Sådan opbevares bipollen her hjemme

Bipollen har unikke egenskaber; det indeholder 240 forbindelser, hvoraf de fleste forskere ikke kunne identificere og syntetisere. Hemmeligheden ligger i det faktum, at bier ikke bare bringer opsamlet pollen til bikuben, men behandler det med specielle enzymer, der er indeholdt i insektens spyt. Derfor sammenligner det produkt, der er indsamlet af mennesker, ikke med bien.

Sådan opbevares bipollen

Bipollen og dets sorter

Insekter samler pollen eller pollen for at fodre beboerne i bikuben. Undertiden akkumuleres det op til 1 kg. Biavlere forlader det krævede beløb, overskud udtages og bruges til medicinske formål. Sammensætningen inkluderer en stor mængde protein, biostimulanter, der forbedrer immuniteten og øger kroppens udholdenhed under stress og fysisk anstrengelse. Trimmen bruges også som:

 • antiseptisk;
 • anti-aging;
 • choleretic;
 • antitumormiddel.

Høj effektivitet i kampen mod sklerose blev bemærket. Indholdet af fytohormoner giver kvinder mulighed for at bruge det i overgangsalderen for at gendanne hormonbalancen med østrogenmangel.

Det er vigtigt at: Pollen er samlet fra forskellige planter og har forskellige egenskaber.

 1. Sage giver en vanddrivende virkning, forhindrer dannelse af nyresten, stimulerer fjernelse af sand fra galdekanalerne.
 2. Timian toner, har en mukolytisk virkning, når du hoster, forbedrer blodcirkulationen.
 3. Fyrstænger bliver frelse i kampen mod mandlige problemer, herunder prostatitis, prostatadenom.
 4. Boghvede returnerer elasticitet til karene, hvilket forhindrer et slagtilfælde og et hjerteanfald.
 5. Linden-pollen er uundværlig for at normalisere søvn, lindre stress og angst.

Alle typer indeholder zink, jod, selen, caroten, et helt sæt vitaminer og mineraler. At bevare denne rigdom er muligt og nødvendigt. De nødvendige doseringer er flere gram, så produktet bruges økonomisk.

Hvornår og hvorfor bruges bipollen

Hvis den er korrekt samlet og opbevaret i overensstemmelse med de nødvendige betingelser, forbliver dens effektivitet i 2 år. Oftest bruges det til at styrke immunitet, for at øge niveauet for vitalitet og ydeevne. I traditionel medicin bruges det til:

 • behandling af hjerte-kar-sygdomme;
 • stabilisering af blodtrykket;
 • mave-tarmsygdomme;
 • anæmi;
 • eksem, dermatitis og andre hudsygdomme;
 • hyppig hovedpine, migræne;
 • forebyggelse af åreforkalkning;
 • vegetative-vaskulære lidelser;
 • diæter, der sigter mod at tabe sig.

Udbenning bruges som en del af kompleks terapi og som et uafhængigt værktøj. Det forårsager næsten ikke allergi, fordi de i processen med at blande det med enzymer ødelægger de mest allergifremkaldende forbindelser. Ikke desto mindre skal du sørge for, at der ikke er nogen allergiske reaktioner på produktet, før du begynder at tage det. Især hvis du planlægger at give det til børn og gravide kvinder.

Betingelserne for opsamling og opbevaring af pollen påvirker dets kvalitet direkte, da der efter indsamling stadig findes visse processer i det, og forbindelserne i sig selv er ekstremt ustabile.

Indsamling og klargøring til opbevaring

Biavlere overholder strengt reglerne for indsamling af beskæringerne, vel vidende om dets vagarer. Det er bedre at købe et færdigt produkt til forbrug. Hvis du har købt rå, skal du først tørre den. Til dette sikres konstant luftcirkulation, bakken placeres i skyggen ved et fugtighedsindhold på højst 8 - 10% og en temperatur inden for 25-40 ° C.Under regelmæssig omrøring tørrer pollen på 3 dage.

Du skal vide: graden af ​​beredskab bestemmes af ærternes hårdhed. Det andet tegn er et metalstød, når du hælder pollen på et ark tin.

Metoder og opbevaringsperioder

Metoder og betingelser for opbevaring af bipollen
Det er mest praktisk at fordele pollen blandt små containere. Det bruges i små doser, og i åben form mister det hurtigt sine helende egenskaber. For at desinficere tørres dåserne i en ovn, derefter hældes pollen, og dåsen rulles op eller lukkes med et vakuumlåg.

Blanding af den med ung flydende honning i forholdet 1: 1 hjælper med at bevare produktet. Det kan spises med en ske ved forkølelse og under en influenzaepidemi for at forhindre og øge immuniteten. Indsugningshastigheden er 15 g. pollen pr. dag for en voksen, 4 gr. til babyer op til 3 år, fra 8 til 12 gr. for teenagere.

En anden måde er at blande det med pulveriseret sukker med en hastighed på 1: 2. Sukker er ikke egnet til dette formål, små pollenpartikler klæber ikke på granulater, blandingen eksfolierer gradvist, mister nyttige egenskaber og omdannes til et produkt med et højt proteinindhold, men med værdifulde forbindelser ødelagt.

I forseglet emballage på øverste hylde i køleskabet opbevares frisk, ikke-konserveret pollen i ca. 6 måneder. I en blanding med honning når perioden 5 år og får en mild smag, hvor en lille pollenbitterhed opløses. I denne form spiser børn villigt det og glemmer alt om slik og marmelade. I en hermetisk forseglet glaskrukke mister tøflen ikke sine egenskaber i 1,5-2 år. Opbevar produktet på et mørkt, tørt, køligt sted.

Det er umuligt at fryse, ved en temperaturforskel går alle nyttige egenskaber tabt.

Hemmeligheder for det rigtige valg

Kvaliteten af ​​den købte pollen påvirker holdbarheden og næringsindholdet. For ikke at blive forkert, skal du være opmærksom på, at:

 1. Ved indsamling af pollen har en lys mættet farve.
 2. Partiklernes heterogenitet beviser dets naturlighed.
 3. Et godt tørret mos i kulden bliver falmet.
 4. Det er næsten umuligt at knuse ærter med fingrene.

Hvis der er købt ubearbejdet pollen, skal du straks købe en krukke med frisk honning til blanding. Det er praktisk at bruge en blender eller en mikser, der overvåger graden af ​​opløsning, indtil der opnås en homogen masse.

Du bør ikke købe et produkt langs veje og i nærheden af ​​store virksomheder og husdyrkomplekser. Skæret absorberer hurtigt tredjeparts lugt og skadelige stoffer fra biludstødninger og industrielle emissioner. Dette produkt kan blive forgiftet.

Det er bedst at opretholde helbredet og udføre profylakse i lavsæsonen med naturlige midler; pollen er perfekt egnet som et universelt middel til børn og voksne.

Video: hvordan man sparer bipollen

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer