Hvordan man dyrker krokus derhjemme

I det tidlige forår blomstrer krokuser i mange blomsterbed. De er så charmerende i deres miniature, at de ofte præsenteres direkte i gryder. Men det er ikke nok bare at fylde kormen på jorden. Jeg vil gerne præsentere en blomstrende blomst. Ja, og for at falde sammen med en bestemt dato.

Sådan dyrkes krokus

Hvordan man dyrker krokus derhjemme? Faktisk meget let. Hemmeligheden bag destillation i efterligning af naturlige processer. Dette kan gøres af den mest begyndende producent. Og hvis du forbereder plantematerialet korrekt og tager høj kvalitet, er succes garanteret.

Hvilke pærer at plante

Den første ting at gøre er at vælge et godt plantemateriale. I modsætning til andre pærer måles krokusernes størrelse ikke efter diameter, men ved omkredsen på det bredeste sted. Vi har brug for emballage, hvor nummer 10 står med et plus. Fra sådanne råmaterialer opnås de største blomster på fyldige stængler. Og på samme tid op til 6 stykker.

Hvis pakken har et mindre antal, vil der følgelig være mindre farver. De vil selv være mellemstore.

Vælg Holland avlsorter for dig selv. Disse er mest hybrider. De fungerer meget godt derhjemme. Lokale eller naturlige planter producerer små blomster eller blomstrer slet ikke. Hvorfor så alt arbejde? Og ikke forveksle med planter, der blomstrer om efteråret. Under din destillation har de bare en periode med dyb hvile efter blomstring.

Men det er ikke nok at gå efter et smukt foto på en pap. Du skal have en mere ide om det rigtige valg af knallerne. De skal opfylde følgende krav:

 1. Fast og robust. Tryk let på råmaterialet. Det skulle være dejligt at foråret. Blødhed indikerer begyndelsen på ødelæggelse.
 2. Hvis det er muligt, lugt det. Hvis der mindst er den mindste aroma af skimmel, skal du lægge den til side uden beklagelse. Sådant materiale blev opbevaret under upassende forhold.
 3. Inspicér løgne omhyggeligt. De bør ikke have mørke eller våde pletter såvel som synlige skader.

Når du har taget dit valg og bragt købet hjem, skal du ikke skynde dig. Karantæne pærer. Mørkt køligt sted. Se på dem efter ca. 10-12 dage. Er alt i orden? Ingen tegn på sygdom, skimmel, rådne? Så du kan sikkert plante.

Rådet. Få knaller i sæsonen. Denne tid er fra slutningen af ​​juli til slutningen af ​​september.

Hvilken gryde du skal vælge

Materialet i tanken betyder ikke noget. Meget vigtigere er dens størrelse. Lavt, men bredt containere er velegnet til krokus. En gruppe af landinger i en skål ser meget imponerende ud. Og dekoreret med fint grus eller småsten - generelt et mesterværk.

Det vil være nok at tage en gryde med en højde på 12-14 cm. Men altid med brede drænhuller. Og det er ikke installeret på en palle, men på et stativ. Dette giver mulighed for, at overskydende væske drænes. Krokuskuler reagerer meget nervøst på stillestående vand. Begynd straks med at rådne og falme.

Sådan plantes

Nogle kilder anbefaler at plante krokus tæt på hinanden. Dette tip gælder kun for små løg. De giver en blomst, så buketens pragt skyldes plantningens tæthed.

Hvis du har valgt store, modne knaller, skal du prøve at holde mindst 2,5 cm imellem. Dette vil gøre det muligt for glas krokus at udfolde sig i al sin herlighed.

Landingsdybden skal være sådan, at kun spidsen forbliver på overfladen. Lad os analysere trin for trin, hvordan man plantes krokus korrekt:

 1. Et tykt lag af dræning lægges i bunden af ​​gryden.Disse er ødelagte skår, mursten, fint grus, marmorflis. Småsten og udvidet ler passer også.
 2. Hæld derefter lidt jord. Dets sammensætning er enkel. Dette svarer til havejord, sand og tørv. Alt skal være løst og gennemtrængeligt.
 3. Sæt pæren nederst og ned.
 4. Hold den med den ene hånd, hæld den anden til toppen med en blanding af sand og tørv.
 5. Vandes. Så snart vandet drænes, renses det for rodfæstelse.

Forskellen i jordblandingens sammensætning gør det muligt for rødderne at holde planten fast i tanken, og pæren - så lidt som muligt i kontakt med vand.

Hvornår skal man plante krokus

Det er meget let at beregne landingstiden. Trækk 14 dage fra den forventede blomstringsdato. Og reducer også tiden til den kølige periode. Dette er 12 uger. I alt: 14 uger i alt.

Hvornår skal man plante krokus

For eksempel har du brug for en blomstrende krokus inden 1. januar. Vi foretager alle de nødvendige beregninger. Plant pæren den 24. september.

Kold pleje og vedligeholdelse

Så vi kommer til det øjeblik, hvor vi tager rollen som skaberen. Det vil sige, at vi kunstigt skaber betingelser for tilbageholdelse så tæt som muligt på naturlige. For at gøre dette skal du placere containerne med pærerne i 12 uger i et mørkt, køligt sted med høj luftfugtighed. Temperaturen er fra +4 til + 8 ° С. Fugtighed ikke under 70%.

Køleskabet er ikke godt, det er for tørt der. Det er for varmt under badet. Isoleret loggia eller balkon - meget lys. Egnet skur, kælder, kælder, underjordisk. Bare pas på, knaller er meget populære hos mange gnavere.

Vand om nødvendigt med jævne mellemrum dine emner til græsning. Befugter luften rundt ved at sprøjte eller vande. Og se temperaturen. For højt får krokus til at vågne op i forvejen. For lavt kan forårsage rådne og skimmel. Og fjern absolut den mindste belysning.

Der er ingen måde at ofte gå ned i kælderen eller kælderen til vandbeholdere med korm? Dæk dem derefter med en tyk film. Bare sørg for at lave et par små huller. Dette er nødvendigt for ventilation og fordampning af kondensat.

Næste fase
Så snart der er 15 dage tilbage til den forventede dato, trækker de grundene ud med skarve til destillation. Bare ikke ændre dramatisk kraften i belysning og temperatur. Den omtrentlige procedure er som følger:

1 dag De førte den ud af kælderen og lagde den på gulvet ved hoveddøren. Det er lidt køligt og mørkt.

3 dage. De satte gryden på et stativ, et bord, et natbord på bagsiden af ​​det sejeste rum.

5 dage. De skubbede det tæt på vinduet, men dækkede det med et centralvarmebatteri.

7 dage. Sæt på vindueskarmen. Vi åbner ikke batteriet. Vi lægger ikke isolering under gryden, fordi rødderne stadig skal føles cool.

14-15 dage. Vi beundrer blomstringen.

I disse dage skal du ikke glemme at tørre det øverste lag for at vandre krokuserne. Vi sprøjter med jævne mellem sprøjtepistolen. Bare ikke oversvømme dem som en brandbil. Jorden skal være let fugtig, men ikke fugtig. Ellers mister krokusse hurtigt deres dekorative udseende eller endda bliver gule og visne.

Hvis du gjorde alt det rigtige, kan du nyde smukke blomster i op til 11 dage i træk. På samme tid annullerede ingen den sædvanlige pleje. Og sørg for at dække blomsterne fra direkte sollys. Det forlænger blomstringen godt.

Indhold efter blomstring

Skynd dig ikke at slippe af med knaller, når de glæder dig med deres smukke blomstring. De kan stadig plantes i en blomsterbed eller i haven. Faktisk er de et sted i stand til at vokse op til 5 år. Og i løbet af denne tid vil de bringe dig store afkom. Små pærer kan dyrkes og plantes overalt. Eller brug malkedyrkning derhjemme.

Indholdet af krokus efter blomstring

For at gøre dette skal du ikke ændre indholdstilstand. Brugte blomster stilke fjernes omhyggeligt. For eksempel saks eller sekatører. Dette forsinker ikke næringsstofferne i livmoderkulpen.

Omkring begyndelsen af ​​juni bliver alle blade gule og tørre.Dette er den mest naturlige tid for krokuser at hvile. Indtil dette vil det være nødvendigt at fodre planten to gange med en komplet kompleks mineralgødning. Foretrækkes en sammensætning, hvor der er mest fosfor og kalium, men et minimum af nitrogen. Opløsningen til fodring tilberedes i henhold til instruktionerne på pakningen. Hver producent har sit eget.

Krokus behandler ikke organisk stof. Dette kan forårsage rodrot og andre sygdomme. Under naturlige forhold er de vant til at leve i bjergrigt terræn med knap jord, der har en neutral reaktion. Og organisk stof er nitrogen og jordforsuring.

Når hele luftdelen er tørret, skal du fjerne kormen forsigtigt fra jorden. Børst af, inspicér omhyggeligt for skimmel, sygdom, tegn på forfald. Er alt i orden? Er løgen ren? Tør det på et køligt mørkt sted i ca. 9-11 dage. Skær derefter rødderne, tørre blade, stængler af. Fjern det faldende skall. Og vi fjerner det tilbage til et mørkt og køligt sted inden efteråret plantes i jorden.

Cirka en gang hver tredje uge inspicerer vi plantematerialet. Vi afviser eventuelle tørrede og syge kormer af krokus.

Nyttige tip

 1. Efter karantæne, men inden plantning, skal du sørge for at desinficere knaller, containere og jord. På alle måder ved hånden. Gode ​​resultater opnås ved blødgøring i 20 minutter i en stærk opløsning af kaliumpermanganat og sprøjtning med phytosporin. Forsøm ikke denne procedure, undgå mange problemer.
 2. Krokuser fodrer ikke derhjemme. De har nok løg næringsstoffer. Overforsyning vil føre til deformation eller en fuldstændig mangel på farver.
 3. Plant en sort og knaller af samme størrelse i en beholder. Ellers bliver du nødt til at se følgende billede: blomster af en sort støder op til en anden synkende blade. Eller falmede knopper ved siden af ​​ikke-blæst. Grimt og uprofessionelt. Det er bedre at plante dem i separate gryder. Så det bliver lettere at tage sig af. Desuden ser en blomst også elegant og spektakulær ud i en potte, hvis den er velplejet og sund.
 4. Lyt ikke til dem, der råder dig til at bruge krokus til kulinariske formål. Spis uskyldige blomster. I fødevareindustrien bruges kun stigmas af blomster. Og selv det af en bestemt slags lilla såkrokus. Hollandsk hybrider blev tydeligvis ikke avlet med det formål at skaffe duftende krydderier. De er beregnet til at give blomster og er helt uegnede til mad. Og så skriver de i hver artikel sådan noget vrøvl, uden at engang bryde sig om at finde ud af sandheden. Og når alt kommer til alt ledes mange til denne dumhed, der plukker fattige planter. Skub i saucer eller kager. Og de spekulerer på: hvor er den guddommelige aroma og smukke farve?
 5. Forsøg ikke at dyrke krokus fra frø på egen hånd. Dette er en hel videnskab med strenge krav til forhold, temperaturer og en periode med stratificering. Plage dig selv til at vente og danse rundt med en tamburin. Selvom, hvis du er en biolog, nørd eller bare en forsøger af natur, så prøv det. Pludselig vil det ordne sig.

Hvordan man dyrker krokus derhjemme? Det viser sig ganske enkelt. Efter anbefalingerne kan du selv glæde dig over at blomstre i vindueskarmen. Eller juster processen til din fødselsdag. Enig, en original gave.

Video: Sådan plantes krokus i en gryde

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer