatopoietiske processer, forbedrer respirationssystemets funktion og rydder op i huden. Produktet er et fremragende immunmodulerende middel.
 2. Grundlaget er tanniner, der hjælper med diarré og skaber afføring. Folk healere bruger planten i kampen mod enterocolitis, colitis og som et koleretisk middel. Værdien ligger også i evnen til at rense tarmene, fjerne smerter i maven, rense lungerne.
 3. På grund af optagelsen af ​​oxalsyre absorberer den menneskelige krop bedre mineraler. Der er jern i planten, hvilket ganske enkelt er nødvendigt for borgere med påvist anæmi. Dette er en naturlig antiinflammatorisk medicin, der styrker immunforsvaret og fjerner kolesterolaflejringer fra blodkanalerne.
 4. Sammensætningen indeholder et stort antal organiske syrer. De forbedrer tilstanden af ​​hår, negleplader og hud. Ætere øger på sin side regenereringen og lindrer betændelse af enhver art. De dræber bakterier, så alle dele af planten, der diskuteres, bruges til svære sygdomme.
 5. Værktøjet har fundet et behov i behandlingen af ​​luftvejssygdomme. Afkok baseret på det gurgler med ondt i halsen. Et sådant middel fjerner også blødning af tandkødet og gør tænderne stærke. På grund af koncentrationen af ​​kumariner fortæder blodkanalerne anstændigt. Ascorbinsyre er en antioxidant og et middel til at øge immuniteten.
 6. Carotenoider er påkrævet til det visuelle apparat. De er i stand til at forhindre glaukom og grå stær, øge synsskarpheden, lindre øjet træthed. E-vitamin og retinol udgør i kombination den stærkeste duo til vævsforyngelse på celleniveau. Også medicin med denne plante bruges til at fjerne sputum fra luftvejene og stabilisere det centrale nervesystem.

vidnesbyrd

En medicinalplante ordineres ofte for at eliminere forskellige lidelser. En systematisk modtagelse af midler vil hjælpe med at tackle problemet så hurtigt som muligt.

 1. Hvis du har nogen lidelser med fordøjelsessystemet, vil det at tage en plantebaseret medicin regelmæssigt hjælpe med at sige farvel til problemet på kort tid. Systematisk forbrug af lægemidler vil eliminere alle inflammatoriske processer, der kan forekomme i tarmen.
 2. Sammen med dette forsvinder kramper, og fordøjelsen stabiliseres.Planten ordineres ofte til behandling af enterocolitis og colitis. Sorrel hjælper med at tackle patologier, der er forbundet med leveren og galdeblæren. Plantens aktive komponenter aflaster inflammatoriske processer i galdekanalerne.
 3. Plantens værdifulde sammensætning er så god, at de med dens hjælp behandler forskellige patologier, der er forbundet med åndedrætsorganerne. Råmaterialer må bruges i kombination med andre lægemidler til behandling af forkølelse, hoste og bronkitis. Planten aflaster anstrengelser af kikhoste. Produktet bruges endda til behandling af tuberkulose.
 4. Planten hjælper også i kampen mod hæmorroider. Det færdige produkt bruges med succes til behandling af kronisk forstoppelse, hæmorroider og revner i endetarmen. Fordelen med sammensætningen er, at den gendanner tonen i tarmens glatte muskler. Som et resultat forsvinder enhver blødning fra endetarmen.
 5. Et sådant værktøj tages som en profylakse af forstoppelse og hæmorroider. Den afførende virkning er ganske mild og vises efter et par timer. Så rol ikke på forhånd på grund af uventet uventet karakter.
 6. Den pågældende plante har en positiv effekt på det kardiovaskulære system. Ukrudtsbaserede lægemidler ordineres til behandling af åreforkalkning og sænker kolesterol i blodet. Den aktive sammensætning af råmaterialet bidrager til resorption af aterosklerotiske plaques. Desuden bruges ukrudt til behandling af migræne og hypertension.
 7. Ukrudtet kan blandt andet bruges til ekstern brug. Græs har en fremragende antiseptisk effekt. Produktet er efterspurgt inden for gynækologi, dermatologi, tandpleje og otolaryngologi. Midler baseret på råvarer, kan du skylle næsen og skylle munden.
 8. Tinkturer og afkok anvendes som lotioner til mindre hudskader og ret alvorlige dermatologiske sygdomme. Planten stopper perfekt blødning og fremmer resorption af tumorer. Der anvendes også forskellige opløsninger til douching i gynækologi.
 9. Ved hjælp af de præsenterede urter afgifter de endda hele organismen. På grund af den milde afførende virkning rengøres alle organer og væv for giftige forbindelser og slagger. Aktiviteten af ​​tyktarmen stabiliseres. Hele fordøjelsessystemet er normaliseret.

Brug i traditionel medicin

Som nævnt tidligere har den pågældende plante en række terapeutiske egenskaber. Græs har en positiv effekt på hele menneskekroppen. Til fremstilling af forskellige helbredelsesmediciner baseret på råvarer bruges absolut alle dens dele.

Hvis du beslutter at høste jordstængler, er det bedst at udføre en lignende procedure i efteråret. På et sådant tidspunkt begynder toppe at dø. Grav roden og hugg i små stykker. Tør råvarerne in vivo.

Brug i traditionel medicin

 1. Infusion. Planten er tilberedt med vodka og er et fremragende redskab i kampen mod diarré. En sådan sammensætning har etableret sig som et effektivt og effektivt lægemiddel. For at fremstille en sådan sammensætning kræves 10 g. hakket rod og 100 ml. vodka. Insister på et mørkt sted nær halvmånen. Tag 10 ml tre gange om dagen. Værktøjet kan gurgle, hvis du er forkølet.
 2. Tea. Tørrede blomster og blade har også mange nyttige egenskaber. Sådanne råvarer anbefales at blive taget i form af te som en forebyggende foranstaltning mod fordøjelsesbesvær og helminthiasis. For at gøre dette, hæld en lille mængde råmaterialer med kogende vand og vent på at insistere. Før forbrug tillades det at blande lidt honning for at forbedre velsmagelsen. Tag det tre gange om dagen før måltider.
 3. Bouillon. Hvis babyen har dermatose eller diathese, skal der tilberedes et afkog, der har en beroligende og antiseptisk effekt. Tag 130 gr.hakket ukrudtsrød og hæld kogende vand. Kog på en doven ild i et kvarter. Insister 3 timer. Det anbefales at hælde produktet i badet, før babyen bades. Også får buljongen tilladelse til at blive indgivet til forebyggende formål.

Kontraindikationer

 • nyresten sygdom;
 • gigt;
 • nyresvigt;
 • graviditet;
 • individuel intolerance.

Det præsenterede ukrudt har en imponerende liste over gavnlige egenskaber. Ved korrekt brug kan en fremragende terapeutisk effekt opnås. Lær plantens egenskaber, og brug om nødvendigt opskrifter.

Video: helbredende egenskaber ved hestesorrel

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer