Sådan tørres sko indefra derhjemme

Hvem af os kom ikke i regn eller slap, blev ikke våde på busstoppestedet eller trådte ikke ind i vandpyt? En sådan gener kan ske for enhver person, det er vigtigt at fjerne konsekvenserne korrekt. For ikke at blive syg, skal du komme hjem så hurtigt som muligt, tage et varmt bad, damp dine fødder, drikke mælk med honning eller te med hindbær. Dette vil hjælpe dig med at beskytte dig mod forkølelse. Men hvad skal man gøre med våde sko? Hvordan tørres det indtil næste morgen, så det ikke mister sin form og glans? Hvordan tørres skoene indefra, så der ikke er nogen ubehagelig lugt i det? I denne artikel vil vi forsøge at håndtere våde sko og besvare alle dine spørgsmål.

Sådan tørres sko indeni

Hvordan tørres våde sko?

Oftest opstår problemet i højsæsonen - om efteråret i regnen eller om foråret, når sneen begynder at smelte og slush former overalt. Hvad skal man gøre med våde sko?

 1. Først og fremmest skal sko tørres grundigt af ler, snavs og rejsereagenser; når tørret, kan snavs spise ind på overfladen af ​​huden og efterlade ubehagelige mærker og pletter. Tør skoene grundigt af med en fugtig klud.
 2. Herefter skal skoene åbnes så meget som muligt, så den fordampende fugt kommer ud. Det betyder, at vi tager de våde indlægssåler ud, løsner og fjerner snørene, åbner alle låse, slips og borrelås. Vi åbner skoene, vi maksimerer bagagerummet.
 3. Dernæst skal du vælge en tørringsmetode, som vi vil diskutere i detaljer lidt senere. Den enkleste er de varme radiatorer, der findes i ethvert hjem. Men husk, for varme batterier kan forårsage deformation af huden. Derfor er det bedst at lade skoene tørre på en afføring i nærheden af ​​en varmekilde.
 4. For at skoene skal tørre godt indefra, skal de hamres ind, så de absorberer fugt godt. En almindelig avis klarer sig bedst med denne opgave - den adsorberer øjeblikkeligt fugt. Men denne metode er ikke egnet til snehvide sko - der kan forblive spor af sort trykfarve på det.
 5. Under disse forhold tørrer skoene i 5-6 timer. Hvis du vil fremskynde processen, skal du skifte vådt papir fra sko til tørre så ofte som muligt.

Dette er muligheder for tørring af sko i nødsituationer og uventede situationer. Husk at med hyppig befugtning forringes skoene, deformeres og begynder at slippe fugtighed gennem endnu mere. Derfor er det bedre at have gummistøvler i så vådt vejr - de bærer godt, har et attraktivt design, og vigtigst af alt, gå ikke glip af slushen overhovedet.

Hvad ellers kan tørre sko?

I kampen for behagelige, tørre og behagelige sko kan forskellige tørremetoder bruges.

 1. Varmt gulv. Hvis huset har gulvvarme, behøver du ikke tage nogen særlige forholdsregler - lad bare dine sko stå på en varm overflade. Dette er en ideel løsning, fordi skoene i dette tilfælde tørres gradvist og jævnt uden overdreven opvarmning.
 2. Hårtørrer. Hvis du har brug for at tørre dine sko hurtigt, skal du bruge en hårtørrer - bare styr luftstrømmen inde. Selvfølgelig skal du arbejde hårdt, men du kan tørre dine sko på kun halvanden time. Husk, at mens tørring af sko skal indstilles til koldt, så luftstrømmen ikke er varm.
 3. Specielle tørretumblere. På salg er der specielle enheder, der er specielt designet til tørring af sko. Sådanne tørretumblere kan være bærbare eller stationære, mange af dem er udstyret med ionisatorer - de forhindrer udseendet af en ubehagelig lugt. I nogle modeller kan der også indbygges ultraviolette sterilisatorer - de desinficerer den indvendige overflade på skoen og beskytter personen mod neglesvamp og hud.Sådanne tørretumblere skal indsættes direkte i skoene, de opvarmes til en bestemt temperatur, skoene tørre i løbet af få timer.
 4. Ventilatoren. Hvis du ikke har lyst til at stå i nærheden af ​​en sko med en hårtørrer, skal du bare fastgøre det våde par til ventilatorenettet og tænde for enheden. Lav nogle almindelige løkker eller kroge, som skoene vil blive fastgjort på. Sørg for, at luftstrømmen er inde i skoen.
 5. Absorberende materialer. I stedet for en avis kan du lægge et andet fyldstof inde i skoen, der absorberer fugt perfekt. Det kan være sodavand, salt eller bare ris. Udvalgte produkter hældes i en lærredspose og placeres i våde sko. Kattedyret til toiletter håndterer også det problem, der er opstået. Det absorberer ikke kun overskydende fugtighed, men undertrykker også spredningen af ​​ubehagelige lugte.

Når du fylder sko med absorberende materiale (avis), skal du prøve ikke at fylde dem for tæt. For det første påvirker det luftcirkulationen - skoene tørrer længere. For det andet kan sko fra tæt pakning deformeres og tørre i en unaturlig position. Når du tørrer lædersko, skal du indsætte små afstandsstykker i det - plastik eller træpinde, som vil hjælpe med at bevare formen, når du tørrer.

Hvordan tørres sko?

Hvis du vil have dine vinterstøvler og -støvler til at tjene dig mere end en sæson, skal de passe ordentligt. Vigtigst er det, at fejlagtige metoder til tørring af sko ikke bør tillades.

 1. Efterlad aldrig skoene direkte på det varme batteri - det kan smelte og ændre form. Hvis batteriet er varmt, skal du tørre skoene en kort afstand - mindst 50 cm og ikke i umiddelbar nærhed.
 2. Blæse aldrig dine sko med en varm luftstrøm. Fra dette kan limen smelte, sålen bevæger sig simpelthen væk, skoene slipper fugtighed gennem endnu mere.
 3. Hvis du har skistøvler eller andre professionelle sko, skal du tørre det på en speciel profiltørrer. Hvis du ikke følger denne regel, forringes karakteristikken ved kvalitetssko gradvist.
 4. Tør aldrig dine sko i ovnen, selv ikke ved lave temperaturer. Ved langvarig opvarmning vil huden bare knække, et vinterpar sko bliver uopretteligt beskadiget.
 5. Tør ikke sko på en elektrisk varmelegeme, især ikke en åben type. Ikke kun kan sko gå dårligt, der er en høj risiko for brand, det er meget farligt.

Meget ofte bliver fødderne våde på vandreture og på picnic, det vil sige i naturen. Under sådanne omstændigheder tørrer folk ofte sko rundt om lejrbålet. Dette skal gøres meget omhyggeligt uden at bringe skoene for tæt på ilden. Du kan ikke forlade dine sko om natten og gå i seng - en gnist kan være nok til at fyre ild, dette er farligt ikke kun for sko, en hel lejr kan tænde i brand. I sådanne tilfælde er det bedst at tage et ekstra par sko eller en særlig tørretumbler, der kører på batterier.

For ikke at komme i ubehagelige situationer, skal du klæde dig efter vejret - bære gummistøvler i regn og slush og tage aftagelige sko med på arbejde. Husk, at vintersko skal være af høj kvalitet, fordi dit helbred afhænger af dette. Hvis skoene begyndte at lække, vil det ikke være muligt at genoprette sålens integritet - det er værd at tænke på et nyt par sko eller støvler. Husk, at vi ikke er rige nok til at købe billige sko.

Video: Sådan tørres sko hurtigt og fjerner lugt

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer