Sådan opbevares peberrod hjemme

Peberrod bruger blade og rødder. De er nødvendige til fremstilling af marinader, krydret saucer, grøntsags- og kødretter, aspic fra fisk. Hvis der ikke er nogen personlig plot, og du skal gå til markedet for greener, skal du oprette en personlig forsyning derhjemme.

Sådan opbevares peberrod

udseende

Flerårig urteagtig plante er velkendt med brede blade med store årer. Det er uhøjtidelig og vokser i næsten ethvert forstadsområde. Peberrod hører til kålfamilien, vokser op til 1,5 m, foretrækker fugtige, godt oplyste steder. En tendens til at vokse hurtigt, så de prøver at plante det langs hegnet eller uden for haven. Mistresses behandler ham med omhu, da han tættere på efteråret bliver en uundværlig egenskab for pickles til agurker, tomater, peberfrugter. Rødderne er velegnede til brug i buske fra andet år og ældre. De bruges i madlavning og traditionel medicin.

Det har været vidt brugt i Rusland siden det 9. århundrede, Europa mødte det seks århundreder senere, hvor peberrod blev dyrket som en grøntsagsafgrøde. Relaterede arter er genkendte radiser, sennep, brøndkarse. Han skylder sin skarpe specifikke smag og lugt til den store mængde essentielle olier, der findes i alle dele af planten. Derudover inkluderer det:

 • lysozym;
 • caroten;
 • harpiksstoffer;
 • vitaminer;
 • flygtige;
 • alkaloider;
 • kvælstof stoffer;
 • stivelse;
 • fedtolie;
 • mineralske salte.

Hovedkomponenten er allyl sennepsolie.

Det er vigtigt at: den mest værdifulde er den friske rod, der graves op i det tidlige forår umiddelbart efter, at sneen er smeltet eller i det sene efterår. Det skal behandles straks, så de essentielle olier ikke fordamper eller forsøger at konservere.

Nyttige egenskaber

Foruden smag har planten en udtalt helende side. Brugen af ​​peberrod til forkølelse er velkendt; det har antiinflammatoriske, anti-zingotiske, vanddrivende og antibakterielle effekter. Det stimulerer tarmen, lindrer hudinflammation, øger appetitten.

Dets fortjeneste med regelmæssig brug internt og eksternt er:

 • metabolisk acceleration;
 • desinfektion af sår ved vask af rodbuljong;
 • reduktion i smerter i muskler og led;
 • koleretisk virkning;
 • opvarmende effekt;
 • lindring af symptomer på betændelse med cystitis;
 • reduktion af ødemer;
 • giver hudens elasticitet;
 • kampen mod cellulite og eliminering af effekten af ​​"appelsinskal".

Juice fortyndet med vand, gurgle og mund med ondt i halsen, betændelse i mandlen, stomatitis. Vandafkok forsegles under dysenteri, parasitter udskilles, inklusive lamblia og helminths. Infusionen er en del af en omfattende behandling af luftvejsinfektioner, lotioner hjælper med blå mærker og i behandlingen af ​​svampeinfektioner.

Varm krydderier til understøttelse af mandlig styrke
Kærligheden til krydret retter bestemmes ofte af kroppens behov. Peberrodrot ikke skærper ikke kun kød, fisk og andre produkter, men stimulerer også blodcirkulationen, som i de fleste repræsentanter for den stærke halvdel af menneskeheden svækkes efter 40-50 år. At være en stærk afrodisiakum vender pepperrot tilbage til seksuel lyst, styrker styrken, øger sædaktiviteten og påvirker reproduktionsfunktionen. Den regelmæssige tilstedeværelse af krydderier i kosten eliminerer prostatitis, urologiske sygdomme, normaliserer fordøjelsen og stofskiftet i en stillesiddende livsstil.

Kontraindikationer
På trods af den brede vifte af anvendelser er peberrodsrot ikke et universalmiddel for alle sygdomme og sygdomme, da dets anvendelse også har en række begrænsninger.Du kan ikke spise det eller som et middel mod allergier og individuel intolerance, en akut periode med sygdomme i fordøjelsessystemet og skarpe spring i blodtrykket.

Gravide og ammende kvinder bør også afstå fra at konsumere produktet. Det påvirker koagulationsevnen i blodet og ændrer smagen på mælk, som muligvis ikke behager babyen.

Sådan opbevares peberrod

Sådan opbevares peberrod
Grundlæggende forsøger de at skabe et lager af roden. Til trods for deres massivitet falder blade hurtigt og mister fugt selv i køleskabet. Den maksimale holdbarhed i en plastikpose er 3 til 4 dage. Derefter bliver de gule, mister deres lugt og præsentation.

Roden har helt forskellige egenskaber. Det er mere tæt elastisk, kødfuld. Udenfor, gulbrun, på en skive hvid, fibrøs. Men bare det at lægge friskgravede rødder i køleskabet er også umuligt, efter 1-2 dage bliver de sløv, forsvinder de fleste essentielle olier. Derfor er det værd at fremhæve dagen og vie den til forarbejdning og indkøb af nyttige råvarer.

 1. Den nemmeste og mest effektive måde at opbevare peberrod på er at placere den i kælderen og falde grundigt i søvn i sandet, svarende til gulerødder. Kølighed og fugtighed er fuldt ud i overensstemmelse med naturlige forhold. Indtil roden er spiret, og dette sker tættere på foråret, vil den gemme sine fordelagtige egenskaber.
 2. Frisk rodgrød tilberedes hurtigt nok. Stykkerne, der er vasket og skrællet fra den øverste hud, males gennem en kødslibemaskine i en plastikpose. Slibeprocessen frigiver en stor mængde flygtige og æteriske olier. For ikke at få irritation af nasopharynx fra den koncentrerede lugt, anbefales det at sætte pakningsposen på kødkværnen med en snor eller apotekgummi og derefter fjerne den med de knuste råvarer indeni. Læg i emaljerede retter, tilsæt 1 spsk. salt og 3 spsk. spiseskefulde sukker pr. 2 kg. peberrod, fortynd med kogende vand til en tilstand af velling og rull i steriliserede krukker, tilsæt et par dråber citronsaft eller eddike essens.
 3. Frysning giver dig mulighed for at gemme det meste af næringsstofferne, forudsat at rødderne forarbejdes og rengøres i fryseren den dag, de udgraves. De vaskes, skrabes til en hvid kerne, vaskes grundigt igen, skæres i stykker på 3-5 cm og lægges i poser til frysning. Det særlige er så at slibe dem frosne. Opbevaring i køleskabet i en lukket beholder er tilladt inden for 3 til 4 uger.
 4. Tørret peberrod er ikke egnet til medicinske formål, men det bevarer skarphed og smag. Forbered den ved at skære i tynde skiver og tørre naturligt på et skyggefuldt, godt ventileret sted, i en tørretumbler eller ovn. Færdig råvarer knuses og foldes i en krukke med et stramt låg.

Tip til forberedelse af rødderne til madlavning
Forblødgøring i en dag reducerer "bid" og rengøring af peberrod er meget lettere. De skrælede stykker opbevares i vand, de små rengøres med en kniv, for større er det mere praktisk at bruge en skræl. Tilberedte råmaterialer lægges straks i poser og indpakkes sikkert for at forhindre udtørring.

Bemærk: for at beskytte huden på hænderne er det praktisk at bruge engangshandsker.

En nyttig og overkommelig plante med korrekt forberedelse kan bevare medicinske egenskaber i lang tid og skabe en pålidelig barriere mod virusinfektioner, patogene bakterier, øge immuniteten, give nødvendige vitaminer og mineraler og understøtte sundheden. Peberrodrot er en del af mange smagfulde snacks og saucer, såsom peberrod, peberrod, brugt som et tilsætningsstof til kvass.

hvordan man sparer peberrod til vinteren

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer