Kløver eng - medicinske egenskaber og kontraindikationer

Engblomster er meget uhøjtidelige, vokser, ikke bange for en stærk vind, varm sol, dårligt vejr. Men de dekorerer ikke kun forstadslandskabet, men giver også uvurderlige fordele for mennesker.

Engkløver

Botaniske træk

Små flerårige honningblomster i lyserød eller rød farve, der har et kugleformet hoved, skiller sig ud blandt andre planter. Meget original, hvis du ser godt på kløver. Stammen af ​​det vokser op til 50 cm, har tredobbelte blade, de nedre er kendetegnet ved ovale konturer med små tandbånd. Den øverste form er også aflange, men de er næsten hele kanten. De kan bruges til at bestemme tidspunktet, da de om natten lukker sig, så om morgenen på et bestemt tidspunkt åbner sig.

Planten hører til bælgplantefamilien. Og dette er ikke tilfældigt, fordi dens frugt er en bønne, der ligner et æg. Den modnes i slutningen af ​​sommeren. Hvis du åbner det, finder du et frø.

Kløver begynder at blomstre i maj og kan i denne tilstand nå slutningen af ​​september. Du kan møde en blomst på de mest uventede steder med høj luftfugtighed - i enge og kanter, marker og udkanten af ​​sporene.

Den engang populære sang, der blev udført af den hviderussiske gruppe Pesnyary, synges om, hvordan fyren slåede ned Yas Konyushin og så på det guddommelige. Så det viser sig, at dette er et andet navn på kløver. Og med god grund arbejdede den unge mand så hårdt, fordi kløver er en af ​​de mest almindelige foderplanter.

Clover blev forelsket i repræsentanter for traditionel medicin, fordi den er i stand til at behandle mange sygdomme. Derfor dyrkes den endda ved hjælp af frømetoden. Du skal så blomster et sted, der samvittighedsfuldt renses for ukrudtsgræs og forarbejdes. Hvis du planter i begyndelsen af ​​foråret, kan du forvente de første skud på 10 dage. Planten er meget uhøjtidelig, fordi det ikke tager meget tid at danne rotsystemet og styrke stammen med blade. For at beskytte kløveren mod invasion af ukrudt skal jorden i nærheden af ​​blomsterne dog fyldes med faldet løv indtil andet år.

Kløver kræver ikke særlig omhu, den skal periodisk vandes og fodres med organisk gødning, der indeholder kvælstof. Det eneste problem med at dyrke det er den hurtige vækst af nye blomster. Derfor bliver det påkrævet at indlæse det.

Terapeutiske træk

Til medicinske formål anvendes græs og blomsterstande, der inkluderer hovederne sammen med de øverste blade. Roden bruges også, da den under sin undersøgelse afslørede trifolizin, et antimykotisk stof.

Den kløver, der er samlet under blomstringen, har en usædvanlig, slyngende smag, let sød, og den høstes ikke kun i tørret form, men også syltede og syltede.

Planten har samlet mange nyttige stoffer til mennesker. I de skjulte farver:

 • glycosider, hovedsageligt iso- og tripholin;
 • ascorbinsyre;
 • en hel gruppe B-vitaminer;
 • bioquinon A;
 • flavoner;
 • caroten;
 • alkaloid.

Blade indeholder:

 • pigmenter;
 • ascorbinsyre. Derudover er det mere end 25 procent.

I græsset er der:

 • phytosteroler;
 • vitamin C og E;
 • caroten;
 • tyrosin;
 • syrer - salicylsyre og kumær.

Det vellykkede indhold af bioaktive forbindelser har en meget stærk effekt på mennesker, uanset om planten bruges eksternt, eller hvis den kommer ind.

Kløver eng: frelse fra mange sygdomme

Græs bruges ofte under behandlingen af ​​åreforkalkning, da kløver kan forbedre metabolismen af ​​fedt med flavonoider. Den mest effektive blandt herbalists-healere betragtes som alkohol tinktur, hvor der kun anvendes blade med blomster til forberedelse. Men forudsat at presset hos en person er relativt stabilt, er hovedpine og tinnitus imidlertid foruroligende.

Kløver eng fra sygdomme

Du kan lave et sådant middel ved at følge følgende anbefalinger: 40 gr. kløver skal infunderes i 10 dage i 0,5 liter alkohol. Det skal være 40 procent. Opbevaringsstedet skal kun være på et mørkt sted, så medicinen er sikkert skjult for solen. Med jævne mellemrum skal flasken rystes. Når middelet er klar, skal du drikke enten før middagen eller lige før sengetid. Dosis - 20 ml pr. Dag. Kurset kan fortsættes i to uger, hvis den behandlende læge tillader det. Efter at disse dage er gået, skal kroppen hvile i cirka to måneder, hvorefter kurset kan gentages igen.

Traditionel medicin bruger denne helbredende plante, hvis der er behov for behandling relateret til luftvejene:

 • forkølelse;
 • bronkitis, især hvis den er blevet kronisk;
 • med kighoste;
 • vedvarende hoste;
 • bronkial astma.

For at slippe af med disse sygdomme skal du bruge denne opskrift: en 10 procents afkogning, der koges i højst 5 minutter, tages i 0,5 kopper 3 eller 4 gange om dagen.

Takket være brugen af ​​planten er det muligt at reducere niveauet af "dårligt" kolesterol, samt overvinde iltesult og øge immunsystemets evner.

Kløver har en antiinflammatorisk virkning. Tørt græs fyldes i en pose lavet af gasbind og sænkes i kogende vand i en kort periode. Lad det afkøle lidt, og når det er varmt, anvendes det som en fjerkræ på det betændte område. Så de behandler forskellige abscesser, scrofula, furunculosis, majs, forbrændinger, og denne behandling hjælper også, hvis der er tale om neuralgi og ledssmerter.

Kløver til at hjælpe kvinder med hepatitis B, mastitis, PMS og andre sygdomme

 1. Amning. For de kvinder, der ammer, men de ikke har nok mælk, er der gode nyheder. De kan forbedre dens dannelse med kløver. For at gøre dette, drik aromatisk kløverte specifikt for at forbedre amning. Det fremstilles som følger: 10 gram tages. hakkede kløverhoveder og johannesurt, 20 g tilsættes til blandingen. solbærblade. Du skal brygge med kogende vand.
 2. PMS. Flavonerne i planten, en gang i den menneskelige krop, manifesterer sig som kønshormoner. Kløverhoveder indeholder stoffer, der ligner meget kvindelige kønshormoner. Denne egenskab bruges, når det er nødvendigt at slukke lyse brister under menopausale syndromer, livmoderblødning, hvis menstruation hver måned er smertefuld og vanskelig. For at gøre dette skal du forberede følgende medicin. Proportionerne er som følger: 3 tsk hakkede blomsterhoveder tages på et glas kogende vand, men således at de opsamles sammen med forskrifter. Infusionen er godt indpakket og efterladt i 1 time, derefter gjenstår det at sile infusionen og drikke. Den medicinske virkning vil være mærkbar, hvis du drikker 4 gange om dagen, skal du huske at spise, cirka en halv time, en kvart kop.
 3. Mastitis. Hvis en kvinde begynder mastitis, er der en enkel måde at slippe af med. Tag i lige forhold propellerne af kløver og hør, drik infusionen af ​​dem i flere dage. Men du er nødt til at overveje, at hørfrøblomster er giftige og har afførende egenskaber, så der skal udvises omhu.

Andre sygdomme

 1. Når kvinder er bekymrede for leukocé, dukkede vulvitis op; der er en mulighed for at stoppe disse sygdomme. Inden for 6 timer tilføres 2 spsk kløver med 0,5 l kogende vand med toppen. Derefter hældes denne infusion i en ren beholder, hvor kogt vand allerede er placeret.Væsken skal være varm nok. Brug et værktøj i form af stillesiddende bade. Men du kan gøre douching.
 2. For kvinder er tilstedeværelsen af ​​sitosteroler i planten en vigtig faktor, da de er mod aldring og kan markant stimulere syntesen af ​​kollagen og elastin. Disse stoffer viste sig også at være et naturligt UV-filter.
 3. Der er isoflavonoid maakyanin i kløver. Denne forbindelse er fungicid, hvis egenskaber inkluderer en sådan kvalitet som bekæmpelse af svampesygdomme.

Hvilke andre gavnlige stoffer har kløver?

Der er tanniner i planten. Deres fortjeneste er, at de kan danne en særlig beskyttende membran på slimhinderne, takket være hvilke inflammatoriske processer ikke vil udvikle sig.

De gavnlige stoffer i kløver eng

De deltager også aktivt i metabolismen på celleniveau. Hvis salte af tungmetaller, der har en giftig virkning på kroppen, er samlet i kroppen, kan tanniner kombineres med dem, bundfældes og derefter fjernes fra kroppen. Kløver kan hjælpe, hvis der forekommer forgiftning, eller hvis en person er i zonen for øget stråling.

Indeholdt i tilstrækkelige mængder i kløver salicylsyre. Fordi kløver har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber. Især denne nyttige egenskab ved planten manifesteres i mandelbetændelse, lungesygdomme såvel som ved forkølelse.

Der er en simpel opskrift, der kan hjælpe med at forbedre tilstanden, støtte som slimløsende, antiseptisk og hæmostatisk. Tag 3 spiseskefulde, anbring i en termos, hæld 0,5 liter kogende vand. Du kan åbne den på 6-8 timer, først når infusionen er klar. Den resulterende drik skal drikkes i tre opdelte doser. Det skal tages 40 minutter før måltiderne.

Fiber findes også i kløver. Dette betyder, at det kommer ind i tarmen, det begynder at irritere dets nerveender, hvilket giver en positiv effekt:

 • peristaltis forbedres;
 • der er en bedre samlet fordøjelsesproces.

Det er simpelthen nødvendigt at hæve immuniteten, livet er for stressende for en moderne person. Og kløver, der har et rigt indhold af vitaminer og proteiner, kulhydrater og fedt, vil hjælpe med dette igen. Det er nok at følge denne opskrift: hæld 3 spiseskefulde af planten i en termos og hæld to liter kogende vand. Luk låget tæt og lad det stå i 2-3 timer, lad det brygge godt. Tilsæt derefter lidt presset citronsaft og lidt, efter smag, skat. Du skal drikke før måltider, tre gange om dagen, et halvt glas.

Kløver er meget nyttigt for mennesker. Desuden kan det tages i form af tinkturer, lotioner, kompresser, afkogninger, som på en meget blid måde kan slippe af med mange sygdomme.

Clover hjælper med forskellige sygdomme. Dette er:

 1. Forkølelse ledsaget af feber, smerter koncentreret i halsen og svær hoste. Kløver fremmer mere intens sved og flydende sputum.
 2. Migræne, kramper og kramper, neuralgi. Symptomreduktion opstår på grund af det faktum, at efter at have taget kløver, elasticiteten af ​​blodkarvæggene vender tilbage, blodkoagulation forbedres, og det rengøres.
 3. Betændelse, der forekommer i kønsorganet.
 4. Anæmi, dysmenorrhea, tumorer.
 5. Øjesygdomme. Hvis der vises en torn, hjælper juicen fra en frisk plante, som bør indsprøjtes, og hvis der opstår en allergi, skal du bare vaske dine øjne.

Hvad er kontraindikationerne?

Inden du bruger kløver til medicinske formål, skal du diskutere dit ønske med en læge. Det skal huskes, at denne plante betydeligt kan skade gravide kvinder, da den har abortive egenskaber.

Det anbefales ikke at bruge kløver til thrombophlebitis efter et slagtilfælde, der har diarré og nogle former for kræft.

Video: medicinske egenskaber og kontraindikationer kløver eng

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer