Sådan opbevares en motorcykel om vinteren: nyttige tip

Det accepteres generelt, at en motorcykel hører til en mere "blid" teknik end en bil. På grund af vejrforholdene kan motorcyklister ikke bruge en jernhest hele året rundt, hvilket resulterer i, at de bliver tvunget til at ”bevare” den i en periode med inaktivitet. For at holde udstyret i korrekt stand er det nødvendigt at have tilstrækkelig viden om bevaringsspecifikationer. Overvej de vigtige aspekter i rækkefølge, og giv trinvise instruktioner. Så lad os komme i gang.

Sådan opbevares en motorcykel om vinteren

Fase nummer 1. Valg af lagerplads

 1. Det vigtigste ved bevaring er valget af et rum med et optimalt temperaturregime. Som regel bør indikatoren variere mellem 12-16 grader. Det er vigtigt at huske for evigt, at temperatursvingninger ofte fører til dannelse af kondensat, som korroderer en motorcykels komponenter og samlinger.
 2. Det er værd at være opmærksom på rumets fugtighed, det bør ikke overstige mærket på 35-40%. Nogle bilejere øver opbevaring af hjem ved at placere udstyr i det fjerneste hjørne af rummet.
 3. Store byer er udstyret med såkaldte motorcykeloplagringscentre. I sådanne institutioner er alle betingelser opfyldt, så det giver mening at overveje denne mulighed.

Fase nummer 2. Benzinbeskyttelse

 1. Bevarelse starter altid med brændstofsystemet. Hvis du opbevarer en motorcykel med en tom gastank, vil korrosion begynde at vokse i dens hulrum. Senere fokus vil ramme hele brændstofsystemet, hvilket vil føre til katastrofale konsekvenser.
 2. Besøg tankstationen, fyld brændstof “til øjenkuglerne”. For at udføre proceduren korrekt skal du først tænde motorcyklen, der står på fodpladen, og derefter sætte den lige og tilføje benzin til dækslet, hvis det er muligt, brug hjælp af en ven.
 3. Da moderne benzin har det ubehagelige træk ved oxidation på grund af dets korte holdbarhed, skal tilsætningsstoffer sættes til brændstoffet. Køb en ventil og et brændstofsystemrengøringsmiddel, mens du stadig er på tankstationen, og tilføj den til benzin i henhold til instruktionerne. En sådan bevægelse brænder kulstofaflejringer og forhindrer aflejringer, der vises på bunden af ​​tanken under oxidation af brændstoffet.
 4. Når du ankommer til opbevaringsstedet, skal du hælde en benzinstabilisator, der kæmper med tjæreaflejringer og beskytter brændstofforsyningsknuderne mod korrosion. Produkterne er designet til både injektions- (injektions-) system og karburator. Når motoren er tilføjet, skal du starte motoren, lade den virke i 10-15 minutter, slukke.

Fase nummer 3. Motorcykelvask

 1. Cyklister ved, at sende en motorcykel til konservering i en beskidt tilstand - ikke respektere dig selv. Af denne grund anbefales det at vaske udstyret, før det sendes til lagerpladsen. Du kan udføre proceduren på udstyret dræn eller tage selvrensning. Du kan ikke vaske motorcyklen med alkaliske forbindelser, sådanne produkter giver ikke tilstrækkelig beskyttelse mod korrosion.
 2. Foretruk værktøjer designet specifikt til rengøring af din motorcykel fra støv og snavs. Se nærmere på Bike Cleaner-produkter, det indeholder voks, der kæmper mod korrosion. Sammensætningen er velegnet til manuel vask og sælges i specialforretninger. Produktet vaskes af med varmt vand, det indeholder den optimale pH-balance for hænderne, så føl dig fri til at anvende det.
 3. Efter vask er der opsamlet overskydende vand med en absorberende svamp, lad motorcyklen tørre i den friske luft. Hvis du ønsker det, kan du dække udstyret med polish, men i de fleste tilfælde tiltrækker det kun støv.

Fase nummer 4. Motorkonservering

Bevaring af motorcykelmotorer

 1. Bevarelse af motorcykelmotoren skal udføres både indvendigt og udvendigt.Når du ignorerer dette råd, vil du korrodere cylindre og andet udstyr.
 2. Køb Motor Innenkonservierer antikorrosionsfedt i form af en aerosol i bilforretningen. Flasken er udstyret med et praktisk plastrør, ca. 10 cm langt. Et lignende design giver dig mulighed for at bearbejde steder, der er vanskelige at nå, hvilket i høj grad forenkler jobbet.
 3. Hvis motorcyklen har en firetaktsmotor, skrues stearinlysene ud, sprøjt sammensætningen i hvert hul i 3-5 sekunder. Samtidig er du nødt til at krumtage krumtapakslen samtidig på en bekvem måde (baghjul, sparkstarter).
 4. I tilfælde af totaktsmotorer hældes produktet direkte i karburatorindløbet, mens motoren skal arbejde. Sprøjtets varighed er ca. 12-15 sekunder, ikke længere. Vedligehold om nødvendigt gashåndtaget, så motoren ikke går i stå før afslutningen af ​​proceduren.

Fase nummer 5. Behandling af silikone dele

 1. I løbet af motorens forarbejdningsperiode blev alle dele tørret ud efter vask, det var på tide at behandle dem med silikone. Dette inkluderer gummibånd, pakninger, elektriske ledninger, drejelige samlinger.
 2. Køb Silicon Spray i en smøremiddelbutik, og påfør et tyndt lag på motoren, gaflerne og olieoleforseglingerne. Forarbejd også kølerørene. Smøring forhindrer revner, hærdning og for tidlig aldring af gummi.
 3. Når det gælder ledningerne, vil det for at beskytte det hjælpe "Electronic Spray" (Electronic Spray), der påføres stikene. For ledninger anbefales det at bruge et andet værktøj kaldet “Made Schutz Spray” (Marder Schutz Spray), det vil skræmme gnavere væk.
 4. Med hensyn til kabler, håndtag, hængsler og trækkraft skal du smøre de anførte dele med en blanding til behandling af motoren eller universalværktøjet "LM-40" (LM 40).

Det er let at forberede motorcyklen til vinteropbevaring, hvis du følger trinvise instruktioner. Før den endelige konservering skal dækkene behandles med en speciel blanding, lad ikke gummiet deformere. Fjern batteriet fra motorcyklen, og tag det med hjem, sæt udstyret på tackler eller det centrale fodbræt.

Video: hvordan du holder din cykel om vinteren

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer