Hvilken vin er sundere - hvid eller rød?

Vinproducenter i Frankrig hævder normalt, at lyserød eksisterer for kærlighed, hvid kan bedst slukke vores tørst, men rød gives til os for at nyde og forbedre vores helbred. Når vi beslutter os for, hvilken vin der er bedre at købe, taber vi ofte hvad vi skal vælge. Der er mange muligheder - tør og halvtør samt dessertvine. Og hvilken skal vi tage - rød eller hvid? Og også fra hvilket land - Frankrig, Italien, Sydafrika, Chile eller måske Georgien?

Hvilken vin er sundere

Videnskab fortæller os, at ikke alle vine kommer vores krop til gode. Vi kan kun drage fordel af naturlige produkter, og tørre og halvtørre drikkevarer er relateret til det. Af visse naturlige egenskaber er røde og hvide sorter også meget forskellige fra hinanden. Dette skyldes de teknologiske træk ved vinproduktionen. Sig, kilden til nyttige stoffer indeholdt i rødvin findes slet ikke i druesaft, men i drueskind (det giver naturligvis også røde nuancer til vin).

Men hvide vine produceres kun af druesaft og papirmasse, så til deres produktion kan du bruge næsten enhver form for drue - både hvid og rød. Hvordan kan dette være? Hemmeligheden er faktisk, at druesaft, så snart den presses ud, straks filtreres fra og fermenteres yderligere uden en skræl. Derfor kan han have enhver farve - enten lys strå eller mørk gul, helt ned til cognac-farvetone.

Franskmændene kan joke, at vin, rød og hvid, kan helbrede næsten alle lidelser, med undtagelse af en - alkoholisme.

Hvid og rødvin - hvad er mere gavnligt for en person?

Som videnskaben fortæller os, er naturlig rødvin stadig mere fordelagtig for alle, fordi det er denne drik, der positivt kan påvirke nedsat immunitet og en persons tilstand i princippet. Et populært magasin i USA i 1998 offentliggjorde data om et eksperiment. Konklusionerne trukket fra resultaterne af dette eksperiment kom som en total overraskelse for de fleste vinelskere.

Under dette eksperiment forbrugte en gruppe af deltagere rød tørvin dagligt i to uger. Hver af dem drak en halv flaske dagligt. Parallelt med det andet hold, hvor der var et identisk antal deltagere, tog hvidvin.

Ifølge resultaterne af eksperimentet viste det sig, at i gruppen af ​​personer, der drak rødvin direkte, var niveauet af antioxidanter i det undersøgte blodplasma maksimalt efter en halv time og fortsatte med at være inden for denne værdi i en periode fra 2 til 4 timer. På samme tid har erfaringer vist, at denne effekt var helt fraværende i gruppen, der drak hvidvin.

Rødvin: sundhedsmæssige fordele

Det er ingen hemmelighed, at rødvin anerkendes som at have en rødlig farvetone. Farven kan selvfølgelig være meget forskellig: både lys skarlagen og meget mættet mørk, næsten rubin. Mest videnskabelig forskning og mange års praksis inden for det medicinske område viser, at rødvin i sammenligning med hvid og lyserød bringer de mest håndgribelige fordele for menneskers sundhed. Hvis der anvendes naturlig vin og ikke af tvivlsom kvalitet, er det naturligvis et billigt surrogat.

Så hvad er nytten af ​​denne alkoholiske drik til menneskers sundhed:

  1. Der er bevis for, at rødvin bidrager væsentligt til at sænke produktionen af ​​et protein kaldet endofelin-1 i den menneskelige krop. En stigning i indholdet af dette protein kan føre til sådanne uønskede resultater som udvikling af koronar hjertesygdom (CHD) såvel som åreforkalkning og andre vaskulære sygdomme. Dette skyldes indholdet af såkaldte polyfenoler i rødvin. Ifølge eksperter fungerer de som en kraftfuld antioxidant. Det er kendt, at disse stoffer bidrager til, at hjertemusklerne fungerer godt, forbedrer kredsløbssystemet og fjerner også "dårligt" kolesterol fra vores krop.
  2. Der er bevis for, at anthocyaninfarvestoffer, som normalt findes direkte i naturlig rødvin, bidrager til, at vi får værdifuldt vitamin P i en mængde, der fuldt ud dækker vores krops behov, nemlig dette vitamin hjælper kroppen med at absorbere askorbinsyre.

Hvis vi taler om vinets helbredende egenskaber, må vi indrømme, at dette refererer til tør rødvin. Når alt kommer til alt er alkohol og sukker i det i små mængder, mens nyttige flavonoider og endda en imponerende liste over vitaminer forbliver på et ret højt niveau. Champions, der indeholder den største mængde naturlige stoffer, er druesorter som f.eks. Cabernet og Sauvignon, som mange kender. Men hvor modnet vinen er, påvirker slet ikke dette produkts værdifulde egenskaber. Stoffer med helende egenskaber stiger jo ikke i mængde over tid i modsætning til priser. Så når vi køber en flaske vin “til helbred”, vælger vi bedre rød og tør vin.

Ville hvidvin være fordelagtig?

Fordelene ved hvidvin
Hvad med hvidvin? I lang tid blev det antaget, at de medicinske egenskaber ved vin formidles af stoffer, der er indeholdt i druenes hud, og da det ikke bruges til produktion af hvidvin, blev denne vin betragtet som ubrugelig. Og alligevel bør dens fordele for vores krop heller ikke nægtes kategorisk. Dr. Eilot fra Frankrig, der udgav Codex Enoterapi (en slags hjemmelavet vinbehandling), skriver, at naturlig hvid tørvin, hvis den blandes med mineralvand, vil hjælpe med at besejre åreforkalkning.

Amerikanske læger tilsluttede sig for nylig det synspunkt, at hvidvin, ikke værre end rød, hjælper med at beskytte hjertet og blodkarene. Som et resultat af dyreforsøg afslørede de, at druer kød er lige så godt som dets skræl. Det blev registreret, at alle eksperimentelle rotter, der modtog hvidvin, hjerte og blodkar under forsøget, var helt sunde. Ligesom de dyr, der kun fik rødvin.

Fordelene ved hvidvin:

  1. De siger undertiden om denne drink: "let for lungerne." Forskere ved University of Buffalo i New York State har bekræftet, at det naturligvis med begrænset anvendelse har en positiv effekt på lungerne og deres funktionalitet.
  2. Tør hvidvin, hvor alkoholindholdet ikke overstiger 12%, kan hjælpe med at beskytte blodkar. Det anbefales også til brug i metabolske sygdomme og nogle sygdomme i maven.
  3. Konsistensen af ​​denne type vin er ikke så høj i densitet som f.eks. Rød eller lyserød. Så for eksempel ved hjælp af hvidvin med en temperatur på højst 6 grader om sommeren kan du perfekt slukke tørsten og opretholde din kropstone.

Hvor nyttig er rosenvin?

Rosé-vin kombinerer som sagt de værdifulde kvaliteter af både rød og hvid. Dette er ikke overraskende, når man overvejer at det er lavet af røde druer, men bruger teknologien til produktion af hvidvin: det begynder at gæres med huden, som derefter fjernes.Resultatet af denne metode er, at enhver rosévin som regel er let, ret aromatisk og ikke særlig tær. Pinkvin af høj kvalitet indeholder højst 1% sukker, fordi sukker i den fermenteres ved at blive omdannet til alkohol. Med hensyn til alkoholindholdet overstiger det stadig ikke 11%. Alt dette betyder, at denne vin har meget få kalorier, som vi alle er så bange for.

At drikke lyserød vin hjælper os med at bevare den generelle tone i vores krop. Denne drik kan bruges, og når hjerteaktiviteten er svækket - hjælper den med at bevare hjertemuskelens normale funktion. Det hjælper også med at rense vores blodkar, og reducere kolesterol “plaques” i dem. Der er en opfattelse af, at pink kan drikkes med sygdomme i leveren og maven. Hvis vi som et resultat af en lang sygdom mistede vores appetit, og med det en glad stemning, vil et glas pink være meget nyttigt. Det er også muligt at anvende det med hypertension og colitis. Og i lyserød vin er der en stor mængde kalium og fosfor, der påvirker nervesystemet positivt.

Kan gravide kvinder drikke vin?

Hvad man skal gøre under graviditet, om en kvinde kan drikke vin - dette spørgsmål er bredt diskuteret på Internettet. Normalt anbefaler læger ikke at drikke vin, som enhver alkohol, i denne kritiske periode for både babyen og den vordende mor. Når alt kommer til alt falder en dobbelt belastning på den gravide kvindes krop. Livet for din fremtidige baby, der lige er klar til at blive født, er din kærlighed og beskyttelse værdig. Naturligvis gør naturen alt for at beskytte fosteret, der udvikler sig i livmoderen - hans mors immunitet fungerer for ham og leverer alle de vigtige næringsstoffer fra kredsløbssystemet, som de har i to i denne periode af livet.

Kan gravide drikke vin

Desværre er der en almindelig tro på, at tør rød rødvin i små mængder ikke kan skade en gravid kvinde. Ligesom, og hæmoglobin er godt til appetit. Men du skal altid huske: alkohol, der kommer ind i moders blod, kommer også ind i fosteret. Det er som at drikke med din baby. Hvad, hvad - "gør ikke ondt"? Lad os ikke narre os selv, så snart mor drikker vin, selv "lidt", vil barnet straks modtage sin dosis ethanol. Og hvis du sammenligner vægten af ​​en voksen og en baby? Det bliver straks klart: for ham er dette en gigantisk dosis!

Hvilke konsekvenser har det for fosteret, at den alkohol, der drikkes af sin mor, kan forårsage? Det er tilstrækkeligt at sige, at dette kan føre til udseendet af den såkaldte intrauterine alkoholisme. Og det medfører så alvorlige virkninger som defekter i knoglerne i kraniet, et fald i størrelsen på fosterhovedet, reduceret vægt og vækst af det nyfødte, uforholdsmæssig udvikling af kroppens dele, forskellige deformationer i brystet, nervesystemets patologi og mangelfuld udvikling af indre organer. For ikke at nævne det faktum, at alkohol i den fremtidige mor kan forårsage en forstyrrelse i funktionen af ​​mange vigtige organer.

Og det mest ubehagelige er, at sandsynligheden for forekomst af alle disse forfærdelige konsekvenser er meget stor, selv med en enkelt dosis alkohol. Og forskere giver så skræmmende statistik: hos kvinder, der drak alkohol under graviditeten, blev der i 20% af tilfældene registreret døden af ​​et nyfødt barn. Så desværre opvejer den skade, som vin bringer det udviklende foster, den positive indvirkning af de mange fordelagtige ingredienser i denne elskede drik. Det bedste er ikke at risikere din babys helbred og udsætte drikke, indtil det øjeblik, hvor du kan fejre fremkomsten af ​​et nyt familiemedlem.

Hvordan besvarer vi spørgsmålet om, hvilken slags vin der er god for sundheden? Alle de argumenter, vi overvejer, viser tydeligt, at fordelen ved vin ikke er opfindelsen af ​​alkoholelskere, men et videnskabeligt bevist faktum. I dette tilfælde kan rød, hvid og lyserød vin give den menneskelige krop reelle fordele.Den eneste og uundværlige betingelse for dette - når du drikker vin, skal du udvise sund fornuft og tankevækkende holdning til dig selv og dit helbred.

Video: rødvin mod hvid

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer