Stuvet blomme til vinteren: opskrifter

Om vinteren mangler kroppen vitaminer og en række forskellige smag. Menuen består hovedsageligt af stegt, kogt og stuet mad, jeg vil have en lys note, der minder om sommerdage. Denne tilføjelse vil være frugt og bærkompotter. Alle husmødre har de elskede opskrifter på de mest lækre godbidder til familie og venner. Hvis du samler flere af disse kulinariske perler, skal du anvende lidt arbejde og fantasi, så bliver den barske vinter lidt varmere og mere lækker.

Stuvet blomme til vinteren

Funktioner af blomme

I naturen forekommer blomme ikke. Dette er en meget succesrig hybrid af sortorm og kirsebærplum. Opdrættere forbedrer konstant sorterne og introducerer flere og flere nye sorter. De varierer i størrelse, farve, smag og modenhed. Hjem blomme er uhøjtidelig, vokser godt på enhver jord, tolererer tørke og frost godt. De mest populære sorter:

 • Volga skønhed;
 • ungarsk;
 • Nina;
 • reineclaude;
 • Gylden stor;
 • Firefly.

De er opdelt i gule og rødfrugtede sorter i henhold til papirmassens farve. For kompottet er det vigtigt ikke, hvilken farve det er, men om det adskiller sig godt fra knoglen, og om det holder sin form under forarbejdning med kogende vand. Få mennesker vil kunne lide kompott, hvor i stedet for pæne skiver eller halvdele af blommer flyder den uappetitlige grød med kogt frugt. Derfor bør man ikke tage hensyn til sorts popularitet, men dens tekniske og smagskarakteristika.

fordel

Ethvert produkt evalueres fra 2 sider - fordel og skade. For nogle mennesker er blomme en utilgængelig delikatesse på grund af individuel intolerance. Spis det heller ikke med høj surhedsgrad og mavesår. Dette gælder for friske frugter, svisker og kompoter. Du kan spise marmelade og syltetøj i begrænsede mængder til mave-tarm-sygdomme.

For dem, der ikke er berørt af begrænsningerne, er der en stor mulighed for at eliminere manglen på vitaminer og mineraler, da blommen inkluderer:

 • betacaroten;
 • riboflavin;
 • kalium;
 • magnesium;
 • jern;
 • vitaminer C, B, PP, A, E;
 • antioxidanter;
 • carotenoider.

Dette forhold er meget værdifuldt, og det bevares i friske og tørrede frugter i samme koncentration. Regelmæssigt forbrug af 100-150 g produkt giver konkrete fordele.

Indikationer til brug

Blomme styrker immunsystemet, forbedrer kroppens beskyttende egenskaber, normaliserer stofskiftet og øger niveauet af hæmoglobin. De stoffer, der er indeholdt i frugtmassen, tynder blodet, forhindrer dannelse af blodpropper og udviklingen af ​​åreforkalkning. En betydelig mængde kalium og magnesium understøtter hjertets og nervesystemets arbejde.

Blomme fjerner overskydende væske, lindrer hævelse, stabiliserer tarmen. Til terapeutiske formål, ældre, gravide kvinder og dem, der fører en stillesiddende livsstil, anbefales det at spise 5-6 stykker svisker eller friske frugter til forebyggelse af forstoppelse.

Indførelsen af ​​blommer i kosten forbedrer mikrocirkulationen af ​​blodet i hjernen og nethinden, fremskynder regenerering, kontrollerer appetitten og reducerer kronisk træthedssyndrom. Det anbefales også til vægtkontrolprogrammer, rensning af kroppen, der anvendes i kosmetologi.

Subtiliteterne ved at vælge blommer til kompott til vinteren

Stuvet blomme kompott er orienteret til amatøren. De giver undertiden en lille bitterhed, selvom de ikke udgør nogen trussel mod helbredet. Ikke desto mindre fjernes knoglen i de fleste tilfælde, så det er værd at se nærmere på de kvaliteter, hvor det let tages ud, uden at deformere massen. For at gøre dette er det nok på markedet at spørge sælgeren om dette eller at bryde frugten til en test.

Det er bedre at tage en blomme lidt umoden.Det har en tættere masse, som ikke spreder sig i kogende sirup. Sådanne frugter holder deres form godt, selv når de genopfyldes.

Efter farve skal du kun fokusere på personlige præferencer, hvis du vil drikke mørk kompott om vinteren, vælges rødfrugtede sorter, hvis lyse og gennemsigtige - gyldne. Sukkerforbrug afhænger af frugtens sødme. Du skal også overveje, om kompoten kun vil være lavet af blommer, eller om det er planlagt at tilføje æbler, hindbær eller kirsebærplomme.

En meget interessant mulighed er fra små pæne halvdele af mellemstore sorter: Skoroplodnaya, gnist, fersken. De aristokratiske aflange skiver af blomme Anna Shpet ser meget smukke ud i bankerne.

Modning af tidlige sorter begynder i midten af ​​august, senere kan hænge på grene næsten indtil frost. Værterne har tid til at se på blommeoverfloden, skitsere de mest vellykkede muligheder og langsomt optage bevaring.

Plum Kompott Opskrifter

Det er mest praktisk at tilberede det i små portioner med forskellige ingrediensforhold.

Plum Kompott Opskrifter

primære
Det inkluderer et minimum af komponenter, det tilberedes hurtigt og enkelt. Det klassiske forhold mellem sukker og vand i sirup er 200 gram per 3 liter. Blommer vaskes, skæres i to, en knogle fjernes fra dem. De er lagt i banker efter fyldning på 1 \ 2 eller 1 \ 3, afhængigt af hvad du vil have mere, kompott eller frugt.

Det tager 2 udfyldninger. Den første udføres med kogende vand, bankerne er dækket med låg og ældes i 15-20 minutter. Derefter hældes vandet i gryden, og siruppen koges på basis. Det er nok at koge det i 3-5 minutter. Frugt hældes en anden gang, låg er hermetisk forseglet, banker vendes på hovedet og isoleres i en dag. Derefter kan de sættes i en normal position og anbringes i en kælder eller skab til vinteropbevaring.

Diverse
Opskriften adskiller sig kun fra den vigtigste, idet den kræver flere sorter af blommer i forskellige farver. Det anbefales at vælge frugter med samme modenhedsniveau.

Æbler og blommer
Disse frugter kombineres perfekt og afslører smagen og gør den endnu mere mættet. Eventuelle karakterer gør.

Det er vigtigt at: frugterne skal være absolut hele, æblerne fjernes for hånd uden spor af buler og buler. Ellers kan kompottet ikke modstå og eksplodere fra den begyndte gæring.

Til madlavning tages en lige mængde frugt, frø fjernes, massen skæres i skiver. Banker udfyldes af en tredjedel. Der er to måder at fortsætte på.

 1. Hvis du bruger en dobbeltpåfyldning, først med kogende vand og derefter med en sirup baseret på væske drænet fra dåser, er sterilisering ikke påkrævet.
 2. For dem, der foretrækker at gøre alt på én måde, skal du koge en sirup med 300 gram sukker og 3 liter vand, hæld dem i dåser og sterilisere dem i en halv time og derefter rulle dem op.

I begge tilfælde er beholderen dækket med et håndklæde eller et gammelt tæppe og alderen 24 timer.

krydret
Tilsætning af urter tilføjer en usædvanlig smag, som både børn og voksne vil nyde. Som en del af kompottet:

 • vand - 3 liter;
 • tør rødvin - 300 gr;
 • sukker - 300 gr;
 • vanille;
 • kanel;
 • nelliker;
 • stjerneanis.

Vaskede og frøfrie frugter anbringes i krukker, beholdere på 1,5-3 liter er bedst egnede. Derefter kombinerer vi vand, vin og sukker, koges op, fyldes krydderier, koges i 1 minut og hæld blommer med denne blanding. Luk derefter tæt, tænd for lågene og isolér. Den næste dag kan de sættes i vinteropbevaring.

Velsmagende lille ting
Kombinationen af ​​små gule blommer og røde rips ser elegant og festlig ud. Til dette er banker på 1-1,5 liter egnede. Opskriften er tidsbesparende, da knoglerne ikke behøver at fjernes. Bær og frugter vaskes, stables i 2 lag. Der anvendes et dobbeltprimningssystem uden sterilisering. Til 3 liter væske har du brug for 250 g granuleret sukker. Hvis blommesorten er sød, reduceres normen med 50 gr.

Blommer i egen juice
Af visse indikationer er det uønsket at bruge sukker i kosten. For at bevare vitaminer og forberede en meget økonomisk base til koger eller gelé, skal du have en blomme, krukker og cirka 60 minutters tid.

Sorterede frugter skæres i halvdelen, en knogle tages ud og skæres derefter igen, der opdeles i kvartaler. De er tæt pakket i en krukke, du kan ryste den lidt for at øge mængden af ​​produkt. Dæk med toppe uden at rulle op og indstilles til sterilisering. Når skiverne sætter sig, rapporteres den næste batch til bankerne. Efter at have lagt det sidste stativ i et vandbad i yderligere 10 minutter og rullet tæt sammen. Banker skal stå under opvarmning stadig dag og nat. Derefter er de garanteret at modstå opbevaring indtil foråret.

Original mix
For dem, der ofte er bekymrede for forstyrrelser i fordøjelseskanalen, højt blodtryk og hovedpine, skal du være opmærksom på en interessant blanding af blommer, æbler og chokeberry. Mere præcist kaldes det chokeberry. Beres helbredende egenskaber har længe været kendt og brugt i traditionel medicin. Ved kortvarig eksponering for kogende sirup bevares dens grundlæggende kvaliteter i større grad som med blommer. At drikke liter af en sådan kompott er ikke det værd, men 1-2 glas om dagen vil forbedre trivsel markant.

proportioner:

 • blomme - 300 gr;
 • æbler - 300 gr;
 • chokeberry - 150 g;
 • sukker - 200 gr;
 • vand - 3 liter.

Det tilberedes kun ved dobbelt hældning, først med kogende vand og derefter med sirup. Langvarig sterilisering vil ødelægge alle nyttige stoffer og forbindelser og gøre middelet til en almindelig, omend meget velsmagende stuet frugt.

Blommer er perfekt kombineret efter smag med abrikoser, hindbær, solbær, pærer. Princippet for kompottilberedning er det samme, kun påfyldningen af ​​dåser varierer, og mængden af ​​sukker falder lidt eller stiger.

Plumkompott dekorerer vinterdiet med en rig smag og aroma af varm sommer.

Vigtigt: hvordan man ruller en lækker kompott af blommer til vinteren med knogler

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer