Sådan opbevares aubergine derhjemme

Lækre retter er lavet af aubergine, hvorfor mange husmødre er en af ​​deres foretrukne grøntsager. Én ting forårsager kun problemer - de forringes for hurtigt, og de opbevares ikke i lang tid. Men mange måder er allerede opfundet, hvordan man kan holde de små blå længere, så de over tid kan bruges til forskellige retter.

Sådan opbevares aubergine

Særlige opbevaringsbetingelser for frisk aubergine

Ved at købe frisk aubergine kan du forvente, at de kun i op til to måneder er egnede til mad. Og kun hvis du overholder det korrekte temperaturregime, skal du forhindre overdreven fugtighed i tide til at vælge dem, der begyndte at forringes og rådne. Derfor prøver erfarne husmødre straks at tilberede forskellige retter fra dem eller konservere dem.

Hvis familien stadig foretrækker friske grøntsager, er der måder at holde dem friske i en længere periode. Overholdelse af enkle regler kan du opnå gode resultater:

 1. En vigtig betingelse er at opretholde den rigtige temperatur, så vil de blå ikke forringes i lang tid. Dette sted skal være køligt, fra ca. +2 til +6 grader. Ideelt til sådanne forhold er et køleskab eller en kælder egnet, hvor selv på varme dage holdes kølerum. Det tilrådes, at kælderen har adgang til frisk luft.
 2. Du er nødt til at beskytte de blå mod de varme solstråler, ellers vil de forringes om et par dage. Men der er en fare for menneskers sundhed. Faktum er, at under påvirkning af ultraviolet i disse grøntsager er der en øget proces med solaninproduktion, og i sådanne mængder påvirker det en person negativt, og grøntsagerne i sig selv bliver ikke så velsmagende.
 3. Fugtighed under opbevaring bør være sikker, dvs. ikke overskride en tærskel på 75 procent, ikke falde under et 70 procent mærke.
 4. Disse grøntsager påvirkes for let af forskellige former for rådne og inficerer hinanden, så det sted, hvor de vil ligge, skal dekontamineres.
 5. Før frugterne sendes til lang opbevaring, skal hver undersøges omhyggeligt, så huden ikke beskadiges, og der ikke er tilbagevirkende pletter, sepal bør også være fri for defekter. Professionelle husmødre råder dig til at købe auberginer lidt umodne, du kan identificere dem ved deres hud - det er tæt og skinnende, har en lys lilla farve.
 6. Før grøntsager sendes til opbevaring, skal hver aftørres med en naturlig bomuldsklud. Erfarne husmødre råder dem ikke til at vaske; fugt i dette tilfælde kan kun skade.
 7. Hvis de små blå vokser på deres egne senge, skal de samles korrekt, så forbliver de friske meget længere. Når du høstes, skal du fylde op med en skarp kniv og klippe dem, så en hale på ca. 2 cm bliver tilbage.
 8. I din egen have kan du grave hele busken ud, så en jordklod forbliver intakt og lægge i en rummelig beholder klargjort på forhånd. Det skal opbevares i kælderen. I dette tilfælde skal en sådan busk passe ved vanding, så jorden forbliver blød og fugtig.
 9. Grønsagsavlere hævder, at det bedste sted at opbevare er en dyb kasse foret med halm eller savsmuld. Men grøntsager vil være godt bevaret i papir, det vigtigste er, at de ikke rører hinanden.
 10. Det er nødvendigt at kontrollere aubergineens tilstand hver 2. uge, og hvis nogen er i tvivl, er det bedre at tilberede den med det samme, men det sker, at du skal smide den væk og rådne. Det vigtigste er, at andre ikke dør af den forkælet grøntsag.

Det er nemmest at opbevare auberginer i kælderen; de kan ikke stå oplagring for længe i lejligheden: indpakket i papir eller avis, selv på et mørkt og perfekt køligt sted, ligger ikke mere end 4 uger.

De opbevares i køleskabet længere, især hvis det er en moderne enhed, og systemet "Ingen frost" findes i det. Konservering sikres, hvis tørre og let modnes frugter pakkes i en plastikpose, hver indpakket separat i papir, anbragt i en beholder til frugt og grøntsager. Igen, glem ikke, at de små blå, der begyndte at blive dårligere, skulle rengøres til tiden.

Sådan laves emner

Hvordan man laver aubergineemner
Hermetisering er den bedste måde at bevare smagen på auberginer og nyde dem om vinteren. Derudover tillader denne metode ikke udvikling af putrefaktive mikroorganismer.

Frysning og tørring er blandt de mest almindelige oplagringsformer for mange grøntsager. Aubergine er ingen undtagelse, og med denne type opbevaring er betingelserne meget længere, indtil næste høst. Og frosne eller tørrede auberginer, når forskellige retter derefter tilberedes ud fra dem, mister ikke deres smag.

Tørring er lettere at fremstille i en speciel elektrisk tørretumbler. Men en almindelig komfur med ovn er også en stor hjælper. Før du lægger grøntsagerne i enheden, skal du arbejde lidt: tag frugterne væk, de skal kun være modne og sunde. Skræl rengøres fra hver, så er det mere praktisk at skære dem i tynde cirkler - nu er de helt klar til tørring. Ovnens temperatur skal ikke være særlig høj i begyndelsen af ​​processen, ikke stige over 85 grader og i slutningen - over 50. Grøntsager skal blandes, og hvis der allerede er klar, skal de vælges.

Efter denne proces skal de gemmes korrekt. Den bedste måde - i de banker, hvor der er skruehætter.

Når du har brug for en anden portion til madlavning, hældes de tørrede cirkler med varmt vand, de hævelse, klar til brug. Disse grøntsager er især lækre, når de stegt, krydret med krydderier.

Frosset aubergine

Opfundet og testet i praksis, metoder til frysning af blå. Mange husmødre hævder, at det er bedre at opvarme dem, før de placeres disse grøntsager i fryseren, ellers bliver de ikke så velsmagende, de bliver "gummi".

Frosset aubergine

Til denne type opbevaring er det bedre at skære auberginerne i ringe eller i form af terninger - som foretrækker at de er store, andre - små. De får også form af terninger eller tynde strimler. Nu skal hakkede grøntsager stekes eller bages i ovnen.

Du kan også lade hele frugter fryse, men det tilrådes at bage dem først. For dette skal hele frugter først lægges på en bageplade, helst på pergamentpapir, og derefter skal de hakkes med en gaffel og lade stå i 40 - 50 minutter. Temperaturregimet opretholdes - 180-200 grader. Derefter fjernes nødvendigvis huden og peduncle fra hvert foster. Den sidste fase: alle grøntsager pakkes og sendes til frysning.

Hvis du vil have de små blå stykker i fryseren, skal du placere de forudskårne grøntsager i en dyb gryde og hæld kogende vand. Derefter skulle de stå lidt under det lukkede låg og køle af. Derefter drænes væsken.

Før du hakker grøntsager, skal du beslutte, hvilke retter der foretrækkes af aubergine. Hvis det f.eks. Er en form:

 1. Tynde plader - det er mere praktisk at fremstille ruller med en bred vifte af fyld.
 2. Stykker eller terninger - de er ideelle til gryderedder.
 3. Krus - bruges oftere til bagning.

Hvis der er blå i frysen, der har en bitter smag, skal de behandles separat. For at gøre dette drysses de med salt, blandes og afsættes i 30 minutter.I løbet af denne tid udskiller grøntsagerne en væske, der skal vaskes af, skylles frugterne under en rigelig strøm af vand og bestemt helt tør.

Frosne blå skal kun opbevares i hermetisk lukkede poser eller specielt tilpassede plastbeholdere uden luft.

Hvis du pludselig har brug for at afrime grøntsager på forhånd, flyttes de fra fryseren til køleskabet med andre produkter, og først efter kort tid anbringes de i stuevilkår, indtil de fryser helt ud. Fra sådanne blå kan du tilberede de samme retter som friske. Og hvis de allerede har bestået varmebehandlingen på forhånd - blev stegt eller bagt - vil det tage meget mindre tid at tilberede dem, smagen bevares og den aromatiske lugt også.

Disse grøntsager opbevares frosne i højst et år.

Lækker aubergine og dåse. Dette er først og fremmest kaviar, forskellige salater og mange andre pickles med krydderier, eddike, vegetabilsk olie eller urter.

Video: frysning af aubergine til vinteren

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer