Hvornår begynder katte at markere territorium?

Selv den mest uddannede kat er ikke i stand til at kæmpe med sin natur og markerer territoriet, og nogle gange endda ejere, som hans ejendom. Ejerne er klar til at træffe alle forholdsregler for at undgå en bestemt lugt i huset, men det lykkes bogstaveligt talt i få tilfælde, når katten elskværdig accepterer at begrænse hans besiddelse af toilettet eller bakken.

Når katte begynder at markere territorium

Alderstræk hos katte

Når man tager en kat hjem, tænker folk straks på, hvor man skal placere killingerne. Bringe en kat, mange kan ikke huske, at han vil vokse op og begynde at markere territoriet. Fra små dyr er der næsten ingen lugt, de vænder sig til bakken uden problemer, gør omhyggeligt deres arbejde og informerer endda ejerne med deres kattemetoder, at det er tid til at skifte fyldstof.

Dyrets opvækst ledsages af en betydelig omstrukturering af kroppen, fremkomsten af ​​nye funktioner, herunder en følelse af ejerskab. Dette er helt normalt, da kattefamilien hører til rovdyr, som de jævnligt minder ejerne ved at bringe en mus eller en klø, der skraber mønstret på sofaen i påvente af en vellykket jagt. Men den vigtigste indikator på, at dyret er blevet en voksen og har nået puberteten, er begyndelsen på at markere territoriet.

Det er vigtigt at: skarpe lugtmærker på grund af den høje koncentration af feromoner.

Sammensætningen af ​​lugtende mærker er forskellig fra den sædvanlige brug af toilettet. De indeholder en lille mængde urin, ret fortyndet med feromoner og sædvæske. Katten hævder således rettigheder til territoriet og parathed. At vokse op afhænger af racen og dyrets generelle fysiske tilstand.

Under fri vandring markerer katten det tilstødende område og efterlader lugtende oplysninger om hegn, træer, hjørner af huset. Men i lejligheden bliver en så tung lugt, som praktisk talt ikke vasker og ikke vejr, et reelt problem. Det er vanskeligt at finde kilden, da den praktisk talt ikke kan ses på baggrund af gulvet. Og hvis jetflyet faldt på polstring af møbler eller gardiner, vil det ikke være muligt at udlede konsekvenserne med det samme.

Naturens opkald
Uanset hvor godt et kæledyr er opdrættet, er det vanskeligt at klare instinkter. Og etiketterne vedrører dem. Processen ser genkendelig ud, katten nærmer sig enhver lodret overflade omkring rumets omkreds, drejer ryggen, løfter halen og rykker den og frigiver en lille strøm med en meget skarp lugt. Så han informerer andre om rettighederne til territoriet og meddeler de omkringliggende kvinder, at han er en voksen dominerende mand, klar til fængsel og formering.

Kraften til manifestation af instinkt afhænger ikke af dyrets levevilkår. Hos en huskat udtales den også, som i en vild slægtning.

Ønske om dominans
Hvis der er flere katte i huset, bliver situationen mere kompliceret. Så snart en af ​​dem starter processen, vil snøskredet rulle i trin. De argumenterer for mesterskabet, ikke kun med kampe og vildt myow, men også stædigt at afbryde modstanderens mærker. Indtil chefen i huset er bestemt, vil rivaliseringen fortsætte.

På trods af dyrets frihedselskende natur anerkender det den dominerende mand. For at gøre dette er du nødt til at fange rodet med rødhåndede, tænde din næse og ryste kraftigt og holde kraven. Hvis han reagerer med en stille myow, kan vi håbe, at han genkender en stærkere modstander, og mærkerne stopper. Metoden er ikke verificeret og afhænger af kæledyrets race og art.

Tegn på at vokse op
Det er vanskeligt at fokusere på almindeligt accepterede normer i tilfælde af en kat. Den gennemsnitlige alder for indrejse i voksen alder er efter seks måneder. Særligt tidligt viser de første tegn i 5 måneder, nogle dvæler op til 8-9 og længere.

Udad ændrer konturet af næsen sig, kindbenene skærpes, musklerne stikker ud på kroppen, det bliver tættere, varmere, i bevægelser vises en særlig nåde fra et hurtigt rovdyr. Opkald, der skrig med hjælp fra en voksen, har tiltrukket en potentiel partner om det forestående udseende af mærker.

Forebyggende foranstaltninger

Det er vanskeligt at håndtere naturen, men katteejere har udviklet flere tricks.

  1. Dyr vælger normalt bestemte punkter, som de vender tilbage til med misundelsesværdig regelmæssighed. Disse steder gnides med citron, fremgangsmåderne til dem behandles med pulver af rød og sort peber.
  2. Dyreplejebranchen har udviklet en række specialprodukter i form af spray, dråber, pulvere. De er designet til at afskrække mærkning, men deres effektivitet afhænger ofte af kattenes præferencer. Hvad der arbejdede for naboerne, vil være nytteløst for et andet kæledyr.
  3. Udskiftning af bakken kan også løse problemet. Nogle gange er dyret simpelthen ubehageligt med størrelsen eller kan ikke lide fyldstofens struktur og lugt. Dette indikeres af udyrets position, når forbenene er på gulvet, prøver han at begrave resultaterne af aktivitet og skrabe sine poter på tæppet.

Du skal vide: den mest afgørende foranstaltning mod udseendet af tags i lejligheden er kastrering.

Det udføres uden at vente på, at dyret skal vokse op, hvis det ikke er planlagt at søge efter katte til avl eller organisere fritgående kæledyrsvandring. I voksen tilstand giver det ingen mening at udføre det, dyret fortsætter med at efterlade mærker af inerti.

Operationen er enkel, helingen finder sted meget hurtigt. Fordelene er at stoppe skaden på møbler og tapet, reducere dyrets aggressivitet, opretholde en legende disposition, forlænge kæledyrets levetid og udelukke genitourinære infektioner. Den vigtigste ting er, at der ikke er nogen tags eller en tung lugt i rummet.

Årsager fra tredjepart til tags

De kan vises ikke kun i foråret, på et tidspunkt med kærlighed og et naturligt opkald. Kæledyret hævder sig selv, hvis:

  • oplevet stress;
  • meget bange;
  • led en alvorlig sygdom;
  • skiftet bopæl
  • så et andet dyr i huset;
  • føler sig jaloux på ethvert familiemedlem.

I dette tilfælde er du nødt til at give ham øget opmærksomhed, ofte strejke, vise sin disposition, tale roligt, i en undertone, med en venlig tone. Han vil helt sikkert besvare kærlighed og kærlighed, ændre sin vrede til barmhjertighed og have etableret sig i den opfattelse, at han forbliver en favorit blandt familiemedlemmer.

Video: hvordan man slipper af med kattemærker 100%

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer