Sådan dyrkes mynte på en vindueskarmen: 3 måder

I den kolde vinter skal du drikke en te med mynteblade ... Hvem kan ikke lide? Ja, selv med frisk! Og hvor får jeg dem i januar? Det er ulønnsomt at købe i butikken, og sådan en ukrudt lugter ikke meget. Så vi vil opdrætte os selv.

Sådan dyrkes pebermynte på en vindueskarmen

Hvordan man dyrker mynte på en vindueskarmen? Det er slet ikke svært. Vi følger anbefalingerne og venter på resultatet.

Mynt på vindueskarmen kan dyrkes på tre måder:

 • voksen plante
 • graftage
 • frøsåning

Overvej hver metode. De to første giver en grov indlægsseddel med en stærk smag, og den tredje - en ung duftende greener.

Dyr mynte med en voksen busk

For at gøre dette vælger vi i efteråret en dejlig pæn busk i haven. Sammen med en lille jordklodde overfører vi den til en gryde. Kapaciteten skal være stor nok, fordi mynts rodsystem er en anstændig mængde.

Tilsæt lidt humus, så busken ikke svimler i gryden. Samtidig vil det være plantens ernæring for første gang. Nu skal du med jævne mellemrum vande mynten og sørge for at arrangere et ekstra højdepunkt. For normal udvikling er der brug for mindst 12 timers dagslys. Ellers vil bladene være blege, forkrøblede og næsten lugtløse.

I øvrigt er du nødt til at vande mynten først, når overjordene er tørret. Hun kan ikke lide at flyde i en sump, så efter vanding skal vi tømme overskydende væske fra sumpen.

Temperaturen på mynten på vindueskarmen må ikke overstige + 25 ° C. Ellers vil planten simpelthen begynde at tørre ud og blive gul. Og alle dine forsøg på at støbe det med vand ender med at rådne på rødderne.

Rådet. Riv ofte de unge blade af. Dette stimulerer væksten af ​​nye skud.

Voksende mynte fra stiklinger

Hvis du ikke har en plante i haven, der kan transplanteres i en gryde, skal du gå på markedet eller i butikken. Vælg de friskeste og glateste kvistne mynte der. Yderligere handlinger er som følger:

 1. Vi bringer mynten hjem, skærer de nederste blade af. De kan bruges til det tilsigtede formål.
 2. Vi tager en plastik- eller glaskop, hæld rent, forsvaret vand.
 3. Kast et korn med en hvilken som helst rodstimulant eller dryp lidt af ethvert biologisk adaptogen. For eksempel epin, zirkon, aloe juice.
 4. Vi lægger de forberedte kvistne mynte i beholderen uden de nedre blade og venter på, at rødderne vises.
 5. Belysning og temperatur opretholdes som beskrevet i den første metode.

I en gryde med jord kan du plante grene efter dannelsen af ​​mindst 5 rødder. Pleje i fremtiden adskiller sig ikke fra det sædvanlige. Den samme regelmæssige vanding, periodisk løsnning og plukning af friske blade.

I øvrigt er jorden til plantning af mynte på vindueskarmen ikke nødvendig at købe i butikken. Det er meget let at blande det selv. For at gøre dette skal du tage lige dele en god fedt humus, sand og jord fra under bjørken. For løshed kan du tilføje lidt tørv. Om en håndfuld 3 liter jord.

Et drænlag placeres nødvendigvis i bunden af ​​gryden under mynte. Bare ikke mos eller æggeskal. Det er komprimeret, og der vil ikke være nogen effekt. Det er bedre at tage fint grus, marmor chips. Udvidet leret lille fraktion eller mellemstore småsten er også egnede.

I stedet for vand kan du rodfæste grene i vådt sand. I dette tilfælde skal udskæringen dyppes i roddannelsesstimulatoren, stikkes i sandet og dækker strukturen med et minidrivhus i et stykke tid. Efter ca. 10 dage fjernes huslyet, og efter yderligere 7 dage kan du transplantere en ny plantlet til et permanent sted.

Rådet. Lad ikke mint blomstre. Ellers mister den al sin smag og aromatiske egenskaber.

Dyrkning af mynte fra frø

De to første metoder giver den krævede mængde duftende blade. Men de viser sig uhøflige. Hvis du har brug for de mest ømme greener uden fibre, så prøv at dyrke mynte fra frø på en vindueskarmen. Desuden er denne virksomhed slet ikke besværlig.

Dyrkning af mynte fra frø

Forbered først beholderen. Det kan være en bred bakke lavet af plastik eller en lille træskuffe. En lille lerkrukke er også velegnet.

Fyld jorden. Det skal bestå af humus, havejord, tørv og rent sand i lige store dele. Nu skal du lave flade riller på overfladen. 0,5 cm, ikke mere. Spred frøene forsigtigt. Drys forsigtigt ovenpå med et tyndt lag jord. 0,8 cm vil være nok.

Nu er vi nødt til at fugte hele denne ting. Du kan ikke udvande det, det er sandsynligt, at beplantningen sløres. Derfor bruger vi en sprøjtepistol. Vi har vand ved stuetemperatur. Spray jorden, indtil den er let fugtig. I en gennemsigtig beholder er det svært at overdrive det.

Luk derefter hele strukturen med et låg. Du kan bare et stykke gennemsigtig plast, glas. Selv tyk polyethylen gør det. Placer derefter plantningen på et mørkt, varmt sted. Ventilér med jævne mellemrum og fjern kondensat. For at gøre dette skal du bare dreje ly til den anden side.

Efter ca. 9-12 dage vises de første skud. Nu kan husly fjernes helt, og beholderen kan tages ud på et lyst sted. Bare ikke i direkte sollys. De er i stand til at brænde løv selv i en voksen mynteplante. Hvad skal man sige om unge landinger?

De første dage gør vi intet med frøplanter. Vi fugter kun, når jorden tørrer. Når der vises et andet ægte blad, kan mynte skrælles i separate kopper. For ikke at skade de delikate sarte rødder med fingrene, skal du bruge en teskefuld. Det er meget praktisk for hende at overføre spiren til en anden beholder sammen med en jordklump.

Når udseendet af 5 af denne indlægsseddel er vist, skal du klemme myntens krone. Dette bidrager til udseendet af laterale skud. Hvis du ikke klemmer, vil en ensom gren stikke ud i gryden. Men mynte vokser op til 90 cm i højden. Hvorfor har du brug for sejl i vindueskarmen?

Og hver nye optagelse efter 5 ark klemmes igen. Derefter vil busken være tæt, frodig og pæn.

Nyttige tip

 1. Mynt på vindueskarmen skal fodres. Hun reagerer godt på organisk gødning, men hun vil ikke nægte mineralgødning. Bare overdriv ikke med nitrogen. Urea er også bedre at ikke bruge. Uden tvivl vokser den grønne masse hurtigt efter en sådan behandling. Men det er usandsynligt, at du vil kunne lide smagen af ​​sådanne blade.
 2. Blandt skadedyrene er pebermynte mest elsket af bladlus. På vindueskarmen fra plantens frø er den fuldstændig beskyttet mod den. Men voksne, der overføres fra haven, kan godt være en overraskelse. At vaske blade og skud med sæbe til husholdning hjælper lidt. Brug bedre et kortvirkende insekticid. Dette er nødvendigt, så mint derefter kan bruges til madformål.
 3. Dyrk ikke pebermynte på de sydlige vindueskarme. Direkte sollys kan brænde løv på en dag. Hvis der ikke er andre muligheder, skal du sørge for at bruge skyggen i form af hvidt papir eller tyk tulle.
 4. Om vinteren anbefales det at sprøjte luften ofte rundt om plantagerne. Dette vil øge mikroklimets fugtighed, og mynte vil være meget lettere at leve. I stedet for at sprøjte, kan du placere yderligere containere med vand ved siden af ​​dem. Selv en tallerken med våd ekspanderet ler eller tørv mætter luften med den nødvendige mængde fugt.

Hvordan man dyrker mynte på en vindueskarmen? Som du kan se, er dette meget enkelt. Mint har ikke brug for særlig pleje. Hun har brug for lidt af din opmærksomhed og lidt pleje. Men hun vil takke dig fuldt ud. Og du kan nyde friske blade med en betagende aroma hele vinteren.

Video: hvordan man dyrker pebermynte hjemme om et par dage

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer